2014 Wandelverslagen : 4405 km gelopen

31-12-2014> Training op de laatste dag van het jaar.

KNALLEND HET JAAR UIT……

images3816JD70

Laatste dag van het jaar waar er menig wandeling niet doorging vanwege werkzaamheden of andere omstandigheden. Toch alle doelstellingen die ik in de planning had verwezenlijkt, volgend jaar weer een prachtig doel om naar toe te werken en heb er reuze zin in.

Wens iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2015 en hoop jullie weer te ontmoeten in het nieuwe jaar……..

 

21-12-2014> 40e Winterserie WSV Amicitia Mill > 25 km

Jan en Boetje

Jan en Boetje

Vanmorgen met mijn broer meegereden naar Mill om bij WSV Amicitia mijn kilometers te gaan maken. André gaf al aan dat je daar niet te vroeg aanwezig moest zijn omdat je anders buiten moest wachten, meteen toen hij dat zei herinnerden ik me eigen dat ook dat ik daar weleens had staan te blauwbekken! Toen wij aankwamen stond er een lange rij wandelaars te wachten om in te schrijven vele hadden hun eigen pen meegenomen om in te schrijven, vond het wel lachwekkend hoe dat daar verliep. Ook bij de inschrijving was het chaotisch, nadat je ingeschreven was moest je wringen om uit de menigte te komen…… Eenmaal ingeschreven kon je vertrekken bewapend met een A-viertje waarop stond geschreven welke straten we gingen bewandelen. Hier gebruiken ze gekleurde bordjes waar ik even aan moest wennen maar dat wilde niet zeggen dat ik samen met Marco van Heel, waarmee ik op pad was, terug geroepen werd door Jan en Boetje twee fanatieke wandelaars. Na vijf kilometer wandelen kwamen we terug bij hun clubhuis en had je de mogelijkheid om iets te drinken. Wij vervolgden onze weg er stond in de polders een stevig windje maar ook vandaag bleef het droog.

Waren 23 saaie kilometers in Mill maar de gastvrijheid van deze kleine vereniging (35) maakte veel goed, er waren ongeveer 200 deelnemers op deze tocht af gekomen.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/654232536#.VJawR1d2Z74.email

20-12-2014> 9e Sagambiara Walk WC Samen op Pad Putten> 30 km

De bedoeling was om bij W.I.E.G.O. in Breda te gaan lopen maar ik twijfelde enorm, het is maar een half uur rijden vanaf mijn woonplaats maar iets houd mij tegen? Op het medium Facebook lees ik dat vele wandelvrienden voor een tocht in Putten kiezen…… daar is ook een wandeltocht twee zelfs! Beide tochten hebben een goed doel voor ogen waar het grootste gedeelte van het inschrijfgeld naar toe ging, de “Snerttocht” daar was maximaal 25 km te lopen en had als goed doel 3FM Serious Request, de andere tocht werd georganiseerd door Wandel Comité Samen Op Pad en daar kwam het inschrijfgeld te goede van de kinderen van Serekunda in Gambia en daar kon ik 30 kilometer bewandelen. Jannie Bos wist mij te overtuigen en over te halen dat ik zeker geen spijt zou krijgen als ik koos voor de SOP wandeling. Dus toog ik met grote verwachtingen af naar Putten om het te g aan beleven, de voorgaande dagen had het gruwelijk geregend dus grote kans dat het “echt” soppen zou worden aangezien de tocht vrijwel onverhard was.

SAM_0006Vele bekende gezichten bij de startlocatie “Denksportcentrum” bij binnenkomst staat alles gereed en dacht dat er een tombola gehouden zou worden omdat er allemaal spulletjes ingepakt stonden uitgestald op een tafel, maar deze kon je kopen waarschijnlijk voor het goede doel? Ik ging me inschrijven en nam plaats aan tafel bij Willem Ruiter waarvan ik al wist dat hij daar aanwezig zou zijn. Martin Averesch en Albert Emous zouden bij de andere tocht in Putten gaan wandelen, werd door Appie Bos erop gewezen dat Jos Beers ook aanwezig was en zie hem in mijn ooghoeken al vol in de start blokken staan. Na een route beschrijving te hebben ontvangen liep ik naar mijn voorlopers Willem en Jos die al flink de pas erin hadden. Na wat straten en een rotonde schuin overgestoken te hebben kwamen we aan bij het bos, daar stond een vrijwilliger met een emmer gepelde mandarijnen waar we in mochten grabbelen Jos en Willem hadden gelijk prijs. De ondergrond was modderig maar met een beetje springen her en der kwam je een heel eind. Na 5 kilometer lopen stond een kraam opgesteld en branden een vuurkorf hier was de eerste wagenrust, wij maakte er geen gebruik van maar daar twijfelde we wel welke richting we uit moesten, bij navraag aan het kraampje kregen we ook niet direct het gewenste resultaat dus liepen we maar een paar keer op en neer om zeker te zijn dat we goed zaten( terwijl we een route beschrijving in onze handen hadden……).10168158_1520555644898399_129003387549709866_n We kwamen langs een militair oefenterrein en daar lag een mooi stuk los zand wat berg op liep, hier werden alle spieren even flink wakker geschud. Het tempo lag hoog en zeker voor het onverharde gedeelte waarover we liepen net voor de rust haakt Willem af en waren we nog met tweeën aan het raggen door de bossen. De route was perfect uitgezet en was prima aangegeven met pijlen die prettig op hoogte waren gehangen. Onderweg stond weer een kraam opgesteld waar we een borrel kregen aangeboden ik ging voor een mandarijn en na dit kleine oponthoud gingen we voor de laatste kilometers ruim 3 kilometer voor het einde kregen we nog een 300 meter modder te verwerken waar werkelijk geen doorkomen was noem het een gratis modderbad ze hadden werkelijk het lekkerste voor het laatst bewaard. Bij terugkomst waar we vanmorgen waren begonnen nemen we nog een kopje soep en iets te drinken en bedanken de organisatie voor deze prachtige ochtend. Jammer was wel dat we hoorde dat de wandelaars van de 20/25 km pijlen misten op hun parcours….jammer dat sommige het plezier van anderen misgunnen!

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/653673570#.VJV1MOT-63s.email

12/13-12-2014> HOUFFALIZE-PLOMBIÉRES> 120 KM

Maanden terug had Rick Liesting mij enthousiast gemaakt om een herdenkingstocht genaamd “Marche du Souvenir de la Souffrance Houffalize-Plombières” mee te gaan lopen. Volgens de verhalen de tocht der tochten die in de maand december wordt gehouden, door de tijd van het jaar kun je qua weertype alles verwachten. Maar om aan deze tocht deel te nemen moet je jezelf nog aanmelden en inschrijven, dit kan namelijk niet via internet maar je moet je inschrijven via een formulier en die opsturen per post! Om dit formulier te bemachtigen was al een hele klus maar via Gerrit van Harten die dit formulier had door gefaxt naar Rick konden we deze aan alle mensen die interesse hadden vanuit Nederland kopiëren en opsturen. Omdat je geen bevestiging krijgt is het maar afwachten of alles is aangekomen…….. dit alles had Rick vorig jaar ook al meegemaakt dus op hoop van zegen!

houffalize plombieres 001Richard Boosten en Rick Liesting kwamen met de trein naar station ’s-Hertogenbosch, zodat we met drieën met de auto naar Plombières konden afreizen. Half drie aangekomen in Plombières parkeer ik de auto achter de locatie waar we moesten verzamelen. Eenmaal binnen moesten we ons melden bij een tafeltje waar iemand zat die ons Franstalig te woord stond, hier kregen we de bevestiging dat de inschrijving in goede orde was ontvangen pfff gelukkig. Als bewijs kregen we een kaartje waar handmatig het woordje “bus” op stond geschreven dit was ons buskaartje voor het vervoer naar Houffalize. Al snel kwamen de overige wandelaars binnen uit Nederland, Wilma Driessen, Ed Voogt, Jantinus Meints, Gerrit van Harten, Remco de Bruin, Hans van der Helm en Thijs Timmermans waar ik van wist dat ze ook mee zouden gaan.

Onze kopman Bernard Jacob

Onze kopman Bernard Jacob

Tegen 16.00 uur zag ik de twee bussen voorrijden die de ongeveer 125 wandelaars zou vervoeren naar de start in Houffalize. De weersvooruitzichten waren voornamelijk regen en hiermee vertrokken we ook met de bus, de ruitenwissers bleven anderhalf uur hun werk doen tot we aankwamen op plaats delict. Daar moest je weer je eigen melden, aan een lange tafel zaten personen met een bordje met de snelheden 6.0, 6.2, 6.3, 6.4, 6.7 wij hadden ons ingeschreven op 6.7 en bij het noemen van je naam kreeg je een envelop waar een setje consumptiebonnen in zat voor de binnen rusten, ik mis een beknopt overzicht van hoe de tocht is opgebouwd. We zochten een plekje op en begonnen ons te kleden op de regen en koude die ons te wachten stond, deze tocht word gelopen in lijn en heeft een kopman/voorloper waar je achteraan moest lopen wij hadden als kopman Bernard Jacob.

Om 18.50 vertrok de eerste groep alle deelnemers werden bij naam afgeroepen zodat we onze bagage in de wagen konden zetten. Eenmaal zover klonk het fluitje dat we deze dagen veel zouden horen bij vertrek. Vrijwel direct bij vertrek werden we geconfronteerd waar we voor gekomen waren in de Ardennen, een stevige klim van 14 % en dat ruim één kilometer lang….het werd stil om mij heen terwijl iedereen bij vertrek het hoogste woord had ondanks het slechte weer! We hadden wind mee maar een fikse regenbui deed mijn achterkant veranderen ik was klets nat terwijl ik dacht goed gekleed te zijn…….

Op de eerste binnen rust al na 6 km zag je iedereen zich ontdoen van de natte kledij terwijl we net onderweg waren, een soepje en broodje was hier wel even lekker maar niet voor lang want het bewuste fluitje klonk “trois minutes” en hierna weer de fluit voor vertrek.

10389251_864980753534046_5521378133003298613_nBuiten is het guur en dit zou de hele avond en nacht blijven de rusten volgen kort na elkaar Tavigny, Cherain, Ottré, Arbrefontaine en alles is prima verzorgd we kwamen niks tekort. Vond het zó knap hoe onze kopman de weg wist maar Rick legde uit dat er linten hingen die als aanwijzing dienden. Toch ging het mis… Bernard liep na ongeveer 35 km rechts af en ik volgde met o.a. Wilma en Gerrit en nog 10 anderen we werden nog terug geroepen maar onze kopman liep door dus wij volgden trouw. Toch bleek ie fout te lopen en wilde dit compenseren door dwars over een camping te lopen en via, via kwamen we weer bij de linten. Bernard nam telefonisch contact op met de groep en begon het tempo te verhogen, in begin konden we nog volgen maar Wilma begon een beetje te rennen en later volgden meerdere het was zó komisch om te zien dat Wilma en ik de slappe lach kregen. Toch kwamen we weer als groep bij elkaar en het stuk in de nacht door de bossen (wat niet ongevaarlijk was) naar Basse- Bodeux was prachtig. De regen begon wel te vervelen en het was pik donker onderweg zodat je alleen de grond met licht kon beschijnen om niet te vallen sommige stukken waren best heftig qua ondergrond. De grote rust kwam als geroepen(57 km) meteen bij aankomst pak ik mijn tas en begin met de verzorging van mijn voeten, smeren en schone sokken, trek een droog onder shirt en shirt aan. De jas en broek laat ik drogen en besluit aangezien de regen aanhield om niks anders te vervangen. In de rij voor mijn eten en met het bord op schoot werk ik de gebakken eieren met speklap naar binnen om mijn eigen weer snel aan te kleden je weet nooit niet zeker wanneer DAT FLUITJE weer gaat…dat is wel jammer dat je geen gegevens had wanneer je vertrok!

10859758_866564766708978_442993628_nEenmaal weer onderweg was de energie die je had gekregen van de rust hard nodig aangezien we ruim acht kilometer gingen klimmen mijn hemel er leek geen einde aan te komen! Elke bocht was je benieuwd of de klim voorbij was, we moesten er wel om lachen toen we eenmaal het hoogste punt hadden bereikt. De wagenrusten zijn nog steeds prima verzorgd en de regen maakt plaats voor natte sneeuw op de weg bleef deze niet liggen maar in de berm is deze goed zichtbaar ondanks dat het nog donker was. De grote rust die volgde kregen we weer soep zoals bijna op alle binnen rusten o.a. hadden we preisoep, ossenstaartsoep, pompoensoep, bouillon en ik dacht wortelsoep. Onze jassen en handschoenen en mutsen lagen op de verwarming en ik zie plots dat de tassen naar binnen werden gebracht, ik pak snel mijn tas en weet eigenlijk niet hoe lang we nog hadden. Dus besluit om alleen de handschoenen te verwisselen wat eetbaar gerei voor onderweg te pakken en de tas weer in te leveren en niet lang daarna kregen we het fluitje al weer te horen “ CINQ MINUTES” dus we stonden zo weer buiten.

20141213_092318Als we deze rust verlaten en we weer onderweg zijn is het gelukkig licht geworden (8 uur), de sneeuw word heviger en er passeerde ons een strooiwagen toch bleven de wegen prima begaanbaar. Aangekomen bij de Amerikaanse begraafplaats “Henri Chapelle” werden we door iemand van de organisatie die ons op stond te wachten geholpen met oversteken zodat we aldaar een bezoek mochten brengen aan de graven van de ruim 8.000 Amerikaanse slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. 10433210_10153511423948438_117318857625237980_nDe laatste kilometers na de laatste binnen rust werden onze schoenen nog flink voorzien van een laag modder omdat we onverhard gingen lopen. Na het laatste dorpje Hombourg te hebben verlaten kwamen we aan in Plombières iedereen feliciteerde elkaar en Bernard had nog een laatst woordje wat ik niet helemaal kon verstaan maar hij had een speciale felicitatie voor acht wandelaars die deze tocht hadden gedubbeld dus donderdag op vrijdag al waren begonnen.

De laatste kilometer van deze expeditie was aangebroken en onder applaus van de aanwezige family van wandelaars werden we om 15.40 uur onthaald. Na stempelen van het boekje kregen we nog een diploma, een speciaal t-shirt van deze 40e editie de badge zouden ze opsturen. De laatste consumpties werden van mijn boekje gescheurd en die waren goed voor een maaltijd spaghetti wat te drinken en een lekker ijsje toe. Nadat ik de organisatie had bedankt “met handen en voeten” nam ik afscheid van verschillende wandelaars die ik zeker de aankomende tijd zal gaan zien en dat is al heel snel en wel in mijn geboortestad ’s-Hertogenbosch…bij de Bossche 100.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20141215Houffalize#

Foto’s zijn mede door Richard en Rick aangeleverd en gebundeld.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/650205459#.VI1hmWu-SeA.email

07-12-2014> WINTERSERIE WANDELING WSV WAALWIJK’ 82 WAALWIJK> 30 KM

Na gisteren bijna volledig verhard een tocht te hebben gelopen, was het weer prettig om een tocht te gaan lopen door los zand/bos en heide. In de omgeving waren er niet veel tochten met een acceptabel aantal kilometers dus zal het wel druk worden in Waalwijk. Het tegendeel was waar en ondanks dat ik later was als anders was er bij aankomst bijna niemand binnen. Na inschrijving neem ik geduldig plaats maar echt druk zou het niet worden, bij terugkomst hoorde ik iets meer dan 200 wandelaars!

Na vertrek uit hun startlokaal gewapend met een beschrijving van de tocht liep ik door de straten van Waalwijk op weg naar de Loonse en Drunense duinen, waar het grootste gedeelte van de tocht zou afspelen vandaag. In de bossen hebben de pijlen uitzetters er flink werk van gemaakt om ons niet te laten verdwalen. De pijlen zijn stevig vastgemaakt met net zoveel kilometer plastic keukenfolie aan bomen als de tocht lang is, maar eerlijk is eerlijk ze hangen perfect prima op hoogte en in de verte kun je steeds de volgende pijl al zien hangen. Ondanks dat ik best veel vertoef in dit gebied werd ik door smalle paadjes, over heuvels en zandpaden geleid zonder enige herkenning, bij een zandvlakte stond maar 1 pijl en ik kon er niet echt wijs uit ik pakte de beschrijving erbij en zag dat als ik over de heuvel liep bij café Roestelberg was.

Vanaf hier was het weer herkenbaar en liep ik weer over bekende paadjes, wandelaars van de kortere afstanden vertrokken ook van deze rustplaats en was het plots vrij druk op het parcours. Het bosgebied was goed begaanbaar al moest je wel opletten voor boomwortels/modderplassen die verscholen lagen onder een bed van bladeren. Zigzaggend haal ik medewandelaars in en ben helemaal in mijn element heerlijk “raggen” door de bossen. De wagenrust die was gesitueerd over de brug op 21 kilometer liet ik rechts liggen. Het laatste gedeelte van de tocht werd je weer gesplitst van de kortere afstanden en juist dit stukje zou ik iedere wandelaar laten lopen rondom de Zandwinplas! Nog wat asfalt wegtrappen en ik was weer waar ik begonnen was vanmorgen, had het droog gehouden ondanks dat er regen was voorspeld. Prima wandeling en perfect uitgezet parcours, jammer dat er weinig deelnemers waren voor de organisatie.

ROUTE: http://connect.garmin.com/modern/activity/646720317#.VIRDeYe3RBI.email

06-12-2014> 39e WINTERSERIE CWSV PRINSES MARIJKE GELDERMALSEN> 25.7 KM 

10252093_701025890005600_403837136395032393_nVoor de eerste keer vertrekken vanaf een nieuwe locatie spannend voor de organisatie, zijn er voldoende parkeerplaatsen, stoelen, staat de inschrijftafel wel op de juiste plaats en er zullen heus wel meer vragen zijn gerezen bij de organisatie. Zelf was ik wel benieuwd hoe hun thuishonk er uit zou zien, prachtig wandelweer in het verschiet is een van de redenen dat het weleens druk zou kunnen worden dus iets eerder vertrokken vanaf huis.

10850207_700668666707989_6501780775295870079_nBij aankomst in Geldermalsen kreeg ik een plaats toegewezen waar ik mijn auto kon parkeren, een eindje lopen en ik maakte mijn intrede in hun nieuwe onderkomen. Was nog niet heel druk maar dat werd snel anders, volle rijen wandelaars die in wilde schrijven, stoelen werden bijgezet om zoveel mogelijk mensen te laten zitten, het was druk of was hun onderkomen kleiner? Nou het was gewoon druk 555 wandelaars vertrokken vol goede moed na de toespraak van de voorzitter vanaf hun nieuwe locatie met prachtig weer. Nadat ik een routebeschrijving had gekregen liep ik de spoorlijn over en meteen toeters en bellen achter mij voor vele was het wachten tot de trein voorbij was, de zon scheen in volle glorie en je werd soms echt verblind. Eenmaal het viaduct over de A15 overgestoken liepen we naar Est op drukke punten waar we over moesten steken werden we begeleid door leden van Prinses Marijke die fungeerde als verkeersbrigadiers “mooie service”. De wagenrust na 5.8 kilometer lopen was gesitueerd bij de Fam. Miltenburg waar iedere wandelaar een kopje koffie/thee kreeg aangeboden, zelf liep ik door en vervolgde de route naar Opijnen. Een klim naar boven en aangekomen op de Waaldijk werd ik ingehaald door de Ambulance van de vereniging die verderop bij het café weer stond te wachten, hier liep ik de dijk weer af een mooie bospassage volgde. Verderop weer de dijk op en liepen we langs kasteel Waardenburg, de lus die we moesten maken was prachtig en verveelde geen moment. Er was nog een mogelijkheid om te rusten bij stroomhuis Neerijnen op 14,5 km. Het was perfect bepijld desondanks kun je niet voorkomen dat raddraaiers pijlen weghalen, gelukkig was dit net bij de samenkomst met de korte afstand zodat ik mijn weg kon vervolgen. Later werd ik ingehaald door een wagen van de organisatie en kon dit aan hun melden zodat anderen van de 25 km hier geen hinder van ondervonden. Het laatste gedeelte van de tocht was weer herkenbaar door Meteren heen, gezamenlijk met de kortere afstand wandelaars liep ik weer naar de finish waar ik me afmeldde en tevreden huiswaarts keerde.

ROUTE: http://connect.garmin.com/modern/activity/646030464#.VILpgK8QQ-Q.email

16-11-2014> OLAT WINTERSERIE TE NISTELRODE> 41.500 KM

De dag voorafgaand gaf buienradar een totaal ander beeld, het zou tot 13.00 uur droog blijven…… Bij opstaan en aangekomen in de badkamer hoorde ik de regen al vallen op het raam. Honden uitlaten ging ook niet vanzelfsprekend moest de honden “echt” naar buiten trekken, heiig was het buiten, miezer regen daalde neer maar koud was het niet. Buienradar nogmaals gecheckt en toen wist ik het wel dit word niet meer droog vandaag…….

Vandaag kon ik weer deelnemen aan een OLAT tocht de vorige moest ik verstek laten gaan door werkzaamheden.

Zou vandaag wel minder druk worden door de weersvooruitzichten schatte ik in, kon mijn wagen vlak voor de deur parkeren ondanks dat ik véél later was vertrokken als gebruikelijk. Na inschrijven nam ik plaats aan één van de vele tafels die stonden te wachten op wandelaars. Vele bekende zag ik al zitten en het gesprek gaat al snel over de aankomende tochten die ieder had gepland. Jimmy Miljard nam plaats bij mij aan tafel en die zou vandaag met zijn dochter gaan lopen.

Acht uur tijd om te vertrekken en gelijk zie ik een rij vormen bij de tafel waar de routebeschrijvingen werden uitgedeeld, sluit netjes achteraan en eenmaal bewapend met een route verliet ik zaal De Hoefslag. Trok mijn wegwerp poncho aan en liep op met de vele wandelaars. Als snel is er de splitsing met de 10 kilometer wandelaars en vrij snel daarna werd de trend gezet van vandaag. We doken gelijk de modder in en was het zoeken naar een droog plekje om je voeten neer te zetten. Maar al snel werd duidelijk dat de schoenen niet schoon zouden blijven en maakte het niks meer uit waar je liep en baggerde ik er gewoon doorheen.

Na een paar kilometer kletsend met medewandelaars trok ik mijn eigen plan en ging heerlijk “raggen” door de bossen die Ad Verbakel had uitgekozen om ons te vermaken. De nodige regen die was gevallen en nog viel had het parcours nog aantrekkelijker gemaakt om het predicaat OLAT waardig te verkrijgen. Aangekomen bij de golfclub De Grote Vorssel staken wij dwars over de golfbaan heen, via bospaden waar we volgens Myriam van den Berg haar “vooruitblik” de blaadjes die waren gevallen heerlijk voor ons uit konden schoppen… plaats hadden gemaakt om uit te kijken wat er onder die blaadjes lag! Het leek soms wel of ik de MUD-race aan het lopen was zó diep zakte ik af en toe weg dat zelfs mijn Gore-Tex schoenen hiervoor bedankte en open huis hielden….

drijfzand-001Ik genoot met volle teugen en dit is nou net waarom ik graag bij OLAT wandel, spectaculaire routes waar altijd vele stukken bij zitten dat je denkt hier gaan we toch niet door/overheen? Prachtige klimpartijen, bospassages met mountainbike paden die het nog grilliger maken. Langs schrikdraad, sloten en vandaag liepen we over gebied waar ze ons eigenlijk waarschuwde voor “GEVAARLIJK TERREIN en DRIJFZAND”! Dit was bij de Hofman-Plassen waar zandwinning plaats vond, toen we dat terrein weer verlieten liep ik met wandelaars van de 20 kilometer afstand die aan een klim begonnen waar ik dacht hoop dat ze het redden… ook de afdaling was niet zonder risico’s. Gaf die mensen (behoorlijk op leeftijd) een compliment waarop zij mij aankeken of ze zeggen wilde dit is toch niks…. De lussen die we maakten waren prachtig en op 28 kilometer was er nog een wagenrust waar we gebruik van konden maken. Het stukje wat volgde over een mountainbike pad hoorde ik achter mij motorgeronk, wat bleek kwamen 2 malloten aan op crossmotors waarvoor ik opzij moest springen. Zij deden ook een duit in het zakje om het parcours nog spectaculairder achter te laten door het zand/modder geheel om te ploegen.

Op dertig kilometer liep ik achter de controleurs van de route Paul Kanters en Hans van Heeswijk die net een pijl aan het bijhangen waren. Wat bleek was daar een pijl van een boom gerukt en weggegooid, gelukkig konden we het juiste pad weer vinden met de bijbehorende pijl 207. Op de laatste tien kilometer die ik nog moest bewandelen kwamen alle afstanden bij elkander en was er nog een soeppost, vanaf daar was het nog vier kilometer tot aan waar ik vanmorgen was vertrokken.

Wat een “Pareltje” van een tocht was het weer deze keer! Complimenten aan de parcoursbouwers en al hun vrijwilligers die deze regenachtige dag weer tot een succes maakte. Hoorde nog van de voorzitter dat er 562 wandelaars hadden ingeschreven en ik mag wel zeggen dat ik dit vooraf niet had gedacht met dit hondenweer….die kreeg IK in ieder geval vanmorgen niet de deur uit…..

ROUTE: http://connect.garmin.com/modern/activity/633976990#.VGifkXg8I90.email

02-11-2014> 1e Winterserietocht WSV Waalwijk’82 Waalwijk> 30 km

winterserie waalwijk 001Vandaag weer eens een georganiseerde tocht dicht bij huis en te gast bij WSV Waalwijk ’82, als ik hun nieuwe startlokaal binnen stap is het nog rustig. Neem een bak koffie en Hans van Heeswijk, Conny en Huub Raaijmakers schoven aan bij mij aan tafel. Met hun stap ik iets na negen uur mee naar buiten gewapend met een routebeschrijving. De nieuwe aanlooproute naar de Loonse en Drunense duinen gaat voorspoedig en ik had vandaag gepland om op tempo te  lopen. Neem afscheid van het drietal en wens ze een prettige wandeling.winterserie waalwijk 002 Al vrij snel zie ik de ingang van het bos en eenmaal door het klaphek is het gelijk genieten. Na ruim vijf kilometer stond de wagenrust gestald op de Tonny Goedhart pleisterplaats, maak er geen gebruik van maar zie dat we hier nogmaals zouden komen namelijk op de terug weg. De Loonse en Drunense duinen is echt op zijn mooist in de herfst en met dit mooie weer is het super genieten. winterserie waalwijk 005De route komt echt tot zijn recht en we werden vele malen gewaarschuwd met bordjes als we MTB paden over moesten steken en dat was geen overbodige luxe aangezien deze met hoge snelheid kwamen langs gedenderd. De route was prima voorzien van pijlen en leden van de vereniging kwam ik onderweg tegen die de route waarschijnlijk aan het controleren waren. Na ongeveer 10 kilometer verliet ik het bos om een lus te maken die voornamelijk verhard was. Dit was voor mij een rede om deze nog sneller af te werken en ik zie voor me hardlopers die ik dit gedeelte als haas gebruikte. Eenmaal in het bos was het weer genieten van de herfstkleuren die op de grond zichtbaar waren. Het tapijt van los zand was een aangename afwisseling en ik vind het steeds leuker om daar overheen te denderen. Na 25 kilometer wandelplezier kwam ik weer aan bij de 1e rustpost en beloon me zelf met een broodje en een cola met betaal met de consumptiebonnen die ik vooraf had aangekocht. De laatste vijf kilometer waren voornamelijk verhard en eenmaal terug keer ik met een tevreden gevoel huiswaarts . Het was weer goed toeven in Waalwijk ze hadden het prima voor elkaar!

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/625020875#.VFYhRIXMrJ4.email

01-11-2014> Maarten Luther Wandeltocht SGWB Amerongen> 62 km

maarten_luther_wandeltochtVorig jaar was de bedoeling om 60 kilometer te gaan lopen in Amerongen op de Maarten Luther wandeltocht, kwam toen niet verder dan 30 kilometer! Vond er weinig aan en je moest twee keer dezelfde 30 kilometer lopen, iets wat ik me toen niet aan ging doen en besloot toen om huiswaarts te keren. Dit jaar wilde ik het desondanks toch maar weer proberen en met de intentie om alle kerken (waar de stempelposten zaten) aan te doen en met een bezoek te eren en trouw alle stempels te gaan verzamelen bij de vele kerken die bezocht moesten worden om deze stempels te bemachtigen.

maarten luther 02004.30 uur. De wekker gaat. Prachtig wandelweer was voorspelt en tijdens de honden uitlaten geniet ik van de sterrenhemel, wist het meteen dit word een prachtige dag, korte broek in november maak je niet elk jaar mee. Zoals altijd ben ik ruim op tijd aanwezig, vorig jaar was het een zoektocht om de startlocatie te vinden deze keer was het anders. Parkeer mijn wagen en bij het uitstappen zie ik Mart Douwen met vrouw vrijwel naast mij staan, deze hadden in de buurt overnacht om ook deze tocht te stappen. maarten luther 017Eenmaal ingeschreven krijg ik een soort van kerkboekje wat de routebeschrijving blijkt te zijn, stop het maar goed weg want de letters waren zó klein dat ik in de eerste de beste kerk maar eens een kaarsje moest opsteken of mijn zicht beter kon worden. De startlocatie was prachtig aangekleed en er is flink wat werk van gemaakt de dag ervoor dat was direct zichtbaar, meerdere OLAT wandelaars stapten binnen en vrijwel direct erachter aan Arie van Klootwijk en Ilona van Klinkendom. Met Arie en Ilona ging ik een kop koffie drinken in naast gelegen horecagelegenheid “t Berghuis” en besloten we deze tocht iets anders aan te pakken. De mogelijkheid was er om 60,30, 20,15, 10 en 5 kilometer te lopen wij besloten om aan de 60 kilometer te komen geen twee maal de route van dertig maar 30-15-10 en 5 te gaan bewandelen.

maarten luther 013Was nog donker bij vertrek en goed gemutst spraken we af om geen één kerk over te slaan en alle stempels te gaan halen, vrijwel direct bij vertrek uit ’t Berghuis is het klimmen geblazen en ik mag wel zeggen een flinke klim die we dus door kortere afstanden er bij te pakken 4 keer moesten beklimmen. Eenmaal boven is er al een splitsing met de 5 km wandelaars prachtig wandelgebied van het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. De eerste kerk die we aandeden was in Amerongen maar na een rondje om de kerk kwamen wij erachter dat deze gesloten was! We vervolgden onze “Kerkentocht” en kwamen aan na veel asfalt onder de zolen weg gestapt  te hebben in Veenendaal controlepost zat in de Westerkerk, hier nuttigen we een bakje koffie en stempelen trouw ons kaartje af. De tweede kerk die we aandeden was de Efrathakerk in Overberg herinnerde me van vorig jaar dat dit gedeelte wat volgde qua natuur beter zou worden en dat we het saaiste stuk achter de rug hadden. maarten luther 032Prachtig bosgebied volgt en natuurlijk daarna de vele kerken voor de stempels o.a. de Johanneskerk en na 200 meter de Michaels kerk en niet lang daarna de RK Andrieskerk. Hierna konden we weer lucht happen na al de kerkbezoeken en liepen we naar Kasteel Amerongen om daarna de volgende controlepost te pakken de Andrieskerk! Ilona en ik zochten naar de ingang en na weer een rondje om de kerk zagen we een bord staan dat deze was gesloten i.v.m. een trouwpartij die later zou aanvangen. Arie was doorgelopen en had waarschijnlijk een helderziende blik en wist dat deze kerk vandaag niet meedeed…. Kort naar elkaar kregen we nog stempels in de Rijnkapel en de controlepost in De Ark en konden we bestempelt terug naar het Amerongse bos om het eerste gedeelte van de 4 af te ronde. De wandelvereniging WSV De Vrijbuiters waren al klaar en gingen op huis aan, wij namen een appeltje voor de dorst mee en gingen voor onze 15 km route deze en de andere korte afstanden waren voornamelijk door bosgebied en waren stukken mooier als de eerste 30 km! Wel moesten dezelfde kerken aangedaan worden maar die stempels konden ons gestolen worden.

Was een geweldig idee van Ilona om de 60 kilometer op te delen in verschillende kortere routes, deze verveelden geen moment en waren zéér mooi om te lopen! Zeker een aanrader wanneer je 60 km wil lopen in Amerongen om deze op te splitsen, we liepen zó wel twee kilometer meer maar hoefden daar niet meer kerkengeld voor te betalen. Er kwamen vele wandelaars op deze prachtig wandeldag af namelijk 1255 wandelaars.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/624469465#.VFUVq9kr0Oc.email

26-10-2014> Herfstkleurentocht wsv De Keistampers Boxtel> 30 km

Wintertijd weer ingegaan

images2GFK2YHVDe wintertijd is ingegaan. Om 03.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uur teruggezet en werd het weer 02.00 uur. Traditioneel organiseert WSV De Keistampers dan hun najaarstocht genaamd “herfstkleurentocht”, wist me van vorig jaar nog te herinneren dat het toen een natte bedoeling was. Vele weilanden nat gras en op het eind een stortdouche als toegift. Dit jaar prachtig herfstweer en we zouden natuurgebied de Geelders ten oosten van Boxtel gaan bekijken.

Bij aankomst bij hun startlocatie het Jacob Roeland Lyceum kan ik mijn auto bijna binnen parkeren, loop de school binnen en de voorbereiding door vrijwilligers/leden is in volle gang. Na inschrijven is het wachten tot vertrek het druppelt lekker vol en tegen dat we mochten vertrekken werd het onrustig. Het moment van uitdelen van de routes is daar…. ik ga in de rij staan en probeer een route te bemachtigen pffff ik was blij dat ik bij het verlaten van de rij mijn kleding nog aan had! Bij het verlaten van de school viel mij gelijk op dat ze sinds dit jaar een ander systeem van pijlen hebben gehanteerd namelijk met kleuren bordjes en als aanvulling hun eigen witte pijlen. Prettig is ook dat de kleurenbordjes waren genummerd een prima vernieuwing vond ik.

herfstkleurentocht boxtel 003Het eerste stuk liep door de woonwijk de brug van de A2 over richting natuurgebied De Geelders, bij het betreden van het bos werd me duidelijk dat de regen van afgelopen dagen niet de kans had gekregen om te zakken in de grond. Flinke modder met prachtige kleuren gevallen blad maakt dat je alert moet zijn waar je liep om uitglijden te voorkomen. De eerste rust was al vrij snel 4.8 km en aldaar moesten we een stuk terug lopen om onze weg te vervolgen. Na de splitsing met de kortere afstanden (7-12-20) werd het echt flinke blubber wat we af en toe te verwerken kregen waarbij soms rare capriolen moesten worden uitgehaald om niet weg te zakken. herfstkleurentocht boxtel 005De lus die we maakte was voornamelijk verhard het zonnetje kwam er af en toe doorheen en de temperatuur werd gelijk een stuk aangenamer. Bij de tweede rust waren verschillende afstanden weer samen gekomen, zelf maakte ik geen gebruik van de rust en vervolgde mijn route. Die tot de splitsing met de 20 km afstand voornamelijk verhard was, hierna kregen we weer een mooi stukje natuur voorgeschoteld waar het echt genieten was en prachtig wandelen.

Het laatste gedeelte liep ik weer met de kortere afstanden, over het spoor moesten we gelijk links af en gingen we naast/over het spoor lopen. Dit spoor was niet meer in gebruik maar was het zogenaamde “Duits lijntje” die naar Boxtel liep. Vond dit een leuke afwisseling in het parcours.

Als toegift liepen we langs de Dommel over een voetpad langs de bebouwing van Boxtel dat wandelt gewoon prettig naar de finish toe. Was weer prima wandelen bij De Keistampers in Boxtel.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/620232385#.VEzg0jjSaZM.email

19-10-2014> Deze week geen georganiseerde tocht gelopen…….

Maar wel de nodige kilometers gemaakt deze week, prachtig herfst weer en je kon het merken onderweg. Vele wandelaars, hardlopers, wielrenners waren onderweg en genoten net zoals ik van het prachtige weer. De aankomende dagen hebben ze dan “Echt” herfstweer voorspeld dus afwachten wat het ons gaat brengen. Volgend weekend wederom een werkweekend ga er wel een georganiseerde korte tocht voor plakken…..zal zondag waarschijnlijk in Boxtel zijn bij WSV De Keistampers 30 km!

11-10-2014> HERFSTDAGTOCHT BERG EN DAL SV DE LAT> 60 km

Vele wandelaars waren op deze pittige tocht van wsv De Lat afgekomen.Vorig jaar had ik deze tocht ook al gelopen en die was me zó goed bevallen dat deze zeker dit jaar niet mocht ontbreken. Had afgesproken met Marco van Heel om samen deze tocht te gaan ondernemen, aangekomen in het clubhuis van tennisvereniging “Berg en Dal” is het al vroeg gezellig en werden we verzocht om naar buiten te gaan voor de laatste tocht gegevens te gaan aanhoren. Hierna mochten we op pad het was nog donker en dat werd nog extra bevestigd toen we na 500 meter de slagboom passeerde en  het bos in liepen. Het was echt oppassen in het donker om niet te vallen en vooral de boomwortels waren soms vervelende obstakels die je soms niet zag doordat je ook nog de pijlen in de gaten moest houden. Ondanks de waarschuwingen die we elkaar doorgaven hoorde ik Hans Pranger achter mij onderuit gaan maar gelukkig kon deze gewoon verder.Het bos werd verlaten en we vervolgde onze weg verhard door de plaats Heilig Landstichting ik liep samen met Ap van Gelderen en Marco van Heel en zouden heel de tocht gezamenlijk bij elkander  blijven.

Stijle klim bijna op handen en voeten.Onderweg naar de eerste wagenrust (13 km)waar we soms een plaagstootje kregen van klimmen en dalen wat ons te wachten zou komen staan, kwamen we aan op de Kopseweg waar de verzorgingspost stond. Na een chocomel en een boterham vertrokken we weer nu zou het echte klimwerk gaan aanvangen Ravensberg, Vossenberg waren pittige klimmetjes maar de Duivelsberg was soms een echte “sta in de weg” waar je soms echt tot stilstand werd gebracht. Eenmaal boven was het afdalen gewoon wandelend niet te doen zó stijl dat het was! Het verharde gedeelte naar de tweede verzorgingspost (25 km) in het Duitse plaatsje “Wyler” was prettig zodat je even de klimmen die pittig waren kon verwerken. Vul hier mijn bidon en na wat fris en een wat te eten liepen we weer naar de volgende klim, lopende over het landgoed van een boer kwamen we aan op een stuk wat ik me nog goed herinner van vorig jaar. Dit gedeelte is een pad onderdeel van het Pieterpad lopende door een weiland afgezet aan beide zijde met prikkeldraad en in het midden een smal loopgebied waar je amper de voeten naast elkaar kunt zetten. Ook zaten de wandelaars van de 40 km op dit pad en aan beide zijde van ons vlogen de Ultra lopers ons voorbij die later waren gestart maar ons nu met bosjes aan het inhalen waren. Ook het gras was vochtig waardoor je de schoenen niet droog hield, eenmaal voorbij dit pad was het opletten geblazen omdat we vorig jaar daar verkeerd liepen. Rond kijkende snap ik wat er vorig jaar fout ging, wij bleven links lopen en moesten toen oversteken om de vervolg pijl te ontdekken! De caférust( 33km) die aanstaande was lieten wij links liggen, kregen hier te maken met miezerregen die van korte duur was maar wel lekker fris.

herfstdagtocht berg en dal 019Het volgende bordje wat langs de weg stond voorspelde weer een flinke klim te worden “St. Jansberg” het enige wat ik me van vorig jaar kon herinneren en wat ik met mijn medewandelaars deelde was dat na een flinke klim je een verzorgingspost stond te wachten waar je flink van op zou knappen. De bilspieren hadden het op deze berg flink te verduren gekregen en persoonlijk vond ik dit gedeelte het zwaarst! Maar de wagenrust op Zevendal maakte aan al het leed een eind, heerlijke vla met vruchten, cola en een boterham ik was weer klaar voor het volgende gedeelte! Vul mijn bidon en door Herwin werden we nog gewaarschuwd dat op de Mookerheide wel opnieuw pijlen waren bijgehangen maar toch moesten opletten.

herfstdagtocht berg en dal 037Het was prachtig wandelweer en op de Mookerheide was het echt genieten van de omgeving, maar ook stond er weer klimmen en dalen op het programma. Eenmaal de Heumense schans over kwamen we aan in de plaats Molenhoek, de caférust Zweef-Inn (49.5 km) sloegen we over aangezien op 53 kilometer we een wagenrust hadden bij de Groesbeekse tehuizen. Deze wagenrust namen we het er even van en genoten van al het fruit wat er voor handen was, vul wederom de bidon voor de laatste 7 kilometer en pakte nog een boterham, zoals eerder al vermeld de verzorging was TOP! Ook het laatste gedeelte hadden ze nog een leuke klim en afdaling voor ons en nadat we het schietterrein hadden gepasseerd waar met volle teugen werd geschoten kwamen we om 16.15 uur aan waar we vanmorgen waren begonnen. Moe maar voldaan feliciteerde we elkaar en namen onze beloning in ontvangst in de vorm van een oorkonde voor 60 prachtige kilometers. Organisatie het was weer geweldig en zeker een aanrader voor ieder die een flinke uitdaging wil bewandelen.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/610188578#.VDlUrzhdqB4.email

Foto’s:https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20141011HerfstdagtochtBergEnDal#

05-10-2014> NK SNELWANDELEN 6 UURS PRESTATIE 2014

De Atletiekunie in samenwerking met de Rotterdamse Wandelsport Vereniging en WSV Hart van Brabant organiseerde het Nederlands kampioenschap 50 km snelwandelen mannen & Nederlands kampioenschap 10 km snelwandelen vrouwen. Ook was er de mogelijkheid om je in te schrijven om 1,3, 5 en 20 km te wandelen. 

Zelf deed  ik mee aan de 6 uurs wedstrijd wat inhoud zoveel mogelijk km lopen binnen 6 uur, vorig jaar was mijn eerste keer dat ik mee deed, in een tijd van 5:57:32. Deze editie wilde ik deze tijd scherper gaan zetten, helaas ben ik na 36 kilometer uitgestapt door kramp in beide benen.

Afgesproken met Rick om hem op te pikken vanaf het station Den Bosch om samen af te reizen naar Tilburg omdat het voor hem anders niet mogelijk was om met het openbaar vervoer op tijd te zijn. Aangekomen op de wielerbaan TWC Pijnenburg  in Tilburg was iedereen bezig om alles in gereedheid te brengen om alles perfect te laten verlopen. Na mijn startnummer te hebben opgehaald ging ik mijn eigen omkleden om nog even warm te lopen. Tegen 11.00 uur werden we naar de start geroepen neem plaats achterin de groep wedstrijdlopers, na het startschot ging het eigenlijk precies volgens planning. Kwam samen te lopen met Remco de Bruin en dit zou tot ongeveer 18km duren hierna kwam ik alleen te lopen Remco liet zich iets zakken. Ik kreeg lichtte kramp in mijn kuiten en kon deze er steeds uit lopen, maar het was geen prettige ervaring! Maakte mijn rondes en hoorde elke ronde van Frank  van Ravensberg hoe ik ervoor stond. Maar na 30 kilometer kwam de kramp steeds harder terug en moest ik af en toe zelfs stil staan…. Bij km 33 was het echt gedaan en merk ik dat de kramp steeds heviger werd, vlak voor de finish kwam de kramp in beide benen van onder naar boven en kon niet meer verder. Vrijwilligers van WSV Hart van Brabant probeerden de krampen uit mijn benen te krijgen en hielpen mij omhoog waarvoor ik ze enorm dankbaar voor ben! Conclusie veel te laat begonnen met drinken en veel te weinig gedronken… dit is een pijnlijke leerschool geweest waar ik zeker een ervaring rijker van ben geworden!

10357128_10204042129847693_136403372922175423_n

Officiële uitslag: http://www.rotterdamsewandelsportvereniging.nl/uploads/images/NK%2050%20km%20Tilburg%202014.pdf

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/606141259#.VDFzES-aSxA.email

30-09-2014> 54e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag een frustratie training…heerlijk alles uit de kast en alles vergeten van afgelopen dagen. Elke kilometer was vandaag raak het werd ook steeds warmer, vele hardlopers onderweg waar ik mijn eigen aan kon optrekken. Prima training met een gemiddelde van 9.4 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/602253275

27-09-2014> 53e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Was vanmorgen met de start flink mistig, had gelijk een prima cadans te pakken en begon flink op tempo. Zag dat ik elke kilometer steeds sneller liep en zelfs in de Bossche Broek liep ik achter een hardloop groep te stayeren. Toen de mist weg trok werd het benauwd en mijn voorbumper begon aardig te lekken… Gemiddelde lag vandaag op 9.33 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/599668376#.VCaD3QWRWj4.email

24-09-2014> 52e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na afgelopen weekend Nijmegen -Rotterdam vandaag maar weer een trainingstocht. Wilde gewoon gaan uitlopen maar het ging weer zó lekker dat ik automatisch weer op tempo ging lopen. Heerlijk flinke wind tegen, verstand op nul en kilometers weg stampen. Het gemiddelde lag vandaag op 9.15 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/597776044

20-09-2014> 49e Nijmegen -Rotterdam RWV> 160 km

Nijmegen-Rotterdam een “All inclusive “ wandeling van 160 kilometer georganiseerd door RWV.

Zaterdag 20 september werd ik al vroeg door mijn broer afgezet in Nijmegen om deel te nemen aan deze monstertocht van 160 kilometer. IK zag Martin Averesch en Ed Voogt aan komen wandelen en gezamenlijk gingen wij ons melden bij de inschrijftafel. Bij het omkleden zag ik Ilona Klinkendom ontdaan aan komen wandelen en ik merk aan haar dat er iets niet goed was. Ik informeerde bij haar wat er aan de hand was, en wat was het geval, Cock had last van steken op zijn borst! Later hoorden wij van de organisatie dat Cock de juiste beslissing had genomen om toch een bezoekje aan het ziekenhuis te brengen en dat Ilona met hem mee was gegaan. Een flinke domper voor hem en voor ons als wandelaars, met name alles wat Cock voor ons doet tijdens onze tochten! We zouden onderweg op de hoogte worden gehouden…….(blijft je toch bezig houden onderweg).

nijmegen rotterdam 018Tijdens de toespraak van Gijs werd ons duidelijk gemaakt dat er door de herdenkingen van Operation Market Garden verschillende omleidingen gemaakt zouden worden. Om 11.00 uur liepen we als groep in een rustig tempo naar Heteren (19 km). Onderweg werd er wat gedold en het was gezellig. In Heteren stond de verzorgingspost klaar met bakken vol met brood en er was genoeg keuze, er werd toegeroepen wat ze in hun bak hadden zitten en het leek wel of ze op de markt hun producten stonden aan te prijzen. nijmegen rotterdam 038Vanaf daar mochten we op eigen tempo onze weg vervolgen tot aan de volgende grote rustplaats Ede. Met een groep van 5 gingen wij op pad Ed Voogt, Martin Averesch, Rick Liesting, Remco de Bruin waren mijn groepsgenoten. Het tempo lag behoorlijk hoog en daardoor splitste ons vijftal, en gingen Martin en Ed op eigen tempo verder. Onderweg naar de Ginkelse Heide zagen we fietsers ons tegemoet komen met poncho’s aan die hadden een flinke bui ontvangen terwijl wij volop in de zon liepen! Op de Ginkelse Heide hoorden wij de vliegtuigen aankomen en Rick wilde dit graag op de gevoelige plaat vastleggen, er zouden namelijk flink wat parachutisten naar beneden springen. Het was er gruwelijk druk en terwijl Rick bezig is met foto’s maken probeerde Remco en ik ons te manoeuvreren op tempo door het aanwezige publiek. Gijs benoemde bij de prijsuitreiking  dan heel toepasselijk “ dat de benen van wandelaars werden gebruikt als fietsenstalling”. Natuurlijk even buiten douchen! Later zou Rick weer bij ons aansluiten en liepen we weer gedrieën naar de tassenrust. Het begon te donderen en het zou niet lang meer duren voordat ze boven de sluizen open zouden zetten. We schroefden ons tempo nog iets omhoog zodat we droog arriveerden in Ede. Eenmaal binnen viel het met bakken uit de lucht en Remco ging buiten even douchen aangezien we best bezweet waren van de eerste inspanningen. Onze medewandelaars zaten wel in de flinke bui en het eerste wat ze vroegen was of wij het wel droog hadden gehouden.

Nadat iedereen was gearriveerd kregen we nieuws te horen over de gezondheid van Cock Don, hij was zelfs al geopereerd en moest een nachtje blijven……..

Na een uur verplichte rust vertrokken we weer als groep. Eenmaal buiten begon het licht te miezeren en ik vertrouwde het niet helemaal en besluit een wegwerp poncho aan te trekken. foto02Het regent niet echt door en Rick gaf aan dat door de condens mijn rug nat begon te worden. Ik trek de poncho uit en niet lang daarna kregen wij een flinke bui te verwerken, wat ik toen dacht over Rick moge duidelijk zijn! Onderweg naar Leersum (57 km) werd het al snel weer droog en keken al uit naar de volgende rust “die van de vlaflip” heerlijk! Vanaf die post “Overberg” moest ook (verplicht)het reflextiehesje worden aangetrokken. Aangekomen in Leersum (warme maaltijd) werden we blij verrast, doordat Ad en Coby Leermakers daar aanwezig waren, we hadden ruim anderhalf uur de tijd om te eten, ons om te kleden en lekker uit te rusten. We mochten gelijk aanschuiven aan tafel maar ik ging toch echt even mijn schoenen vol stoppen met papier om ze te laten drogen aangezien ik onderweg erin liep te soppen. Ook laad ik de batterij van mijn horloge op en nam daarna pas plaats aan tafel, na de soep konden we opscheppen wat we lustte en kregen een ijsje na. Hierna kon de verkleedpartij beginnen en de verzorging van de voeten en even lekker uitbuiken op de banken. Ook hadden we een beterschapskaart ondertekend en Antoine had onderweg al aangegeven dat we met de pet…werd een pot…zouden rondgaan voor een vrijwillige bijdrage, voor een presentje voor Cock Don.

Meerdere....Vanuit daar gingen we weer gezamenlijk in het donker op pad , ieder in zijn eigen tempo en bij rustposten stonden we weer op elkaar te wachten om weer gezamenlijk te vertrekken. (dit geeft een familiegevoel) Het is heerlijk wandelweer, dan weer een fris windje en als de wind weg viel was het weer broeierig. Op de donkere stukken hadden Ronnie Timmermans en John Samshuijzen lampjes opgehangen zodat we niet verkeerd konden lopen. Jammer genoeg hoorden we later dat er toch nog een groep van 12 verkeerd was gelopen. Aangekomen in de voetbalkantine in Bunnik (80 km) zagen we iedereen binnen komen en kon de pyjama party beginnen, vele legden hier hun hoofd te rusten…..

ByC2FDxCYAAvuCvVanaf daar liepen we weer met vijven te wandelen naar Nieuwegein (97 km) en werden de mooiste verhalen naar boven gehaald, zodat het prettig wandelen was. Daar hadden we 50 minuten de tijd om ons voor te bereiden op het saaiste stuk van deze mooie wandeltocht, lange lange lange wegen, donker en de kans dat je hier ging slaapwandelen was groot (dit overkwam me vorig jaar). Nu beperkte dit zich tot een paar flinke gaap partijen. Flinke tegenwind, wat ik normaal prettig vind om te wandelen, stond me nu ineens tegen. Ik was blij dat we in Oudewater (118 km) aankwamen. Daar liet Rick zijn blaren doorprikken, en hij besloot om het volgende gedeelte even in de groep te gaan wandelen, om te wennen aan zijn nieuwe tapijt.  Bij de Reeuwijkse plassen naar Waddinxveen (139 km) liep ik alleen tot aan de fruitpost. Op de Baarsjeskade aangekomen genoot ik van de fruitsalade die daar stond uitgestald, en zie de groep met Rein Pistorius, Gerard Heunks, Rick en Remco de Bruin aan komen wandelen. Ik wacht op hun om gezamenlijk naar het sportcomplex in Waddinxveen te wandelen om ons daar op te maken voor de laatste 21 kilometer. Ik besluit daar om plaats te nemen op de massage tafel maar of dat een goede keuze was….. Twee masseurs lieten mij merken waar mijn zwakke punten lagen, en Annie van de Meer vond dat ze me nog maar iets steviger aan moesten pakken.

ByDy08sIQAEX98PHeel erg leuk was dat in Reeuwijk Ilonka van Bemmel een stukje met me mee fietste, altijd een leuke afwisseling op zo’n lange tocht. Later zou ze ook nog een flink stuk mee fietsen toen ik met Remco en Rick liep. Het was weer gezellig!

Het laatste gedeelte van de tocht ging naar de verzamelplaats “ De Huifkar” daar liep ik weer met Remco en Rick in een heerlijk zonnetje in een aangepast tempo te wandelen, omdat we daar toch tot half vier moesten wachten op de rest van de groep. Nu nog de laatste kilometers ,om gezamenlijk de 29 uur wandelen vol  te maken.

Na een frisse douche was het tijd voor de prijsuitreiking en de diverse dankbetuigingen. Ook werden we op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen omtrent de gezondheid van Cock Don, en dat zag er gelukkig weer beter uit, hopelijk is hij er de volgende keer weer bij!

Ik wil de organisatie van RWV, alle vrijwilligers en Europe Pallet bedanken voor de voortreffelijk georganiseerde tocht! We kwamen niets te kort en niets was teveel. We werden nog met een busje gebracht naar het station in Rotterdam. Hoezo All inclusive ? Kan het beter? Dacht het niet.!

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/595920528#.VB8hN-evEqI.email

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140921NijmegenRotterdam#

Foto’s RWV: http://www.mijnalbum.nl/Album=JPJZHIDS

13-09-2014> De 80 van de Langstraat Waalwijk> 80 km

imagesDoor werkzaamheden had ik vorige week al de Long-Distance tocht Amsterdam-Tilburg moeten missen, deze tocht heb ik nog nooit gelopen zó ook de tochten die dit weekend op het programma stonden. Jawel dit weekend is er keuze tussen 2 tochten namelijk op vrijdag gaan vele wandelvrienden naar de Z tot Z tocht in Zeewolde en dicht bij huis was de 80 van de Langstraat te bewandelen. Beide tochten staan bekend als goed verzorgt en beide nog nooit gelopen, mijn keuze was gevallen op Waalwijk om hier een poging te wagen om onder de negen en half uur 80 kilometer te wandelen. Ik had deze poging ook al in Schiedam geprobeerd maar helaas was ik daar waarschijnlijk nog niet helemaal klaar voor. Reisde vandaag samen met Rick naar Waalwijk en ik wist dat hij ook een doelstelling had die nog veel scherper was namelijk onder de 9 uur deze tocht volbrengen, beide hadden we vrijdag en zaterdag de Z tot Z tocht digitaal gevolgd en hadden nu zelf wel zin om te vlammen.

20140913_164725Aangekomen in Waalwijk probeer ik mijn wagen bij de start te parkeren maar helaas was ik toch aangewezen op de algemene parkeerplaats. Daar kleden wij ons om en lieten onze tas achter in de auto omdat we geen gebruik gingen maken van de mogelijkheid “tassentransport”. Alle deelnemers hebben namelijk de mogelijkheid om bij de start op het Unnaplein een tas in te leveren, je tas wordt dan gratis vervoerd naar alle hoofdposten. Na omkleden en eenmaal onderweg naar de start liep ik te denken of ik niks vergeten was, kijk naar beneden en zag dat ik mijn sloffen nog aan had…… Het moet niet gekker worden vorige week 40 kilometer zonder zooltjes gelopen en om te zeggen dat ik nu mijn doelstelling op “mijn sloffen” zou gaan lopen was denk ik teveel gevraagd.

10615606_948609471831380_6556879614402333521_nWe waren ruim op tijd en namen plaats aan de tafel van Margret en Jan Kampman, als we zien dat meerdere wandelaars naar de startplaats bewegen namen wij daar ook plaats. En als er 1 schaap over de dam is…. word het snel drukker achter ons. Vooraan zie ik wandelaars verschijnen die ook een snelle tijd op de klokken willen zetten waaronder Leon Pullens, Anne van Andel, Mark Schalken, Wil Boudewijns en vlak voor de start Dirk-Jan v/d Nieuwenhuizen en zijn zuster Jacqueline. Motoren komen voor ons staan en het lijkt erop dat we naar de officiële start mogen lopen, achter een tien tal vrijwilligers moeten we blijven lopen tot aan de start. Bij de start is het een gezellige drukte maar het startschot om 20.00 uur klinkt mij als muziek in de oren! 20140913_195107Het lijkt wel een vliegende start en zoals verwacht zijn het de namen die ik al noemde die vol gas onderweg gingen het tempo lag in begin hoog zéér hoog mag ik wel zeggen, liep nog met Rick en Dirk-Jan weg van de andere en na ongeveer 6 kilometer zagen we Ad Leermakers uit de menigte ons begroeten. Ik had van dochter Yvonne voor de start al gehoord dat Ad langs het parcours zou staan, deze glunderde van oor tot oor en wij waren blij verast dat hij weer onder de wandelaars was na een lange tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen! Kwamen na een “opwarm” rondje na 9 kilometer weer terug bij de start en werden opgezweept door het aanwezige publiek, zag thuis dat we er een kilometer bij hadden van 11 km per uur! Na 10 kilometer zei Rick tegen mij dat we er 1:02 over hadden gedaan, ik trek op dat moment mijn eigen plan en ging op een tempo lopen wat ik dacht nog vele km vol te houden. Zie Rick en Dirk-Jan nog doortrekken had ze nog steeds in beeld en merk dat ik toch er weer bij kan komen, hierna trok Dirk-Jan flink door en even later ging Rick er ook vandoor. Ik bleef mijn eigen plan trekken en liet me niet van mijn stuk brengen ik liep ruim voor op mijn eigen schema. Onderweg was het echt genieten van het publiek dat massaal langs de weg stond, zelf had ik wel last van al die vuurkorven waar de rook op je adem sloeg als de wind verkeerd stond. Wat een feest hier op de 80 van de Langstraat vooraf had ik al veel gehoord maar dit had ik niet verwacht er werd me zelfs een joint aangeboden waar ik vriendelijk voor bedankte. De eerste grote rust (20 km) kwam in beeld en alleen liep ik de sporthal in Vlijmen binnen en zie Bas van Andel staan en deze vroeg hoe het ging, eenmaal de sporthal weer uit zie ik Rick nog steeds lopen in de verte. Maar een paar km verder hoor ik achter mij iets aankomen en dacht even aan Wil of Anne maar het was een rolstoeler die mij voorbij kwam, de fietsbegeleiding kwam bij ons rijden en voorzag ons van alles wat wij maar nodig hadden niks was hem te veel! Bidon bijvullen terug rijden om bananen te halen echt een super service voor de voorste wandelaars. Via Haarsteeg en Elshout kwam ik aan bij de 2e grote rust (34 km)wil iets te drinken pakken maar ze zijn daar nog alles aan het klaarzetten, ik ging er niet op wachten en wil de sporthal weer uitlopen hoor ik achter me “nummer 890 de heer Bertrums” ik kijk om en zie Rick ten tonele komen! Samen lopen we verder naar het volgende feestje wat er Waalwijk te beleven is namelijk op het parkeerterrein van het RKC stadion, daar werden we weer opgezweept door het aanwezige publiek en zet ons weer in de juiste cadans.  Even later duikt ook weer onze hulplijn op de fiets op en voorziet ons van de nodige proviand geeft ook aan hoever we achter onze voorgangers zitten en maakt een praatje met ons “echt een meerwaarde”.

Na 42 kilometer benoemd Rick dat we er vier en een half uur hebben opzitten en dat hij iets aan verzuring en verkramping voelt in zijn boven benen en een tempo lager gaat lopen. Ik voel ook weer mijn blaar vol lopen die ik vorige week heb mogen ontvangen door eigen schuld… via Sprang-Capelle, Waspik, ’s-Gravenmoer, Dongen, De Moer kwamen we aan op de hoofdpost in Loon op Zand (67 km). We besluiten hier om iets warms te drinken en terwijl Rick aan de thee zijn zondes zit te overdenken krijg ik de ingeving om mijn blaar te laten behandelen en vraag aan Rick of dit wel verstandig is met nog 13 kilometer te lopen. Eenmaal bij de E.H.B.O. aangekomen vraagt deze beste man om op de tafel plaats te nemen, ik leg uit dat ik dit geen best plan vind omdat ik bang ben voor kramp. Nadat de bloedblaar weer leeg was wilde hij hem ook weer afplakken maar daar had ik geen tijd voor en bedank hem van harte, trek mijn schoenen aan maar ik had nog meer pijn als voor het prikken. In het weggaan benoemd hij nog gewoon even doorbijten, eenmaal buiten weer door gestrompeld te zijn benoemd Rick dat ik alleen door moet lopen aangezien mijn doel nog haalbaar was. Het was namelijk 4.00 uur en had dus nog anderhalf uur om 12 kilometer af te leggen, ik ga hierna alleen op pad en zet flink de vaart erin en we wensen elkaar succes. SONY DSCNu was het opletten geblazen om geen pijlen te missen we hadden toen we samen liepen al verschillende pijlen goed gehangen, maar in Waalwijk mis ik toch echt een pijl of is er niet…. kijk op de kerkklok en zie dat het 5.00 uur is! Een motor agent hielt ik aan en vraag of ik nog wel goed zit, deze haalt zijn beschrijving erbij en weet het ook niet zó, hij ging op onderzoek uit en kwam terug gereden met de mededeling dat ik niet meer op het parcours zat en hoe ik moest lopen om daar weer te komen! SONY DSCEenmaal aangekomen bij de finish zie ik Rick staan en ik wist dat dit geen goed nieuws was, liep maar even door om het goed tot mij door laten dringen. Bij terugkomst hoor ik van Rick dat hij ook heeft lopen dwalen en op de gok heeft lopen wandelen… al met al toch mijn doel behaald doordat de organisatie mijn tijd heeft herzien. Een beetje jammer want ik had graag een tijd gelopen die hoorde bij mijn prestatie….

De stempels waren nog niet aanwezig en samen met Rick liep ik naar de auto om ons om te kleden en daarna terug te rijden. Hierna waren de stempels er nog niet en besluiten om iets te gaan drinken, daar aangekomen zit Leon Pullens en de Fam. Van Andel er ook en word alles nog even nabesproken. Als na lang wachten de stempels nog niet waren gearriveerd besluiten we huiswaarts te keren.

Bij deze wil ik de organisatie bedanken voor een prachtige georganiseerde 80 van de Langstraat, en met name de fietsvrijwilliger verdiend een dikke pluim en alle vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Promotiefilm: https://vimeo.com/108499681

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/589915656#.VBUxsYCK_GA.email

11-09-2014> 51e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Aanstaande zaterdag de 80 v/d Langstraat vandaag een ingehouden training gelopen en zelfs de laatste kilometer heb ik me niet later verleiden om alles eruit te persen wat er eventueel nog in zat. Fijn constante kilometers gemaakt en  gek genoeg kost het me steeds meer moeite. Het gemiddelde lag vandaag op 8.9 kilometer per uur. Minpuntje is dat nog steeds de blaar vol loopt…..

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/587896839

08-09-2014> 50e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

NIEUW PR

Afgelopen weekend 40 kilometer zonder zooltjes in mijn schoenen gelopen met een gemiddelde van 8.8 km per uur, met als gevolg een flinke bloedblaar! Dan vandaag maar met dezelfde schoenen MET zooltjes een training gelopen en niet onverdienstelijk, begon van begin af aan hoog op tempo te lopen en ik liep heerlijk. Prachtig weer en de eerste 10 km liep ik in 1:05 uur, vanaf daar leek het wel of er nog veel meer in zat en ik liep met de gedachte “kijken waar het schip strand”…. Toen ik zag dat er een mooie tijd te lopen viel kon ik nog een snelle laatste kilometer er uit persen. Gemiddelde was vandaag 9.5 km per uur!

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/585723740#.VA13FgNG6Fc.email

06-09-2014> 68e Airborne Wandeltocht Oosterbeek> 40 km

Race tegen de klok.

Op het laatste moment toch nog de beslissing genomen om naar Oosterbeek af te reizen, voor de 68e Airbornwandeltocht ondanks dat in de middag nog een late dienst op mijn programma stond. Had niet echt veel speling om daar een tocht van 40 kilometer te bewandelen, maar als niks tegen zou zitten moest het haalbaar zijn. Vroeg uit de veren en met vroeg bedoel ik 4.30 uur….terwijl we daar pas om half acht mogen vertrekken, maar wil ik dichtbij parkeren om snel weer huiswaarts te keren nadien is deze tijd “echt ”niet te vroeg. Bij aankomst op de parkeerplaats staan daar traditiegetrouw dezelfde twee wagens en één is er van Jos en met hem wandel ik dan ook naar sportpark “Hartenstein” om te kijken of we al een bakje koffie konden scoren. Moest nog een startkaart aanschaffen om daarna in de startbox plaats te nemen, deze hekken staan zó opgesteld dat het me doet denken aan een paardenrace…..

airborn 001Nadat mijn kaart gescand is ging ik van “Kiet af aan” hoog op tempo lopen, eenmaal het sportpark verlaten kan ik zien of mijn auto  ingebouwd staat want zó dichtbij stond ik geparkeerd. En gelukkig was dat niet het geval zodat ik me daarover geen zorgen meer hoefde te maken. Maar verderop in de straten van Oosterbeek ging het toch mis…….ik mis een pijl en liep rechtdoor i.p.v. linksaf te slaan! Ik herstel dit verderop en na een omweg kom ik vele wandelaars weer tegen die mij vertelde dat Hannie en Peter ook verkeerd waren gelopen en vele anderen. Na een half uur onderweg te zijn werd ik gebeld door een collega van mijn werk of ik alsnog een vroege dienst kon draaien, ehhhhh, ik leg mijn situatie uit dat ik niet snel terug kan zijn…..maar even later belde ze terug dat er al een oplossing gevonden was.

Op de Airbornwandeltocht is het niet alleen wandelen op asfalt maar moet ook menig hobbeltje onverhard gelopen worden, vele klimmen en afdalingen zijn ook in het parcours opgenomen.  Bij de Schaapskooi op de Ginkelseheide is een controlepost en kreeg ik mijn eerste stempeltje (19 km), het is prachtig wandelweer niet te warm en een beetje mistig. Op mijn linker voet voel ik ter hoogte van mij enkel een blaar opkomen, ik trek mijn sok goed en merk dat dit niet de boosdoener is…veters trek ik maar strakker en dit is wel voor even prettig lopen! Het ging allemaal voortvarend en ik liep prima op schema om op tijd terug te zijn om nog te douchen voor dat ik ging werken, ook wel lekker….

De laatste kilometers klimmen voel ik goed in mijn bovenbenen maar kreeg er geen kramp in zoals vorig jaar, na vier en een half uur arriveer ik waar ik vanmorgen was begonnen en haal mijn vetlerenmedaille op. Eenmaal thuis ging ik de schade opnemen van mijn linkervoet, wat bleek had ik zonder zooltjes gelopen %$#@@^&!  Haastige spoed…….

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/583808139#.VArp_FYAWB8.email

03-09-2014> 49e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag was weer zo’n ochtend een training waarbij ik de eerste kilometers niet fijn loop, linker wreef knelt iets en ik denk dat het te maken heeft met te hard van start gaan. Nog niet helemaal warm om zo hard te lopen… in ieder geval speelt het in mijn kop om na 10 km langzamer te gaan. Maar na kilometer 7 gaat het weer als een speer en loop ik als een trein, wind komt weer op spelen en voel mijn eigen sterk. Laatste kilometers liepen weer als vanouds, gemiddelde lag vandaag op 9.2 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/581680861#.VAbbqzVZR4s.email

01-09-2014> 48e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag mijn eerste interval gelopen sinds ik met wandelen bezig ben. Mijn eerste 8 kilometer constante km gelopen, hierna ben ik mijn interval begonnen over 12 km. Elke snelle kilometer probeerde ik te verbeteren, was vandaag behoorlijk warm als de wind weg viel. Gemiddelde lag vandaag op 9 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/580082898#.VAQ_YD9YKvc.email

31-08-2014> 47e Trainingstocht Oud-Empel/Engelen/Vlijmen/Kruiskamp/Maaspoort> 22 km

p1000861

De laatste training van deze maand maar eens voor de verandering een oude route uit de kast getrokken. Eerste kilometer was niet echt prettig maar daarna een prima constante training gelopen, de opbouw ging vanzelfsprekend en had er niet echt hinder van. Laatste kilometers weer prima kunnen versnellen en kilometer 22 was helemaal alles uit de kast 5.44! Gemiddelde lag vanmorgen op 9.2 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/579092943#.VALzijQMvN0.email

29-08-2014: 46e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vanmorgen totaal geen zin in te trainen. lichaam voelde gruwelijk zwaar aan en had gewoon geen puf…. Toch de stoute schoenen aan getrokken en mijn kilometers gemaakt, was prima weer om te lopen soms met lekker veel wind. Het laatste gedeelte viel de wind weg en was het gruwelijk warm. Nadat ik uit de polder van Vught kwam liep ik lekker op tempo en kwam de zin ook weer om snelle kilometers te maken. Het gemiddelde lag vandaag op 9.15 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/577551840#.VABIjB4SU90.email

27-08-2014> 45e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag gelijk op snelheid gestart en de bedoeling was om boven de 9 km per uur te lopen op 10 km in Vught. Moest daarvoor op het einde nog best snelle kilometers maken om dit waar te maken, mooi was om mee te maken dat ik dit tempo best redelijk heb kunnen volhouden tot het einde. Zelfs een laatste kilometer waar ik echt diep moest gaan maar had nog over om een 5.55 er uit te persen, 2:08:31….gemiddelde lag vandaag op 9.3 per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/576110894

24-08-2014> 44e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

10314670_591725247602498_4172263607744339_nNa vrijdag/zaterdag een Long-Distance te hebben gelopen waarbij de verzorging stevig zijn best had gedaan, vond ik het wel slim om vandaag al die broodjes, pannenkoeken en frisdranken eruit te gaan lopen. Had de bedoeling om veel rustige kilometers te maken maar het was toch een snel trainingsrondje geworden. Was een redelijk constante course met op het einde nog 4 kilometers die sneller waren de laatste zelfs 10 km per uur! Het gemiddelde lag vandaag op 9 km per uur.

 

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/572399109#.U_m17uGR2cU.email

 

 22-08-2014> 25e Omloop Goeree-Overflakkee Middelharnis> 110 km

Het is vrijdagochtend 22 Augustus 2014 en het wordt de hoogste tijd dat de sporttas word bepakt met wandelattributen en allerlei andere benodigdheden, want het wandelevenement “De Omloop” is deze dagen gepland in mijn wandelagenda. Allereerst stop ik mijn wandelschoenen 3 paar deze keer in de bodem van m’n reiskoffer, want het schoeisel is toch het belangrijkste onderdeel van mijn gehele bagage. Daarna leg ik mijn kleding klaar in verschillende setjes op het bed en weldra is de gehele slaapplaats gevuld met allemaal fleurige shirts, broeken en onder shirts. Na alles gecheckt te hebben draai ik de verschillende setjes in plastic zakken en ga mijn tas vullen met wat op bed ligt. Heb nog genoeg ruimte over, maar beneden wacht nog het één en ander van etensgerei/drank wat er nog bij moet. Til het hele gebeuren op en merk dat dit echt “te” zwaar is…. Nog even selectief bekijken wat ik nou echt thuis kan laten bemerk ik dat er niet echt veel uit mag, voornamelijk omdat ze regenachtig weer aangeven is de tas nou eenmaal beter gevuld!

De Omloop van Goeree-Overflakkee is een jaarlijks terugkerend evenement en dit jaar werd deze voor de 25e keer georganiseerd. Vorig jaar heb ik deze voor de eerste keer gelopen en wist dat dit niet zomaar een Long-Distance was maar eentje met een parcours dat niet het makkelijkste te bewandelen is. Lange dijken en wegen die je zonder na te denken moet lopen anders word je gillend gek, en toch ga ik weer deze tocht bewandelen en niet zomaar ik had mijn eigen iets voorgenomen na vorig jaar….

Wilma en Jan kwamen we tegen onderweg naar de start.Afgesproken met Rick Liesting om hem op te pikken vanaf het station  ’s-Hertogenbosch om samen te reizen naar Middelharnis, onderweg daarna toe kregen we een fixe bui waar we elkaar aankeken met de gedachte gelukkig valt ie hier! Eenmaal aangekomen op plaats delict scheen de zon in volle glorie en zien we Ilonka en Piet van der Kroft aan komen wandelen, ik geef ze het advies om de wagen verderop te zetten anders is het zó ver lopen en we moesten nog vele kilometers maken de aankomende dagen. Met vieren wandelen we naar de start en halen ons startbewijs op, dan is het wachten tot dat we mochten vertrekken maar dit is niet onplezierig want er valt genoeg te delen met andere wandelaars.

Vlak voor de start stond de plaatselijke pers klaar voor "het" moment.Na het inleveren van de tas gingen we naar de start en dan is het bijna zover, veel publiek is op dit evenement aanwezig en die moesten net als ons iets langer wachten op de start omdat Ben Cramer (wie kent hem niet…ja die van “De Clown”) zijn laatste noten moest uitzingen. De omroeper geeft ons net voor vertrek nog mee dat we deze 25e editie prachtig weer treffen, maar na de start en onderweg zien we wolken die niet veel goeds voorspellen. 34En eenmaal op de dijk begint het even hard en stevig te regenen dat een poncho pakken al geen zin meer had, gelaten laten we deze douche over ons heen komen en genieten van een prachtige (dubbele) regenboog die aan de hemel verscheen. Na een minuut of 10 scheen de zon weer zodat het opdrogen kon beginnen, na de lange grasdijk liepen we door een weiland dat uitkwam op een asfaltdijk ik liep in een groep van vijf (Wim, Jantinus, Ed, Rick) in een stevig tempo naar de eerste scan-post (10 km). Onderweg naar de visafslag in Stellendam werden we nog gefilmd door dezelfde dame die vorig jaar op de dijk stond (ik herkende haar aan het hondje wat steeds voor je voeten liep). Op de post 2 Visafslag  Stellendam (15,7 km) is veel volk op de been maar wij liepen met een broodje in de hand als een wervelwind door de hal heen, weet niet of het door de lucht kwam die er hing maar ze zeggen toch dat vis niet stinkt…..

In een stevig tempo denderen we door naar het strand zie dat Ed en Jantinus even afgehaakt zijn en gedrieën stappen we over het strand die deze keer niet is voorzien van los zand door de vele regen die is gevallen.  In de verte werden we verblind door een bulk licht wat later bleek een politiewagen te zijn die ons succes kwam wensen, eenmaal deze hobbel genomen te hebben kwamen we bij post 3 De Reddingsbrigade (24,7 km) verwen mijn eigen met een heerlijk bakje koffie, melk en verse broodjes. Ondertussen zij Ed en Jantinus ook gearriveerd en als Rick terug is van een uitstapje naar een dixie vertrekken we weer voltallig naar de grote rust. Onderweg daar naar toe werden de laatste sterke verhalen verteld en ene nog sterker als de andere, maar 1 ding is zeker de km schoten snel onder onze voetzolen door. Post 4 Schuur Westhoeve na 34 km met Bami en saté enz....Zó kwamen we rond 23.00 uur aan op post 4 Schuur Westhoeve (33,4 km) vele kijkende mensen aanwezig en vooral veel familie van wandelaars, hier kregen we onze tas weer te zien en was een fijn weerzien aangezien ik nu mijn natte spullen om kon ruilen voor een iets frisser aanzien. Ook konden we ons tegoed doen aan een warme maaltijd bami, saté, kroepoek, atjar, yoghurt en voldoende te drinken, ze hadden het weer prima voor elkaar en dit met zeer vriendelijke vrijwilligers! We moesten hier verplicht wachten tot 24.00 uur en tegen de tijd dat we mochten vertrekken leverden we de tas weer in en wachten op de scan zodat we konden vertrekken voor de nachtwandeling. Ed en Jantinus vertrokken later en dus gedrieën gingen we op pad.

38Na een asfalt weg van ongeveer 11 kilometer kwamen we op een grasdijk (ingang Slikken) waar het moeilijk lopen was, nat hoog gras, smalle looproute en onverwachte kuilen waren 6 kilometer lang onze plaaggeest! De droge schoenen die ik aan had gedaan waren alweer voorzien van het nodige vocht en ik liep te soppen in mijn schoenen, hadden ze hier maar al die schapen los gelaten om alles kaal te vreten! Uitgang Slikken dondert het wel onderweg en is de lucht gevaarlijk donker maar het bleef droog, het tempo is dermate hoog dat Wim iets achter bleef maar bij de volgende rust haakt hij weer aan maar gaf aan dat het iets te hard ging. Zó liepen Rick en ik nog maar met tweeën over de lange grasdijk naar de tassenrust post 8 Herkingen Van der Velde (59,4 km). Bij de scan vroeg Rick of we meteen door mochten en hij kreeg groen licht, we wisselen sokken en schoenen en plots begint het te regenen en wel zéér hard! Zien wandelaars als bezopen katten binnen komen en besluiten even te wachten totdat het minder werd, hierna leveren we de tas in en bij vertrek werden we tegen gehouden! De beste dame in kwestie gaf aan dat we hier nog moesten wachten en om haar woorden kracht bij te zetten deed ze nog het schuifje op de deur dicht…. Na telefonisch overleg mochten we hier toch door dus voor jandoedel staan te wachten,  Ed voelde zijn eigen niet zó heel happy maar vertrok nog met ons ( Jenny, Ilona, Arie, Ap, en nog een aantal) tegelijk  naar de pannenkoeken rust Hoek van St. Jaepe (65,8 km). Iedereen kwam daar aan en het wachten was op Ed Voogt die veel later arriveerde en aangaf hier te stoppen, het ging gewoon niet meer….

20140823_064635Bij vertrek aldaar wandelen Rick en Jantinus en ik nog samen en omdat het verhard is gaat het in een flink tempo, lange wegen die normaal slaapverwekkend zijn maar deze nacht was daar geen sprake van. Wel viel Jantinus iets terug maar gaf aan dat wij met tweeën door moesten wandelen, bij de rust die volgde post 11 Galatheese Haven sluit Jantinus weer bij en we genieten van al het chocolade wat voorhanden lag na een bakje koffie willen we vertrekken maar Jantinus ging niet meer met ons mee (later hoorde wij dat hij waarschijnlijk hongerklop had en na een uurtje weer zijn weg kon vervolgen en uitlopen).  20140823_065319Dus Rick en ik waren nog over en onderweg naar de laatste overdekte rust bij post 12 Ooltgensplaat hier kregen we weer onze tas en ik verwissel weer van sokken en zie een blaartje die ik liet prikken en opnieuw beplakken, Rick haalt voor mij een soepje maar net toen ik een hap wilde nemen  riep hij alweer dat we zouden vertrekken (de slavendrijver). Nu snap ik hem wel dit was het gedeelte waar ik vorig jaar werd ingehaald, 3 kilometer voor de finish en zou met Jenny Bergs (die toen kramp had) als tweede en derde binnen komen!

46We vertrekken en het tempo wat we toen draaiden was gewoon bizar hoog na 87 km onderweg te zijn, op het asfalt was Rick diegene die tempo draaide en op de grasdijken (14 km) was ik diegene die het tempo hoog hield we vulden elkaar perfect aan en zó kwamen we om 10.15 uur aan bij de finish waar Rick mij als eerste liet finishen. Een mooi gebaar van een wandelvriend die op de hoogte was van mijn verhaal van vorig jaar……

Mijn dank gaat uit naar de organisatie voor een voortreffelijke georganiseerde Omloop, en zeker alle vrijwilligers die ons op elke post gastvrij ontvingen.

Videobeelden:  http://www.zideo.nl/playzideo/6c3447536d316478/Omloop+Goeree-Overflakkee+1

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140823OmloopGoeree#

Impressie Omloop: https://www.youtube.com/watch?v=iYJkfhz025M&feature=youtu.be&a

Videoreportage: http://www.flakkeenieuws.nl/nieuws/videoreportage-van-de-25e-omloop-van-goeree-overflakkee/6836

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/571675370#.U_iTPt8s4Zg.email

20-08-2014> 43e Trainingsrondje Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Een volle week niet getraind niet dat de wil er niet was, maar werken was deze week de hoofdmoot. Dus vandaag de hoop dat het weer een beetje mee zou zitten en ik moet zeggen ik werd rijkelijk beloond veel zon een lekker windje. Had de eerste 8 kilometer elke km een opbouw, hierna constante kilometers gemaakt de laatste 2 kilometer nog alles gegeven. Gemiddelde lag vandaag op 8.93 km per uur, dik tevreden….Aankomende vrijdag 110 km in Goeree lopen heb er weer gruwelijk veel zin in!

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/569481109#.U_RvIEhc4dw.email

13-08-2014> 42e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Normaal loop ik altijd in de ochtend  mijn trainingsrondje, deze keer weer een keer in de middag. Ik merk als ik in de middag loop altijd veel meer moeite moet doen. Liep geen constante kilometers maar wist elke keer wel weer onder de 6.30 per kilometer te komen. Wederom de laatste kilometers iets kunnen versnellen omdat ik nog over had. Het gemiddelde lag vandaag op 9.12 km per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/564097677#.U-twhOX9p0I.email

11-08-2014> 41e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag waren het echt mijn weersomstandigheden veel wind, het klonk als muziek in mijn oren. Heerlijk alleen maar wind en nergens anders aan denken, begon in een vrij stevig tempo mijn eerste 4 kilometer te lopen. Kilometer 5 zit een brug in die ik met tegenwind in een tempo onder de 6.30 km per uur liep, wilde zelf wel eens kijken hoelang ik dit tempo kon vasthouden. Bij km 12 zag ik iemand voor mij hardlopen wat mij inspireerde om iets te versnellen, toen ze eraf ging moest ik even iets inleveren bij km 13.  Bijna al daarop kilometers constant gelopen, kreeg ze niet voor niks vandaag en ondanks dat het fris was vandaag tocht iets te weinig vocht mee genomen. Het gemiddelde lag vandaag op 9.24 km per uur.

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/562417736#.U-iKokgYpwQ.email

08-08-2014> 40e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vanmorgen een prima training gelopen begon al vrij hoog in tempo en probeerde dit zolang mogelijk vast te houden. Was vanmorgen erg warm om te lopen en de laatste 3 kilometer kwam er pas een beetje wind om de hoek kijken. Ondanks het hoge tempo kon ik de laatste kilometer nog een versnelling plaatsen. Gemiddelde lag vandaag op 9.3 kilometer per uur in een tijd van 2:09:31.

Route:http://connect.garmin.com/modern/activity/559850259#.U-UkuJg6VFw.email

06-08-2014> 39e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na afgelopen weekend 3 dagen rust gehouden, voeten waren iets opgezet en konden wel een time-out gebruiken. Was vermoeiend lopen erg benauwd weer, halverwege begon het iets te betrekken en de wind die sporadisch aanwezig was viel ook weg. Maakte wel constante kilometers en op het laatst nog voldoende over om een versnelling van 3 kilometer te plaatsten. Gemiddelde lag vandaag op 8.85 kilometer per uur………

Route: http://connect.garmin.com/modern/activity/558468545#.U-IUa2-9K5s.email

02-08-2014> OLAT Kempenlandtocht  Geldrop> 110 km

Laatste Kempenlandtocht vanuit Geldrop

Laatste vakantieweekend voor de boeg en dit moet het toetje worden van drie zonovergoten prachtige weken. Ik had de keuze tussen twee lange afstand wandelingen van 110 kilometer Santpoort en Geldrop, ik had mijn keuze al lang van tevoren gemaakt en informeerde bij mede wandelaars welke zij gingen bewandelen. De meningen waren verdeeld en het is gewoon jammer dat nu het wandellegioen gesplitst word, zeker voor de organiserende verenigingen die zó minder wandelaars op hun tocht hebben.

Dit is  de laatste keer dat de Kempenlandtocht werd georganiseerd vanuit Geldrop het zou mijn tweede editie zijn, vorig jaar was de start zó warm dat de dagtocht uit het programma werd geschrapt. Dit jaar mochten we ook niet klagen met de temperatuur het was wederom bloedje heet, in de nacht zagen we dat het zelfs 21 graden was!

kempenlandtocht 2014 002Ruim voor de start was ik al bij de startplaats  de kantine van Kynologenclub de Kempen aanwezig, Jannie en Appie Bos waren er al en ik zag Hugo Prinsen en Frank Marchand als voorlopers nog net vertrekken. Ging op het terras zitten en zag medewandelaars van verre al aankomen, na bij gekletst te zijn en voorzien van de laatste roddels is het al spoedig 20.00 uur.

Onderweg met prachtig wandelweer.Na de start werden we uitgezwaaid door vele waaronder ook wandelaars die later op de avond zouden starten op de Kennedymars. Al snel werden de kaarten geschud en vormde er een kopgroep van 10 die onderling in samenstelling wisselde zodat er voldoende gesprekstof was. De 2 wagenrusten die we onderweg kregen waren prima en voorzagen ons in onze behoefte.

In de nacht was het aanbod van dranken en voedsel prima verzorgd.Rond 23.30 uur kwamen we aan bij café Zomerrust (26 km) waar een stevig feestje werd gevierd, wij werden achterom geleid en we hadden daar een rustiger gedeelte tot onze beschikking. Hier konden we ons laten zakken in luie banken met kussens, en konden  ook voor de eerste keer bij onze tas. Na ongeveer 20 minuten verplichtte rust mochten we weer op pad en konden andere wandelaars gebruik maken van de makkelijk zittende zetels.

Jimmy MillardBij wagenrust drie (36 km) was het al zaterdag geworden en vorig jaar kwamen we hier de eerste 80 kilometer wandelaars tegen nu waren deze er nog niet. Bij de overdekte rust in het Scouting gebouw (50 km) konden we weer bij de tas en menigeen nam hier de tijd om zich te verzorgen, hier zat ook de E.H.B.O. waar ik een wondje liet verzorgen. Bij vertrek kwamen de eerste wandelaars van de Kennedy afstand ons tegemoet, een paar van onze groep waren al voorop gegaan en later zouden we weer bij elkander komen.

Zwaar gedeelte van de tocht met veel heel veel gemaaid gras.In de nacht was één van ons over een paaltje gevallen doordat deze werd verblind door de koplampen van een tegemoet komende auto maar de schade viel gelukkig mee. Sommige van ons hadden last van slaap maar zelf was ik klaar wakker. De zesde wagenrust keek ik naar uit deze stond onder het viaduct, heerlijke watermeloen en vlaflip was me beloofd en ik had er gruwelijke zin in. Het laatste stukje van de nachttocht herinnerde ik me nog van vorig jaar, in een toeterende auto bleek mijn broer te zitten die de dagtocht zou gaan lopen. Aankomend waar we gisteren waren gestart waren net de dag wandelaars net vertrokken en zie in de verte Margret en Jan lopen die 3 dagen vertoeven op de Kempische Wandeldagen.

Wij gingen ontbijten in de Kantine van de Kynologen club De Kempen en op het menu stond macaroni  met gebakken ei.  We namen ruim de tijd voordat we het dag traject op gingen. We wisten dat deze onverhard was en zwaar, maar zó zwaar als deze keer had ik me niet voorgesteld. Er was veel los zand, slootkanten van ruim 3 kilometer lang waar je moest banjeren door hooibalen die nog niet in vorm waren maar los lagen verspreid. Het was lood zwaar en was ook blij toen ik weer verhard stond, dit in combinatie met hitte maakte het dubbel zó zwaar. De café rust (96 km) had ik echt nodig om bij te tanken, watervoorraad was volledig opgegaan en wist ook niet meer waar ik mijn dorst mee moest stillen. De vermoeidheid ging parten spelen en was zichtbaar….. het op gang komen na een iets langere zit valt ook al niet mee maar de laatste loodjes wegen meestal het zwaarst!20140802_105739 Moe maar tevreden kwamen we aan en waren blij dat het erop zat, de stempel werd weer in het boekje gezet en de oorkonde werd door Alice met zoveel vrolijkheid overhandigd dat je alles weer snel vergeten was. Na een heerlijke douche en een derde helft keerde ik weer huiswaarts, onderling veel plezier gehad maar ook afgezien…..

De laatste keer vanuit Geldrop….OLAT bedankt voor de organisatie van deze tocht, maar zeker alle vrijwilligers die ons gastvrij voor ons klaar stonden. Een speciaal dank voor Annie die ons prima hielp toen we het “Echt” nodig hadden en Mia van Gorp die me altijd verwent en Alice voor de gastvrijheid!

Foto’s:https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140802Kempenlandtocht2014#

Route:http://connect.garmin.com/modern/activity/555216783#.U9z7nv6bN80.email

31-07-2014> 38e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vanmorgen nog met Paul Koks via Facebook contact gehad over mijn doelstellingen en trainingen, vond het wel leuk om andermans standpunten te horen. Wilde vandaag mijn laatste training in mijn vakantie gebruiken om te kijken wat er nog in zat, en ik mag wel zeggen dat het super ging met een NIEUW PR op mijn 20 kilometer in een tijd van 2:07:50!! Het was warm maar goed te lopen, de eerste 10 kilometer liep ik in 1:05 uur en had nog voldoende over. Het 2e gedeelte liep ook voorspoedig met nog 4 hele mooie kilometers waarvan 1 onder de 6.10. Gemiddelde was vandaag 9.4 kilometer per uur. Morgen naar Geldrop voor een 110 km Long-Distance alweer mijn 12e …heb er zin in!

Route:http://connect.garmin.com/modern/activity/553640272#.U9oEe-ZyBps.email

29-07-2014> 37e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Een van mijn laatste trainingstochten  tijdens mijn vakantie, met aankomende vrijdag 110 kilometer nog te lopen bij OLAT in Geldrop moet het genoeg zijn. Was benauwd om te lopen het tweede gedeelte van de tocht kwam er iets meer wind waardoor het aangenamer werd. De temperatuur meter van mijn Garmin gaf aan dat het 66 graden was, het was wel warm maar…… Gemiddelde lag vandaag op 8.8 kilometer per uur, op het einde nog genoeg over om te versnellen. Na de 4daagse Nijmegen geen georganiseerde tocht meer gelopen, heb weer zin om al die wandelgiganten te gaan zien!

Route:http://connect.garmin.com/activity/552094522#.U9dZ2evCZSA.email

25-07-2014> 36e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag was weer zo’n dag totaal geen zin om te beginnen benen voelden alsof ze 40 kilo wogen, gisteren in de tuin gewerkt en spierpijn op plaatsen waar volgens mij geen spieren zaten. Toch maar om gaan kleden en mijn eigen er toe gezet om mijn kilometers te gaan lopen, eenmaal onderweg liep het niet echt fijn moest werken voor mijn meters en kwam totaal niet in cadans. Op het einde toch nog de laatste 4 kilometer alles eruit geperst wat er nog in zat…. Gemiddelde lag vandaag op 8.7 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/activity/549012645#.U9IomLu55uQ.email

22-07-2014> 35e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag wederom een warme dag wilde zelf iets sneller starten en liep tegen de pijn aan, begon op 8.3 en zat in de Bossche broek (8 km) al op 8.7 kilometer per uur. Bij kilometer 10 naar 11 is altijd een bagger stukje en moet dan echt werken om snelheid te behouden. Het werd steeds warmer en vooral in de polder was het zweten geblazen. Bleef continu snelle kilometers maken en het ging me redelijk makkelijk af, de laatste kilometers nog een flinke versnelling kunnen weg stampen. Gemiddelde lag vandaag op 9 kilometer per uur.

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=546936429&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1552102

20-07-2014> 34e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na een kleine onweersbui en een paar druppels regen toch maar gaan wandelen, eenmaal onderweg begon de zon te schijnen en gruwelijk broeierig. Na afgelopen week 200 km op tempo te hebben gelopen begon ik vandaag rustig met mijn eerste km op 8.1. Dit bouwde ik langzaam op met op het eind nog een flinke spurt over.  Het water gutste langs mijn lichaam en het leek wel of ik gezwommen had….. Vond het al raar dat mijn horloge 20 km aangaf terwijl ik nog niet op het eind punt was, kilometer 19 gaf mijn GPS 4.22 aan ?????

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=545305014&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=5296324

18-07-2014> 4e Dag Nijmeegse Vierdaagse “Dag van Cuijk”> 50 km

Laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse, een vierdaagse die zoals altijd in het teken staat van weinig slapen, vroeg opstaan, rijden naar Ravestein en met de trein naar Nijmegen.  Ontvangst door vele die hun bedje op gaan zoeken en in de rij gaan staan om te vertrekken. Het had vannacht niet echt afgekoeld en het was gewoon warm rond de klok van 04.00 uur was het 22 graden. 10517013_1527885584107053_343050724_nNa de scan (die op de dinsdag na perfect verliep) ging ik gelijk vol op tempo weg samen met Martin Averesch. Ik wist niet of Rick Liesting vandaag ook vol mee zou gaan aangezien hij vandaag jarig was en nog ergens in Nijmegen had afgesproken met familie, maar na een paar minuten was hij er al weer bij en had als verassing…..”onze haas” uit Sint-Petrusberg meegenomen. 20140718_060623Kort daarna kwam ook Remco de Bruin aangestoven zodat het kwintet weer compleet was. De militairen groepen liepen al vroeg met ons samen en wij stoven in een tempo boven de 9 km per uur langs hun, na 10 kilometer namen we gas terug en liepen we naar Overasselt waar we de lichten van de auto van Cock al zagen branden. Kregen iets te drinken en was een fijne aanvulling op onze watervoorraad, de militairen gingen van de route en we zouden die weer zien voor Grave. Eenmaal over de brug bij Grave stond Cock weer klaar deze keer stond een banaan op het menu.  Je kon merken dat het gruwelijk benauwd ging worden later op de dag, de zon stond al vroeg uit te sloven en we moesten soms echt zuinig zijn met onze watervoorraad  aangezien er niet zóveel tappunten (ook niet van particulieren) aanwezig waren op dit tijdstip.10563581_1527779060784372_1329801378_n Soms zagen wij echt problemen voor onze volgelingen als dit in de loop van de dag niet zou verbeteren….. Grave, Gassel, Beers het ging allemaal voorspoedig, Rick nam gas terug omdat hij anders te vroeg aankwam in Nijmegen om toe te worden gezongen door familie.10544907_854197411258130_992085107_n Cock stond nogmaals klaar voor ons een bouillon te maken voordat we de vierde grote etappeplaats aan zouden doen “Cuijk”.  Eenmaal na inspectie van de brug die was geslagen door de militairen gingen wij ons opmaken voor het laatste gedeelte van de 98e editie van de Nijmeegse Vierdaagse, Mook , Molenhoek, Malden met nog een verzorgingspost van de ’s-Hertogenbossche vierdaagse die klaar stonden met cola en natuurlijk de afgepelde banaan van Mark van Gastel! De intocht in Nijmegen was timide met weinig muziek en later werd ons duidelijk waarom…. De organisatie had besloten uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne geen muziek zou zijn tijdens de intocht van de wandelaars. Na 5 uur en 56 minuten onderweg te zij geweest passeren wij de finish met vandaag een gemiddelde van 8.4 km per uur.  Onze “Haas” feliciteren wij ook met 200 km bij ons lopen, wat een prachtige prestatie is natuurlijk maar niet altijd werd gewaardeerd door het aanwezige publiek omdat zij (weten nog steeds haar naam niet…..) niet volgens de regels liep. Drinken nog iets en keer tevreden huiswaarts.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=544013324&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=3093036

17-07-2014 >3e Dag Nijmeegse Vierdaagse “Dag van Groesbeek” > 49 km

Het zou vandaag al snel warm worden gaven de berichten aan daardoor had ik zelf gepland om deze dag snel af te werken om  de grootste hitte voor te blijven. Deze derde dag is de mooiste en de zwaarste vind ik zelf maar aan de andere kant vind ik het leuk om te stouwen naar de top van de heuvels. Zoals elke nacht met de auto naar Ravestein en daar samen met Jan Kampman naar Nijmegen te reizen met de trein. Vanaf het station een warming-up door lopend naar de wedren te gaan en gelijk in de hekken plaats te nemen om snel te kunnen starten. Na scannen liepen we naar Malden deze keer met natuurlijk de dame die al 2 dagen rennend voor me liep als “Haas” ben er trouwens achter waar ze vandaan komt uit Sint Petersburg Rusland, en met Rick Liesting, Martin Averesch en Remco de Bruin. Vanuit Malden gaat het via Molenhoek verder richting Mook, Plasmolen naar de lus van de 50 km Ottersum en Aaldonk. We hadden in Plasmolen van Cock Don al een heerlijk flesje water gehad maar waar ik gruwelijk blij van werd (aangezien er naar de lus toe lopende helemaal geen water te verkrijgen was) de catering van Europe Pallet die bouillon en cola en bananen voor ons had “SUPER”.  Voldaan liepen we naar Milsbeek vanaf dit punt begint het echte klimwerk van de Vierdaagse en ik kan wel vertellen dat het er stevig aan toe ging, wat een tempo werd door ieder gedraaid!  Tot aan Berg en Dal werd er gruwelijk aan getrokken en eenmaal in Nijmegen aangekomen maakte we weer wat mee.  Iedereen die ooit de vierdaagse heeft gelopen herinnerd zich wel die wagen met die katten, die man die erin zat liep op een meisje af en sloeg haar gruwelijk wij zeiden er iets van maar zagen een motoragent aan komen rijden die dat klusje maar moest gaan klaren “De dwaas”.

De dames van dag 3......

De dames van dag 3……

Na nog wat straten te hebben doorlopen kwamen we 9.40 uur aan op de wedren met een gemiddelde van 8.6 kilometer per uur. We feliciteerden elkaar met het behaalde resultaat en gingen iets drinken, hierna nog naar de masseur geweest en m’n eigen afgemeld bij het systeem.  Op weg naar het station werden we weer door de dames van een stand gevraagd naar “Ons verhaal van de dag” en kregen nadien een shirtje van het bedrijf…… Op het station was weer iets aan de hand met mijn OV kaart (ik zal jullie mijn relaas besparen) maar hierdoor miste we wel de trein…… Morgen de laatste dag en omdat het zó heet wordt heeft de organisatie besloten om de latere starters (30,40 km) eerder te laten starten….zal wel lekker druk worden op de VIA GLADIOLA! Rede om morgen maar de gaskraan weer open te draaien……..

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=543359895&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1571229

16-07-2014 >2e Dag Nijmeegse Vierdaagse “Dag van Wijchen” 48 km

Vandaag was het “De dag van Wijchen” traditioneel is er tevens roze woensdag in de binnenstad, vannacht weer niet veel geslapen het waren maar kleine momentjes. Dus naar weer veel turen op het einde van de avond besloten om 24.00 uur er maar weer uit te gaan ontbijten? en mijn eigen omkleden voor dag twee. Aangekomen op de wedren gingen we vrijwel direct bij de hekken staan en er werd onderling wat gedold. Een paar minuten voor de officieuze start van de rolstoelers is deze scan dame (ook nog jarig)  en in haar enthousiasme scant ze ons ook dus wij waren iets eerder op pad. Liep van quitte af aan met Martin Averesch en we draaien na gisteren een leuk tempo, Jos Beers was in het begin wel met ons mee maar liet al vroeg een gat vallen en hebben hem vandaag niet meer gezien.

Ben benieuwd "wie" morgen mee op de foto wil!

Ben benieuwd “wie” morgen mee op de foto wilt!

De route van de 2e 4daagse dag wordt door velen als lastig en saai ervaren, en ik sluit mij hier volledig bij aan! Het begint met een stuk door de stad richting Hatertse vennen. Dan gaat het via Alverna naar Wijchen. Eenmaal daar aangekomen gingen we eerst nog naar Balgoij en via de dijk naar Niftrik, op de dijk naar Niftrik 19 km ongeveer kwam Rick Liesting als een haas aangestoven in een tempo waar menigeen van droomt. Eenmaal bij ons heeft hij de gelegenheid om uit te rusten we draaiden op dat moment 8.5 kilometer per uur.  In Niftrik aangekomen vul ik mijn bidon maar weer eens  met water aangezien het drukkend warm begint te worden als de zon zich in volle glorie laat zien. Hierna liepen we naar de 2e grote etappe plaats van vandaag Wijchen. 20140716_111229Vanuit Wijchen trokken we  door Beuningen en Weurt . Vanuit Weurt gaat het een stuk door Nijmegen, alvorens we aankwamen bij de finish op de Wedren. Er was vandaag niet veel drank uitgedeeld wat voldeed aan mijn behoefte…er was water in overvloed maar ik had behoefte aan zoet in mijn drank denk aan ranja of cola! Op sommige plekken konden we echt genieten van fruit wat werd aangeboden en nummer 1 was…… De Watermeloen en waren de druiven  een goede tweede. We kwamen na 5 uur en 44 minuten wandelen aan op de wedren alwaar onze Britse vriend Simon al een half uur in de rust modus zat. Onderweg naar huis zaten we in een trein die geen MACHINIST had! Heb veel meegemaakt met de trein maar 25 minuten wachten op iemand die de trein beweging zet….. Morgen de zeven bultjes…….

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=542686232&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=547242

15-07-2014 1e Dag Nijmeegse Vierdaagse “Dag van Elst” 52 km.

Vannacht een nacht zoals iedere nacht verloopt op de dag van starten van de vierdaagse…wakker liggen, draaien en kijken op de klok! Tenslotte er toch maar eerder uitgegaan bak koffie geregeld en 2 broodjes naar binnen gewerkt. Aankleden en onderweg naar Ravestein in de auto gewacht op Jan en samen het perron op om voor de eerste keer mijn OV kaart te gebruiken…..De trein kwam zoals wel vaker te laat en zodoende kwamen we ook te laat op de wedren, niet te laat om te starten maar om in de rij te staan! De voorste plekken waren namelijk al bezet en zoals ik al verwachtte ging het scannen ook al niet volgens plan….Resultaat vele wandelaars goedemorgen zeggen en pas na de Waalbrug op mijn plek waar ik gas kon geven om te kijken waar ik vandaag zou eindigen.

ehhh dit was niet "het kleine Vrouwtje"

ehhh dit was niet “het kleine Vrouwtje”

Met de afgelopen lange tochten wist ik wel wat het kon leien en had een basis zoals in Someren als ijkpunt in gedachten. De eerste 30 kilometer wederom niks gedronken en had voldoende aan mijn Stimorol. Wat is het toch fijn als iemand je onderweg in de gaten houd, in dit geval gaan alle credits naar Cock Don van Europe Pallet die op verschillende punten zijn wagen had neergezet en informeerde of ik water nodig had….helemaal Top !  Na ongeveer 20 kilometer kwam er een klein dametje uit een vreemd land naast me hardlopen (niet ingeschreven) en liep de hele tocht met me mee…op zich was het een goede haas aangezien ik ze redelijk bij kon houden maar aan de andere kant stond ze me steeds op te wachten op elke hoek omdat ze de manier van pijlen volgens mij niet snapte en bang was om verkeerd te lopen. Het gevolg was dat ze met regelmaat voor de voeten liep en ik ze af en toe een zetje gaf! De posten van onze vereniging sloeg ik over omdat ik zoals beschreven wel mijn kunnen wilde testen, een hele rare 1e dag van een vierdaagse met niemand op de wegen zelfs weinig mensen langs het parcours en zo ook geen uitdeel gebeuren meegemaakt. De laatste 10 kilometer waren koud en zeker langs De Waal was het erg fris, aangekomen bij de laatste kilometer ging “het vrouwtje wel erg ver door mijn horloge te willen bekijken en wederom voor mijn voeten te lopen….deze keer gaf ik ze toch een steviger duwtje zodat een schwalbe niet nodig was J Aangekomen op de wedren werd er nog een interview afgenomen waar welgeteld 3 seconden van uitgezonden is… Britse Simon Brownlee(5:35) en  Martin Averesch (5:50) de waren voor mij (6:01)en eerste was weer een man in een rolstoel. Hierna was het wachten geblazen om af te melden ondertussen moest ik ook nog een nieuw polsbandje laten maken omdat deze onderweg kapot was gegaan, Ilona stelde voor om hierna naar de massage te gaan en dit was een prima idee ondanks dat de masseur (bijnaam “The Butcher) mij gruwelijk onderhanden nam…….maar eerlijk is eerlijk hij heeft zijn werk prima gedaan. Hierna afmelden en de reis in omgekeerde volgorde gemaakt.

Inschrijvingen 46.000
Aangemeld op zondag en maandag 43.013
1e dag uitgevallen 715
1e dag uitgelopen 42.298

 

 

 

 

 

Tv debuut: Kort maar krachtig: http://www.telegraaf.nl/tv/22857138/__Eerste_lopers_over_de_finish__.html

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=542018325&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1766536

13-07-2014 Ophalen startbewijs…….

Eindelijk is het dan zover vakantie…..dit wil ook zeggen dat het weer vierdaagse tijd is deze keer de 98e editie. We hebben 2 dagen de tijd om ons startbewijs af te halen op de zondag en de maandag, ik ga graag op de zondag zodat ik de maandag rustig kan doorbrengen. Dinsdag morgen (lees 01.00 uur) loopt de wekker af om te vertrekken naar Ravestein om daar de trein te pakken van 2.16 uur, dit jaar heeft de NS dan echt de OV kaart ingevoerd  maar kunnen ook nog dagkaarten gekocht worden. Op het station vandaag afgekeken hoe het één en ander in zijn werk ging, het enigste wat er anders is dat ik een ander soort kaartje krijg uit de automaat en deze moet scannen i.p.v. afstempelen….en natuurlijk de prijs van deze verandering komt op koste van de reiziger 1 euro per kaartje duurder als je een dagkaartje koopt!afhalen startkaart nijmegen 2014 010 André was vandaag wederom mijn reisgenoot en eenmaal op de wedren gingen we gelijk in de lange rij staan waar na vele handen schudden het wachten begonnen was. Eenmaal aan de beurt zie  ik dat ik gelukkig dezelfde scan dames heb van 2 jaar terug…vorig jaar was echt wennen aan de nieuwe dames, dit was weer vertrouwd en gezellig. Rick was eerder klaar als mij en nadat ik mijn polsbandje om heb gekregen gingen we wat drinken. Ben er klaar voor…..en heb er gruwelijke zin in.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140713AfhalenStartkaartNijmegen2014#

05-07-2014> 52e Kennedymars Someren JOEK Someren> 80 km

nederland_costaricaHeel Nederland is in de ban van de WK-Wedstrijd Nederland-Costa Rica die om 22.00 uur zou aanvangen, ik had mijn eigen al een tijd geleden ingeschreven voor de Kennedymars Someren die op hetzelfde tijdstip van start zou gaan. De eerste wedstrijd van de WK tegen Spanje had ik ook al moeten missen op tv want toen liep ik in Geldermalsen bij Prinses Marijke de 110 km.

Someren was een ideale gelegenheid om van tevoren een oud collega te gaan bezoeken die in Mierlo een horecagelegenheid heeft. Samen met Rick Liesting die ik had opgepikt vanaf station ’s-Hertogenbosch begon onze voorbereiding aldaar. Na wat oude koeien uit de sloot te hebben gehaald en een broodje bal te hebben verorberd, die ik eerst moest vangen omdat deze van mijn bord stuiterde, gingen we ons eigen omkleden om vanuit daar af te reizen naar Someren.

10447179_10202253835376488_1131163849_nParkeerplaats P4 was waar ik de auto parkeerde deze was speciaal gereserveerd voor de wandelaars die vanaf daar met busjes naar start werden gebracht, ik zag dat Willem Ruiter op hetzelfde moment zijn auto parkeerde en gedrieën stapten we in het busje om ons eigen te laten vervoeren naar het centrum van Someren. Na mijn startkaart te hebben opgehaald  gingen we onze tas inleveren,eerst vooraf geïnformeerd of er een mogelijkheid was om onze tas steeds op de container te laten staan omdat we deze waarschijnlijk niet nodig hadden, dit was geen probleem en we kregen alle medewerking. Hierna was het afwachten geblazen om vooraan te kunnen starten, het wachten werd ons aangenaam gemaakt omdat de voetbal wedstrijd Argentinië- België werd uitgezonden op een groot led-scherm.

10514828_10202253937819049_669400377_nDe weersvoorspellers hadden een buitje  voorspeld rond de klok van negenen. De lucht zag er wel dreigend uit, maar op een enkele spat na (waar ik wel mijn wegwerpponcho wel voor aantrok omdat ik het fris kreeg) viel het best wel mee. Na de start werden de kaarten geschud en liep ik in een groep met Willem de Ruiter, Rick Liesting, Wil Boudewijns, Sven Verbruggen en Dirk-Jan Nieuwenhuizen die werd vergezeld door zijn zuster die hem verzorgde onderweg. Deze service zou ik ook wel willen hebben onderweg maar ik krijg thuis veel voor mekaar maar deze dienst kan ik denk ik op mijn buik schrijven….. Met het scannen ging het al gelijk mis, de vrijwilliger die ik had uitgekozen om mijn eerste scan te bemachtigen had een apparaat die weigerde. Na deze “valse” start was de jacht geopend om mijn collega’s te achterhalen, en dat is nog een hele klus aangezien er vanaf begin af aan hoog tempo werd gedraaid.

Na een half uur onderweg te zijn en proberen een schim op te vangen van de voetbalwedstrijd op de tv’s onderweg in de huiskamers, gaat het regenen van in het begin miezer tot een gruwelijke stortbui die mijn doet denken dat ik aan het douchen ben! En dit dik 2 uur lang…hierna word het zwaar en vooral door warmte en een hoge luchtvochtigheid: het zijn niet de meest ideale omstandigheden om tachtig kilometer te lopen. Ons groepje viel na ongeveer 30 km uiteen Dirk-Jan ging alleen voorop en Willem ging een lager tempo alleen draaien. Rick kreeg net voor de eerste grote rustpost in Helmond ’t Brandpunt krampen ik liet mijn eigen zakken en ging informeren bij hem. Hij gaf aan dat ik door moest gaan hij ging zijn eigen tempo lopen.

Net voor de 1e grote rust (38 km) ging het mis…een pijl niet gezien waar die hing? Maar na ongeveer een kilometer meer alsnog bij de rust aangekomen, lopen door het gebouw om weer buiten te komen zie ik Rick zitten die zijn voeten aan het verzorgen was. Na informeren hoe het ging namen we voor de 2e keer afscheid en liep ik verder met Wil en Sven. Onderweg vond ik het jammer dat er op de diverse posten geen cola te verkrijgen was…ik had er echt behoefte aan na al het water wat ik weg gedronken had. Er was wel soms iets anders te verkrijgen maar was niet waar ik behoefte aan had.

10521217_10202253840296611_2084838172_nOnderweg hadden we met regelmaat last van de bewegwijzering pijlen die de verkeerde richting in wezen (vandalisme!) of hingen zo dat je ze op het laatste moment zag niet echt prettig als je op tempo loopt. Ook bij de 2e grote rust (59 km) gaat het mis kijkende op mijn GPS horloge zie ik dat we al bij de grote rustplaats hadden moeten zijn maar helaas gemist zó ook een scan punt! Achteraf hoorde we dat meerdere deze post hadden gemist… en ook last hadden gehad van het pijlenmysterie. Het vervelende van het missen van deze post was dat onze watervoorraad op was en we echt behoefte hadden aan vocht! We liepen een boerderij voorbij waar aan de weg kant een waterkraan zat maar na open draaien van dit tap punt was het water zó bruin dat we deze niet gebruikte! Verderop waar toevallig op dit tijdstip (5.30 uur ongeveer) iemand buiten zat kregen we na ons verzoek om water een heerlijk koud flesje water heerlijk en ik mag zeggen net op tijd!

1280X720img-high14046417662878Na 70 kilometer besloot ook Sven een tempo lager te gaan lopen zodat ik samen met Wil de laatste kilometers af ging leggen, onze vooraf genomen doelstelling om onder de tien uur te gaan lopen zat er nog ruim in. Maar ook Wil kreeg kramp op deze snelheid en riep dat ik alleen door moest lopen (op dat moment nog 5 km te gaan), dit was geen optie voor mij aangezien we toch onze doelstelling zouden halen en gezamenlijk liepen wij als 2e over de finish in een tijd van 09:46 met een gemiddelde van 8.2 kilometer per uur. Dirk-Jan stond ons  op te wachten en na felicitaties over en weer gaf hij aan dat hij ook maar net was gefinisht. Voor mij was dit de zwaarste 80 die ik tot nu gelopen heb, geheel voldaan was het wachten begonnen tot dat Rick binnen kwam om weer gezamenlijk huiswaarts te keren.

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=535436413&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=277908

De winnaar:http://www.siris.nl/kennedymars/article/290850/tachtig-kilometer-in-9-uur-en-41-minuten-video-audio/

Sfeer impressie: http://www.siris.nl/kennedymars/

28-06-2014> Heineken Wandeldag WSV Heineken ‘s-Hertogenbosch> 50 km

Het was dit weekend weer mijn werkweekend kijkend op het wandelprogramma zag ik de Heinekentocht staan waar vroeg gestart kon worden. Vroeg….. ja om 6.00 uur en wel de 50 kilometer, na narekenen constateer ik als ik een beetje de pas erin zet deze tocht kan gaan bewandelen. Bij aankomst bij het Heinekenontspanningscentrum  (HOC) werd ik naar een parkeerplaats begeleid en ging nadien mijn eigen inschrijven, terwijl ik in de rij sta keek ik om mijn heen en zie verschillende bekende.

5-route-2Het is iets over zes, als ik de start in het HOC verlaat, vele kwamen nog aanlopen om hun eigen in te schrijven. Deze tocht is een prima voorbereiding voor diegene die in Nijmegen gaan lopen omdat de route vrijwel geheel verhard is. Voor mij de ideale gelegenheid om op tempo te gaan lopen en dat zal ook moeten wil ik vanmiddag niet te laat aankomen op mijn werk. Onderweg naar de Bossche Broek kwamen we langs de slachterij waar het in geuren en kleuren duidelijk werd dat je neus het nog prima deed, iets verder de Brabanthallen waar in de  nacht een prima feestje is gevierd te zien aan al de rotzooi op het wegdek. Passerende het oude Grootziekengasthuis komt het gevoel terug van de tijd dat ik hier werkte als kok, een mooie tijd die ik zeker niet snel zal vergeten. 6-route-3Als ik de Torenstraat doorloop komt De Sint-Janskathedraal in de volks mond de Sint-Jan genaamd in zicht en lopende over de Parade kun je merken dat het hier gisterenavond ook flink los is gegaan in de Horecagelegenheden.  Kijk nog eenmaal over mijn schouder naar de prachtige Basiliek en verdwijn in een prachtig stukje natuurgebied “De Bossche Broek” ik liep over de dijk en geniet van de stilte en dender over het onverharde. Ik zag niemand achter me en begin te twijfelen…. Kijk op mijn route en zag dat ik verhard had moeten blijven lopen door de Bossche Broek! Geen probleem deze route ligt in mijn trainingsrondje die ik meerdere keren per week loop, ik liep door en met een paar kilometer meer in de benen kom ik weer bij de wandelaars waar ik vanmorgen mee was gestart. Verbazende blikken als ik hun passeer  en verschillende vragen over het hoe en waar ik vandaan kwam kwamen mijn kant op… als ik bij het talud over het gras omhoog word gepijld en lopende over het viaduct passeer ik John Spruijt en Tonny elkaar succes wensend ging ik verder. Vind het eigenlijk wel prettig om wandelaars voor me te hebben dat loopt gewoon prettig van de één naar de ander.

11-route-6Via rustige weggetjes  passeer ik Ernst Westerhoff en kwam ik uit in St. Michielsgestel waar de eerste rust was in feestcafé Shooters op 12 km ik liet deze links liggen. Het begon een beetje te miezeren maar was snel weer over, aankomende in Gemonde zag ik nog 2 wandelaars en bij het passeren vroeg de ene jij liep toch voor ons? Nu liep ik dus echt weer voorop en kon geen wandelaars meer verwachten…als ik er toch nog een paar zag die onderweg van route waren verwisseld en een kortere afstand gingen lopen. Op 25 kilometer was er nog een rustpost in een woonhuis (25 km) ik liep door en zie een bordje staan “Hooibrug” vanaf hier is weer een mooi stukje natuur om te lopen langs de Dommel.  Aangekomen in Boxtel is de derde rust gevestigd “De Langspier” (30 km)  ik heb tot dat moment nog niks gedronken en had genoeg aan mijn kauwgom. Ik weet dat ik te weinig drink maar tijdens mijn trainingsrondjes heb ik hier ook geen behoefte aan.  De zon laat zich af en toe even van zijn beste kant zien en het is dan ook gelijk een stuk warmer, begin mijn watervoorraad te plunderen en blijf dan ook de laatste 20 kilometer dorst houden!  Passeer in stilte het dorpje Esch waar alles nog op 1 oor lijkt te liggen en ga het saaie stuk tegenmoed bij Helvoirt vul bij een gigantisch mooie villa mijn bidon, zou hier het water anders smaken? Nee … hoe rijk men ook is overal smaakt het water  hetzelfde!  Het stuk wat dan volgt kan ik ook van eerdere tochten, langs de IJzeren man, Vught en zit dan weer op mijn trainingsrondje waar de wagenrust is (43 km) de grote Heinekendubbeldekker stond klaar om ons te voorzien van flesjes water en fruit. Ik vul mijn bidon met een flesje en neem nog een flesje voor onderweg, wandelaars van de 20 en 30 km die daar op hun gemak zaten verbaasde zich om mijn haast…. dat mag. Weglopende van die post vroeg iemand of ik Bertrums was… ik draai mijn eigen om en de beste man feliciteert mij met de 1e plaats in Schiedam op de 80 km, deze had het gelezen in de RWV bode het wandelblad van de Rotterdamse wandel vereniging waar ik sinds kort lid van ben geworden.

Het laatste stuk van de Heinekentocht is de route van mijn trainingstocht, sla de Docterskampstraat in en loop deze uit alwaar medewerkers van WSV Heineken al buiten staan te wachten op de binnenkomende wandelaars.  Na afstempelen kreeg iedereen een blikje Radler en na het nuttigen van mijn beloning  keer ik huiswaarts , het was weer perfect geregeld aldaar….deze tocht staat zeker volgend jaar op mijn agenda!

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=529913381&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=20159214

25-06-2014> 33e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 Km 

p1000861

Vandaag een redelijke training afgewerkt, weer was wisselend van fris tot bloed heet als de wind weg viel. Vandaag redelijk constante kilometers gemaakt, na 13 kilometer voelde ik een blaar op mijn hiel ontstaan. De schoen iets strakker aangetrokken en ondervond verder weinig hinder ervan. Gemiddelde lag vandaag op 9 km per uur.

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=528144414&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=13094524

22-06-2014> 10e Rondje Bernheze TRV Bernheze Loosbroek> 42 km

Dit weekend was wederom een werkweekend maar na gisteren mijn vertrouwde trainingsrondje te hebben gelopen, kon ik in Loosbroek al erg vroeg starten om meer kilometers te maken. TRV Bernheze organiseerde hun 10e Rondje Bernheze dit is een tweedaagse die een goede voorbereiding is voor diegene die de vierdaagse in Nijmegen gaan lopen, vroeg opstaan, veel km en vrijwel verhard althans dat was 3 jaar geleden toen ik met Jan Kampman deze tocht liep.

rondje bernheze 002Ik ging vandaag de veertig kilometer lopen dan had ik nog voldoende tijd om te herstellen voor mijn werkzaamheden in de middag. Na inschrijven kon ik direct vertrekken en kreeg een routebeschrijving mee die bestond uit een stratenkaart met de diverse afstanden aangegeven met kleuren zoals bij de Nijmeegse vierdaagse. Na de eerste kilometers ging ik vrijwel direct op tempo lopen en wilde dit volhouden de gehele tocht, in het begin was het inderdaad nog hetzelfde wat ik me kon herinneren vele lange wegen en verhard. Later de tocht kwamen er toch nog onverwachts onverharde gedeeltes waar ik probeerde tempo te behouden. Bij de eerste rust aangekomen waar ik geen gebruik van maakte was het even zoeken welke kant ik heen moest, op het kaartje gekeken en ik begon het te snappen wat de bedoeling was de afstanden waren aangegeven met kleuren en ik moest de zwarte lijn volgen. Het ging allemaal voorspoedig en liep in de richting van Heesch de organisatie had al vooraf aangegeven dat we dwars over de Kermis liepen en dat we daar op moesten letten, ik passeer net voor de Kermis Rian en Willy die ik al een tijdje niet meer had gezien. Het stond er perfect aangegeven en zonder kleerscheuren passeer ik de stempelpost waar de dames naar binnen spurten om mij te bestempelen ik liep gewoon door omdat ik geen rust nodig had. Op weg naar Vinkel werd het warmer wat de nodige zweetdruppels opleverde.

rondje bernheze 003Het liep allemaal voorspoedig tot het noodlot toesloeg, ik zat op kilometer 31 en moest volgens mijn GPS nog 9 kilometer buffelen. Liep op de rust af en de pijl stond linksaf ik passeer de rust en kwam uit in het centrum van Vinkel….geen pijl! Vroeg aan een vrouw die haar wagen parkeerde waar ik stond en liet haar mijn kaart zien, ze zei je zit helemaal uit de route en benoemde als ik heel de straat uit zou lopen weer op de route kwam. Bijna op het eind vertrouwde ik het niet en vroeg het nogmaals aan een wandelaar die ze dat ik bijna in Geffen zat en de hele staat weer terug moest lopen en helemaal aan de andere kant moest zijn. De moed zakte in mijn schoenen…niks zó irritant om verkeerd te lopen maar als iemand je de verkeerde kant opstuurt  %^&*$#.

rondje bernheze 004Aan de andere kant was het aan mij om te bewijzen dat ik zelfs nu op tempo kon blijven lopen, kwam terug bij de rust en besluit een snelle cola te pakken en mijn bidon bij te vullen. Vraag hoe ik het snelste terug kon waar ik vanmorgen was begonnen  na uitleg vervolg ik mijn route kom weer bij een splitsing en vroeg aan een fietser de weg naar Loosbroek, deze zei dat ik de andere kant op moest en wederom begon de bewuste moed in mijn wandelschoenen te zakken. Eenmaal weer terug kwam ik Theo uit Oss tegen die benoemde hier geboren en getogen te zijn en dat ik weer om moest keren en de straat uitlopen en links en dan aan te komen bij de finish. Na 42 kilometer besluit ik mijn GPS uit te zetten en vond het wel welletjes, liep het laatste stukje op mijn gemak uit en merkte dat ik de laatste kilometers best ben stuk gegaan door al die sores. Na afstempelen van mijn boekje krijg ik gladiolen mee en een  vetlerenmedaille ….. Al met al had de organisatie het perfect voor mekaar en is deze tweedaagse  zeker een aanrader…

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=525834183&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=3954650

21-06-2014> 32e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Eerste dag van de zomer en de bedoeling was om naar Loosbroek af te reizen om daar een “Rondje Bernheze” te gaan lopen, bedoelingen waren goed maar kon mijn bed vanmorgen niet echt uit. Dit komt normaal niet vaak voor bij mij dus maar een keertje misbruik van gemaakt. Dan maar mijn trainingsrondje maar weer gaan lopen en hopen dat morgen Loosbroek wel doorgang kan vinden. Had vandaag mijn nieuwe Salomons aan en het liep van begin af aan prettig, daarbij de aanwijzingen van Victor Mennen uitgevoerd bemerk ik dat ik prettiger ga lopen. Had op het einde nog ruim voldoende over om te versnellen en dat wijst erop dat het echt een vooruitgang is. Het gemiddelde lag vandaag op 9.1 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=525014501&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1028639

18-06-2014> 31e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag een training met minder zin om te beginnen eenmaal aan de wandel komt de zin vanzelf. De eerste 10 kilometer liep ik in 1:11 en de tweede 10 kilometer legde ik af in 1:08 uur, op het einde begon het te miezeren. Redelijke training waarbij ik niet echt diep ben gegaan het gemiddelde lag vandaag op 8.6 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=523210801&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=32855590

17-06-2014> 30e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag wezen trainen met in het achterhoofd wat me was verteld tijdens het wandelweekend in Schiedam door Victor Mennen. Vooral gelet op het indraaien van de heup en de benen het werk te laten doen waren factoren waar ik extra rekening mee ging houden tijdens mijn training. Ook meer ontspannen lopen kwam na voren tijdens ons gesprekje het liep inderdaad prettiger en koste iets minder kracht, ik merkte dat ik na ongeveer 13 kilometer terug viel in mijn oude gewoontes. En vooral het “krachtig” lopen kwam weer in beeld, op zich prima training waar nog verder aan gewerkt kan worden. Gemiddelde lag vandaag om 8.9 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=522517180&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=30004198

13-06-2014> 21e Betuwse nachttocht SWSV Prinses Marijke Geldermalsen> 110 km

Heel  Nederland was in de ban van het Nederlands elftal dat deze avond moet voetballen tegen Spanje, en ik had afgesproken met Rick Liesting (CC 403 geworden in Schiedam ) om in Geldermalsen 110 kilometer te gaan lopen bij Cwsv Prinses Marijke “de 21e Betuwse Nachtmars”. Vooraf met Rick afgesproken om deze Long-Distance rustig te wandelen na afgelopen weekend in Schiedam.

Wim van Capelle

Wim van Capelle

Rick opgepikt vanaf station Geldermalsen en aangekomen in wandelhonk “De Wandelaar” zien we vele bekende waaronder Wilma Driessen en Hanny Klumpkens. Na wat dollen over de OLAT clubkampioenschap stand neem ik plaats aan de kop van de tafel, Wilma informeert welke snelheid we gingen lopen en besluit met ons mee te gaan. Het is niet erg druk maar daarom niet minder gezellig. Langzaam druppelen de wandelaars binnen die op de Kennedymars en de Long-Distance afstand gaan starten, merendeel volgt het voetballen op een groot-beeldscherm als het bijna tijd is om te vertrekken meld iedereen zich buiten. Na de toespraak vertrokken we met prima wandelweer voorin werden gelijk de groepjes gevormd  Wim van Capelle, Hans Pranger, Ilona Klinkendom, Arie Klootwijk, Ernie Dorré, Gertrude Achterberg en Ton ?, en nog iemand waarvan ik de naam vergeten ben lopen bij elkaar in het begin.

In de rust van het voetballen waren we vertrokken en was op dat moment de stand 1-1, als we door de straten van Geldermalsen wandelen horen we met regelmaat juichen en weten dan precies dat er gescoord was. Met oversteken van de wegen werden we begeleid door verkeersregelaars en die gaven tevens de juiste stand door van het voetballen.

20140614_054345We hadden een bonnenboekje meegekregen voor verschillende rustposten waar we stevig verwend werden, de rusten waren gevestigd op 7.7, 17 , 23, 30*, 36, 41.4, 51, 60*, 66, 72.6, 78.4, 84, 90*, extra post 96, 101 en op 106 km. Op het menu stonden broodjes bal,  een slaatje, broodje frikandel, tomaten of groentesoep buiten alle andere broodjes en krentenbollen en wat al niet meer…  We kwamen niks te kort, ik mag wel zeggen dat we enorm  in de watten werden gelegd.

De eerste 60 kilometer waren de pijlen op de grond aangebracht met kalk en werden we in het begin begeleid door iemand van de organisatie op een fiets. Onderweg hadden we veel plezier en werden vele verhalen uitgewisseld waar nodig om gelachen werd, bij het passeren van een pannenkoekenhuis werd natuurlijk het verhaal van Ed Voogd weer van stal gehaald…..

20140614_081708De laatste 50 kilometer waren merendeels onverhard en werd er geen gebruik meer gemaakt van krijt pijlen maar op papier, het was een zwaar parcours, vooral na het weekend in Schiedam gingen juist hier de kilometers  tellen. Doordat we  het op ons gemak deden en uitgebreide rust namen op alle posten kwamen we weer allen moeizaam op gang en alle pijntjes moesten strompelend overwonnen worden de eerste meters na opstaan. Normaal rust ik niet zoveel op tochten en zeker niet zo lang dit speelde zeker parten in de laatste kilometers, maar ons plezier onderling verdween niet en hadden nog plezier voor 10! Ook werden we de laatste 15 kilometers verrast met een extra post die werd bemant door Sandra de Graaff, dit zegt iets over het onderling contact en gemoedelijkheid onder elkaar. Ook kreeg ik met regelmaat een berichtje voor ons allen van Jannie Bos wat ons goed deed.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om zo’n prachtige tocht te organiseren, het was in één woord geweldig en verdiend over 2 jaar (deze tocht word namelijk 1x in de 2 jaar georganiseerd) zeker meer deelnemers! Alle wandelaars bedankt voor de gezelligheid onderling.

Foto’s:https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/2014061421eBetuwseNachttocht#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=520391055&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=22794913

10-06-2014> 29e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na afgelopen weekend maar even een uitloop tochtje gehouden, ging in begin stroef strakke kuiten en boven benen. Maar na een paar kilometer was de cadans prima, was wel gruwelijk drukkend en er stond weinig tot geen wind. Gemiddelde lag vandaag op 8.2 kilometer per uur.

Route> http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=517703785&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=10649262

07-06-2014> RWV Wandelweekend Schiedam> 50 EM (80,5km)(Kennedyvriend)

50 EM Schiedam 163De afgelopen week vele nachten wakker gelegen over of ik wel kon starten in Schiedam, achteraf bleek mijn blessure die ik had opgedaan in Barendrecht mee te vallen.  Foto’s gaven de uitslag het was een kneuzing die herstellende was, de pijn die ik nog had heb ik weggehaald door gekneusde  koolbladeren op de pijnlijke plek te leggen (had ik gelezen op internet “oma weet raad”). De fysio had prima werk geleverd en gaf ook groen licht om te starten dus niks lag nog in de weg om mijn doelstelling te gaan realiseren. Namelijk om te proberen om Kennedyvriend te worden in een mooie tijd, Kennedyvriend word je door 50 EM (80,4 km)af te leggen binnen 12 uur.

50 EM Schiedam 020Op de dag zelf was ik al vroeg naar Schiedam afgereisd om mijn (vis)tentje op te slaan naast de Belgische tent van Rudy Schoors en  Caroline Mestdagh, met de intentie om medewandelaars aan te moedigen en natuurlijk veel informatie op te snuiven van Rudy. Zelf zou ik pas gaan starten om 20.00 uur en om 12.00 uur zouden mijn wandelvrienden starten voor de 24 uur/100 EM en voor de 50 km. Thuis zitten wachten en ijsberend rond lopen zag ik niet zitten dus had al afgesproken met René Wakkee dat ik al vroeg naar Schiedam zou afreizen om iedereen aan te moedigen en te helpen waar ik maar kon. René zou zijn tafel mee nemen om zijn voorraad drank en etenswaren op te zetten, ik mocht de andere helft gebruiken van zijn tafel.

50 EM Schiedam 039Eenmaal zittend voor mijn stekkie is het een ware reünie van wandelvrienden, René arriveerde een half uur na mij en nadat hij zijn  tafel gedekt had  kon onze proviand uitgestald worden. Ik was nog vrij ontspannen en genoot van alle strakke koppies die om 12.00 uur gingen starten. Ging ook maar mijn startnummer halen ik had toch tijd zat om deze op mijn hesje te spelden, noem het creatieve therapie …..

At mijn eerste lading pasta naar binnen en het nodige vocht, eten tijdens mijn race wist ik dat het moeizaam was dus vooraf inslaan was het motto.  De weersvooruitzichten waren niet zó heel gunstig om een lange afstand te wandelen dus hoor ik her en der de strategieën aan, zelf had ik al een strak plan uitgedokterd maar was wel afhankelijk wie er nog meer zou inschrijven op de 50 EM (later meer hierover).

50 EM Schiedam 072Vlak voor de start doet Gijs de voorzitter van RWV een openingswoord en meld ook slecht nieuws dat namelijk één van de chauffeurs van Europa Pallet ernstig ziek was, hij geeft hierna uitleg hoe te lopen en hierna worden ze allemaal op pad gestuurd voor hun rondjes van 3966 meter . Ook moesten ze nog een x-tal meters van te voren lopen om aan het juiste aantal te komen, hier ging het mis maar dat wist ik op dat moment nog niet! Ik zat maar op mijn horloge te kijken en had als eerste ronde een hele andere prognose gekregen van René…. Later bleek dat ze 600 mtr teveel hadden gelopen die in hun 2e rondje gecorrigeerd zou worden. Dus vanaf ronde 3 kon ik René pas een juiste ronde meting geven dit hadden we namelijk afgesproken.  Ondertussen nam ik foto’s van vele wandelaars en nam bekers aan van passerende atleten en probeerde iedereen te motiveren.

50 EM Schiedam 102Eet mijn 2e lading pasta en drink nog iets ik merk dat het eten al moeilijker gaat maar ik prop er toch nog wat bij. Het was heet en later werd het licht bewolkt en beginnen er druppels regen te vallen, het werd vies benauwd en je zag het af aan de passerende wandelaars. Ondertussen een goed gesprek gehad met Victor Mennen waar ik zeker mijn voordeel mee ga doen in de aankomende tijd, dank hiervoor Victor!Ik had ook gehoord dat verschillend nationaliteiten traditiegetouw met Pinksteren gingen BBQ  in het park, dikke rook kwam mij tegenmoed en vele families kwamen aangewandeld met kookpotten en wat al niet meer!

50 EM Schiedam 118De eerste wandelaars vielen al uit waaronder Jan Kampman die niet in zijn ritme kwam en even later steeds meer uitvallers  ik begon me zorgen te maken en zelfs een beetje nerveus over mijn eigen race! Had Jenny Bergs en Appie Bos al een keer ingespoten met koud spray, het zou een slijtageslag worden zou later blijken. Zelfs mijn wandelmaatje René Wakkee geeft in het voorbij gaan aan het nog een ronde te willen proberen maar hij voelde zich niet happy dat kon ik wel zien….

50 EM Schiedam 123Tegen vijf uur kwamen vele wandelaars van de 50 EM hun eigen melden op het parcours maak kennis met de man van Ilonka van Bemmel en zie in mijn ooghoek iemand aan komen waar ik stiekem had opgehoopt namelijk Remco de Bruin. Ik had al bij verschillende wandelaars vooraf geïnformeerd op welke tijd ze weg wilde gaan en er zat niks bij van mijn gading buiten Jimmy Millard met wie ik had afgesproken te gaan starten, zodoende moest ik het hebben van de na inschrijving om een snelle gangmaker te hebben. Om daarna mijn eigen tocht te gaan lopen, in een tempo wat me op dat moment het beste zou passen onder welke omstandigheden dan ook.

Dan zie ik René weer aankomen en zijn besluit stond vast het was gedaan, balen om zó iedereen te zien sneuvelen. Toch zou René nog een tijdje mij supporteren tijdens mijn race, wat ik natuurlijk zeer waardeerde …..

Ondertussen werd het tijd om mijn eigen te gaan omkleden en voor te bereiden voor mijn kilometers, ik had een tsunami aan adrenaline in mijn lijf om te gaan presteren !

20140607_210215_resizedNa uitleg mochten wij iets over acht uur weg en zoals ik al verwachtte liep Remco van kiet af aan voorop in een gigantisch tempo, ik volg met Jimmy Millard en daarachter Leon Pullens. Het ging hard we liepen de eerste kilometers ruim over de 9 en er zat zelfs een kilometer boven de 10! In het eerste rondje zag ik Remco een afslag te vroeg afslaan en verderop zat de rondetelling… ik probeerde hem nog terug te roepen maar hij hoorde mij niet. Later kon ik hem duidelijk maken dat hij fout liep en mocht hij zag ik later de ronde alsnog inhalen zodat uitsluiting tot het verleden hoorde, chapeau voor de organisatie.

Ik had flesjes met eigen drank mee genomen met 250 cc per flesje dit deed ik ook in Sittard en beviel prima, elke keer als ik langs de verzorging kwam gaf ik een leeg flesje af en vulde ze met water verderop kreeg ik een flesje cola van René aangereikt en toen hij naar huis was in de nachtelijke uren door Rudy Schoors. Ik had genoeg aan 500 cc per ronde en een klein slokje ranja op de 2e verzorgingspost. Eten had ik zoals verwacht geen behoefte aan, had zelfs maar 1 pakje breaker gepakt en na een paar slokken weg gegooid….

Na ronde 3 liep ik voorop en haalde al verschillende wandelaars in had een stevig tempo, draaide mijn rondjes en voelde mij sterk. Het leek of het deelnemersveld steeds meer uitdunde ik had er stukken bij zitten dat ik alleen juryleden zag, dit was niet prettig ik kon niet naar iets toe lopen. De nachtelijke uren waren onvoorspelbaar qua weer, flinke licht flitsen en donderslagen en een paar regendruppels vielen. Ik vroeg in het voorbij gaan aan Rudy een poncho om deze mee te nemen want het begon gruwelijk hard te waaien ik vertrouwde het niet. Maar achteraf is deze niet nodig geweest en kon ik hem in de eerste de beste prullenbak achterlaten. Rond vier uur in de nacht werd ik stil gehouden door de 2e verzorgingspost er kwam een ambulance aan voor een wandelaar die uitdrogingsverschijnselen had, dit bleek later Sailash Shah te zijn uit Lancashire die op de 100 EM liep.

In de nacht kon ik mijn rondetijden niet lezen vanaf mijn horloge, denk de ouderdom parten gaat spelen en word het denk ik tijd om de bril mee te nemen. Zó ook het aantal km die ik had gelopen was een raadsel en de tijdklok bij de finish was moeilijk zichtbaar in de nacht.

50 EM Schiedam 141In de vroege ochtend liep ik Ilonka en Ilona voorbij en hen fietste Victor Mennen, die een stukje met mij op fietste ik maakte dankbaar gebruik van hem door te vragen “hoe” mijn houding was met nog 1 ronde te gaan… waren wat verbeter punten maar waar ik aan gewerkt had de afgelopen maanden, de schouders, rug en buik waren prima.

Kwam binnen in een mooie tijd onder de 10 uur waarmee ik dus Kennedyvriend en tevens eerste op de 50 EM was geworden…..trots onder deze omstandigheden!

50 EM Schiedam 158Na een heerlijke hete douche ging ik naar mijn hutje op de hei om te kijken naar de overige wandelaars die nog in de race waren om Continental Centurion te worden. Eerst kwam Ap van Gelderen langs bijna op zijn knieën maar wilskracht heeft er toe gezet dat hij ruim binnen de tijd binnen kwam. Even later kwam Rick Liesting aanstrompelen nam plaats in mijn stoel en gaf aan dat hij niet meer  verder kon, flinke last van een verdraaide knie!!!! Ik zei hoeveel kilometer moet je nog…24 en heb nog 4 uur…ik  liep naar mijn auto en haalde koelverband en wikkelde deze om zijn knie een flinke peptalk en ook hij is CC geworden echt dik verdiend! Ook Jajo Wit heeft een super prestatie geleverd om CC te worden die liep echt een constante race.

50 EM Schiedam 162Een apart verhaal zijn Jack Koolen en Rob Tersteeg die beide honderd man zijn geworden dit wil zeggen 100 kilometer binnen 11 uur en 30 minuten, bizar mooi en voor weinige weg gelegd alleen voor hele grote! Jack zijn race heb ik gedeeltelijk kunnen bewonderen omdat deze om 12 uur was gestart, Rob starte om 18.00 uur en heeft mij 3keer zijn hielen laten zien maar zo kon ik hem steeds iets toe roepen. Beide nogmaals gefeliciteerd met behaalde resultaat!

Jammer voor diegene die het niet gehaald hebben maar hoop echt dat volgend jaar ik hun weer kan steunen en helpen waar nodig!

Wil iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om zo’n weekend te organiseren enorm bedanken, een dikke pluim voor de verzorging die iedereen tevreden stelde om een prestatie neer te zetten.

Uitslag Wandelweekend RWV in Schiedam: http://www.rotterdamsewandelsportvereniging.nl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=42&cntnt01origid=133&cntnt01returnid=133

Centurion Vereniging Nederland: http://www.centurionverenigingnederland.nl/

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/2014060850EMSchiedam#

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=516002590&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=3502822

30-05-2014> 28e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na vorige week wat ongemakken te hebben gehad een week rust gehouden, mocht van de fysio toch mijn kilometers maken dus hier dankbaar gebruik van gemaakt. Begon de training op een rustig tempo om op het eind nog een versnelling te plaatsen. Na de 20 kilometer voelde alles prima en heb veel vertrouwen in maandag als de sportarts een laatste check doet om definitief groen licht te geven voor Schiedam. Vandaag een prima training waarbij ik rekening heb gehouden met mijn houding van het lopen, het gemiddelde lag vandaag op 8.4 kilometer per uur.

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=509937091&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=24368269

boekje%20website23-05-2014> 4e Dag Avondvierdaagse ‘s-Hertogenbosch> 25 km

Laatste dag van de avondvierdaagse qua weersverwachting hadden ze tegen half 6 regen aangegeven, maar het bleef stralend weer! In begin was het lekker fris maar na 10 kilometer was het weer puffen van de warmte. Liep vandaag op met Mariëtte die niet helemaal lekker was, na 19 kilometer gaf ze aan dat ze even ging zitten en dat ik door kon lopen. Wederom een prima georganiseerde avondvierdaagse, het gemiddelde lag vandaag op 8 kilometer per uur.

 

Route:http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=505323262&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=4495123

boekje%20website22-05-2014> 3e Dag Avondvierdaagse ‘s-Hertogenbosch> 25 km

Ook de derde dag is bij aanvang benauwd om te lopen maar eenmaal onderweg staat er soms een fris windje wat het lopen aangenaam maakt. Na wat gezoek in de eerste kilometer worden we door de organisatie prima op weg geholpen naar de begin pijlen, hierna ging ik gang maken om vandaag te kijken of ik de laatste 5 nog over zou hebben …. Na ongeveer 10 kilometer stond de wagenrust die mij een heerlijke krentenbol aan gaf in voorbij gaan, water had ik nog niet nodig ik had de eerste 10 kilometer nog geen drup op! Op 19 kilometer was mijn bidon bijna leeg en besloot om deze te vullen bij gevangenis Vosseveld, had nog iets over op het laatst en besloot alles eruit te persen. Het gemiddelde lag vandaag op 9.1 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=504741533&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=2165258

boekje%20website21-05-2014> 2e Dag Avondvierdaagse ‘s-Hertogenbosch>25 km

Vandaag prima wandelweer niet te warm en af en toe een fris windje, de eerste 10 kilometer met Mariëtte van Osch gelopen zoals gisteren half en half afgesproken. Na die 10 kilometer was een wagenrust waarbij Mariëtte aangaf dat ik maar alleen verder moest, op dat punt liepen we 8.2 km per uur. Mooi moment om te kijken wat het verschil was met gisteren om hoog te eindigen, om 17.00 uur werd het benauwd en moest ik mijn water verdelen aangezien ik net als gisteren de 2e wagenrust wel zou missen. Bij de Oosterplas ging het mis er stond een pijl rechts af en daarover heen 2 pijlen rechtdoor met de aanwijzing 25 km, en even verder een vervolg pijl op de weg gekalkt ook rechtdoor! Dus ik liep rechtdoor maar helaas verkeerd…. Na 25 km gelopen te hebben mijn GPS uit gezet en rustig uitgelopen naar de start/finish, het gemiddelde lag vandaag op 8.5 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=504152357&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=2749003

boekje%20website20-05-2014> 1e Dag Avondvierdaagse ‘s-Hertogenbosch> 25 km

Vandaag prachtig weer maar veel te benauwd om op tempo te lopen, Mariëtte startte vandaag met een vriendin dus liep ik vandaag alleen. Na verschillende wandelaars gepasseerd te hebben gooide ik de gas kraan helemaal open of dit verstandig was…. Liep na 10 kilometer 01:05 uur en na 20 kilometer 02:12 uur, vanaf dat moment was het beste eraf had veel gedronken en bleef dorst houden. Kwam binnen op 02:47:15 uur met een gemiddelde van 8.9 kilometer per uur. Terug lopend naar huis zag ik Mariëtte alleen lopen, haar vriendin liep iets te langzaam voor haar, morgen denk ik maar samen lopen……

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=503501600&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=2469804

18-05-2014> 29e Stan Meeuwsentocht W.S.V. ‘s-Hertogenbossche Vierdaagse> 40 km

Alweer de 29e Stan Meeuwsentocht van mijn eigen club op het programma, zelf heb ik deze tocht pas zes keer gelopen. Terugkijkend in mijn blog lees ik dat er elk jaar in het parkoers veranderingen zijn, in grote lijnen veel herkenbaarheid maar toch net iets anders…

20 mei 2012 024Aangezien dit een “thuiswedstrijd” is kan de wekker op een iets later tijdstip zijn werk doen. Bij aankomst op sportpark BLC moet eerst een klim gemaakt worden naar het zonneterras waar de inschrijving plaats vind in de kantine, bij het invullen van mijn startkaart zie ik de paparazzi al klaar zitten  IN EEN KNAL GEEL JACK om mij op de gevoelige plaat vast te leggen. Werd ik vroeger niet omschreven als een kanarie in mijn jasje?

stan meeuwsentocht 001Nadat de inschrijving plaats heeft gevonden neem ik plaats bij de “Nederbelg”  Jan Kampman met wie ik jaren heb gelopen, tegenwoordig loopt hij het liefst in België zijn tochten met zijn vriendin Margret die flinke vorderingen maakt door elk weekend te lopen i.p.v. alleen de bloesemtocht en de avondvierdaagse (super knap Margret!) Iets voor zeven zie ik vele al naar de deur staaien waar de routes werden uitgedeeld, pak mijn spullen bij elkaar en deze keer gewapend met mijn pet. stan meeuwsentocht 002Trap af en samen met mijn wandelmaatje loop ik de eerste kilometers op, had al gehoord van Jan dat we deze keer eerder werden gesplitst van de overige afstanden. Dus bij de Pettelaar eraf en door de Bossche Broek wandelen( gedeeltelijk mijn training parkoers), zie dat jan een foto aan het maken is van een reiger en hierna werd de afstand tussen ons groter. Jan had al aangegeven dat ik mijn eigen niet moest inhouden maar hoopte dat hij aansluiting kon maken. Via de Dommel, Haanwijk kwamen we aan bij de eerste rust Aspergeboerderij Terstege (12 km), deze liet ik rechts liggen en liep verder Sint-Michielsgestel in. stan meeuwsentocht 2013 011Via mooie bospassages met vennen waar de kikkers een prachtig kwaakconcert gaven, ook kwamen we langs de golfbaan waar ik slechte herinneringen aan heb met fout lopen aldaar. In het centrum van Gestel was de 2e caférust gesitueerd bij Lunchroom De Rijker (23,5 km) deze liet ik deze keer links liggen. Onderweg naar de derde Caférust in Gemonde bij De Schuif (28 km) moest ik mijn routebeschrijving er voor de 1e keer bij pakken, ik miste een pijl of was er voorbij gelopen maar vertrouwen deed ik het niet. Vroeg aan een vroege vogel die zijn hond aan het uitlaten was waar de bomenkwekerij was, en deze gaf aan dat ik er voorbij gelopen was…… Vanaf dat punt begon ik te twijfelen (meestal na verkeerd lopen) het duurde even voordat ik een pijl zag maar eenmaal een geel vertrouwd pijltje bracht weer balans in mijn onzekerheid. Vanaf De Schuif was het 7 kilometer lopen terug naar de aspergeboerderij waar nogmaals een rust was ik gebruikte deze rust om mijn bidon te vullen na mijn ervaring van gisteren voor de laatste 5 kilometer. Tevreden over de kwaliteit van de route en de pijlen nam ik de klim naar boven waar  op het zonneterras John Spruijt en Hans Kuijs zaten. Had zelf wel een beloning verdiend vond ik en hierna keer ik tevreden huiswaarts.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=501697202&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=11266280

17-05-2014>  59e Marijketocht cwsv Marijke Barendrecht> 60 km

Zaterdag 17 mei is er in de buurt voldoende te wandelen, Lith had een 40 kilometer tocht in Gemert was de mogelijkheid om een vijftiger te lopen. Had mijn wandelagenda al verschillende keren aangepast, contact met René Wakkee leverde een definitieve beslissing we gingen samen in Barendrecht 60 kilometer bewandelen.

Bijna klaar voor de start...De start was om 7.00 uur dus half vijf opgestaan om in alle rust mijn ochtend verplichtingen te laten plaats vinden. Aangekomen in Barendrecht zie ik vele bekende van OLAT lopen richting Wijkgebouw ” Waterpoort”, na parkeren van mijn auto volg ik hun voorbeeld. Het zou vandaag een warme dag worden met vele zonuren ik besluit om de jas in de wagen te laten en lopende naar de start merk ik op dat ik mijn pet in de auto heb laten liggen…… Na inschrijven schoven Ap van Genderen, Bertus en Sandra bij mij aan tafel aan, en op mijn vraag of er al nieuws was over het parkoers in Schiedam weet Bertus mij haarfijn uit te leggen over de veranderingen. Ondertussen is René ook binnen gekomen en na zijn inschrijving vertrokken wij iets later als de rest, de bedoeling was vandaag om 8 km per uur te starten en dit tot het eind te volharden.

Inhaalslag.Vanaf het Middeldijkerplein liepen we langs de trambaan in de richting van Rotterdam, over de A15 waar een lus werd gemaakt door het recreatiegebied van Rotterdam-Zuid. Daarna gingen we terug naar Barendrecht waar we via het Sportpark de Bongerd en het dak van het treintunnel tracé de eerste rust bij de kinderboerderij “de kleine Duiker” werd bereikt (13 km). Een paar kilometer hiervoor hadden we Ap ingehaald die gezellig met ons mee liep, de rust liepen wij voorbij maar werden terug geroepen omdat we dezelfde weg terug moesten lopen. Via Heerjansdam liepen we richting Zwijndrecht, het was prettig lopen en de natuurgebieden waren prachtig dit had ik vooraf niet gedacht!

Op de parkeerplaats bij het veer naar Puttershoek stond de tweede verzorgingspost van Marijke (25 km) opgesteld, hier maakte we ook geen gebruik van maar vroegen wel even naar de vervolg pijl. We hadden verschillende schelpenpaden en grind paden onder onze zolen gehad en René had voldoende verzameld om even een zit te maken om zijn schoenen te legen.marijketocht 60 km 020 Hierna gingen we langs de Oude –Maas wandelen eerst over een paadje door het groen, naar het Borgmanpad dat weer bij Heerjansdam uit kwam. Vervolgens langs de camping en over de Heinenoord-tunnel heen waar we de Grienden in doken. 1400325773324_resizedEen prachtig pad langs het water, deels over een houten vlonder bracht ons bij de derde verzorgingspost van Marijke nabij de Golfbaan van Rhoon(40 km). Deze post kwam echt op tijd aangezien we geen druppel water meer tot beschikking hadden, en er was ook echt niks te krijgen door het gebied de Grienden!!! We leken wel kamelen zó waren we ons aan het vullen met water, hierna gingen we weer op pad voor de laatste 20 km. Eenmaal de parkeerplaats overgestoken stond een verwijzing dat we links af moesten voor een lus en dat we hier nogmaals langs zouden komen.10345086_574685252647376_701921965_n We liepen richting Rhoon waar we na 3 kilometer al een rust kregen in café De Gouden Arend, die hadden we niet nodig we hadden nog voldoende water al dronken we er heel wat liters doorheen met die hitte. Vanaf hier was het nog 10 kilometer en ik had nog bij een huis gevraagd om mijn bidon te vullen en toch hadden we weer geen druppel toen we door de grienden liepen! Het was warm en wederom waren we verheugd toen we de rust bij de golfbaan hadden bereikt (54 km), wederom werden de bulten gevuld ondanks dat het tot het start/finishlokaal maar nog 5,5 kilometer wandelen was. Het was een prachtige tocht die zeker voor herhaling vatbaar is, een volgende keer zou ik onder deze omstandigheden mijn andere tas mee nemen zodat ik 2 bidons tot mijn beschikking heb.

Foto’s: http://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140517Marijketocht60Km#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=501075061&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=8823475

14-05-2014> 27e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Mijn trainingen lijken zijn vruchten af te werken loop constante kilometers en op het eind is er nog een versnelling in het vat. Ook de trainingen op de dinsdag in de zaal, voornamelijk buik/en rug spieren en op de loopband zijn een prima aanvulling in mijn programma. Vandaag was het warm om te lopen maar het ging weer prima het gemiddelde lag ook vandaag op 9.1 kilometer per uur, 20 kilometer in 2:11 iets sneller als de vorige training.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=499210490&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=773381

10-05-2014> 26e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Terwijl mijn collega wandelaars in Hilversum aan het acteren zijn op de 80 kilometer, moet ik genoegen nemen met mijn trainingsrondje van 20 km(vanmiddag werken). Hoop dat ze wel beter weer hebben gehad als wat ik vanmorgen heb mogen ontvangen, 13 kilometer regen! Zelf vind ik het niet zó heel erg in zware omstandigheden te lopen, ging vanmorgen ook voorspoedig begon op 8.3 km per uur en liep na 10 km 1:07. Na 20 km stond de teller op 2:12 met een gemiddelde van 9.1 kilometer per uur.  Dik tevreden….

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=496416369&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=21553124

05-05-2014> 25e Trainingstocht Empel/Oud-Empel/Engelen/Kruiskamp/Maaspoort> 19 km

p1000861

naamloos

Met dank aan René Wakkee

Vandaag een nieuwe trainingsroute gelopen deze is wel een kilometer korter, was al snel behoorlijk warm onderweg.In begin rustig gestart en geprobeerd om snellere kilometers te maken over de gehele route. Moet zeggen dat ik op het eind alles heb gegeven en het koste de nodige zweetdruppels, maar ben zeer tevreden over het resultaat. Gemiddelde lag vandaag op 9.1 kilometer per uur.

 

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=493478892&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=8008420

04-05-2014> Kampinatocht WSV De Keistampers Boxtel> 31 km

Ruim 1800 wandelaars dit weekend op pad bij WSV De Keistampers, een mooi aantal voor een vereniging die het elk jaar het voor elkaar krijgt om perfecte wandelingen te organiseren. Het was ook prachtig weer de zon liet zich dit weekend van zijn beste kant zien, dit komt de Kampina waar deze tocht overheen ging zeker ten goede. Vele wandelaars benutten dit weekend ook als start om zich voor te bereiden voor wat komen gaat ” De Nijmeegse Vierdaagse”. Vind het wel jammer dat je pas om 8.00 uur kan starten …..

Na het ochtend ritueel te hebben afgewerkt besluit ik vandaag in korte broek te gaan lopen, eenmaal buiten was het nog behoorlijk fris en zelfs moet ik de ramen IJSVRIJ maken! Moet een raar gezicht zijn geweest voor diegene die mij in korte broek deze ochtend activiteit hebben zien ondernemen….kampinatocht 012

Er zijn diverse afstanden waar je op kon starten 20,30 en 40 kilometer i.v.m. dat ik vanmiddag nog moest werken kies ik voor de 30 km. Ook was er de mogelijkheid om 7 of 12 kilometer te wandelen dan bracht de organisatie je naar een punt met een minibusje zodat je het laatste gedeelte van deze tocht kon bewandelen. Uit eerdere jaren wist ik dat dit een pareltje van een tocht is De Kampina tocht. En wat goed is dat ze ieder jaar wel een gedeelte van de route vervangen zodat je wel herkenningspunten hebt maar toch het idee dat je een andere tocht aan het bewandelen bent.

Iets voor achten mochten we al op pad waarschijnlijk omdat het steeds drukker werd in de kantine van het Jacob-Roelandlyceum waar de start plaats vond. Als ik een route heb bemachtigd zijn er al vele onderweg zó ook wandelaars die eerder waren vertrokken zonder een route, op zich moet dit geen probleem opleveren want in Boxtel word perfect gepijld en zijn er vele leden op de fiets de route aan het controleren. De parcoursbouwer had voor de 30 kilometer 2 rustposten gecreëerd op 10 en 21 kilometer, ik maakte er geen gebruik van maar het zag er zeer gastvrij en gezellig uit op die posten. Na 14 kilometer wandelen kreeg ik het bordje Kampina heide te zien maar het voorgaande gedeelte van de tocht was zeker niet onaangenaam. Het was zeer gevarieerd ook qua ondergrond kreeg je van alles voor de kiezen, los zand, grasdijken, heide en weilanden waar loslopende koeien je opjoegen of dat jij opgejaagd moest worden.

Bij de 2e rust kwamen alle afstanden bij elkaar ik vond het wel prettig je had steeds een richtpunt om naar toe te wandelen. Het liep prima en ondanks dat het grootste gedeelte onverhard was kon ik het tempo er nog stevig inhouden, iets voor half 12 kwam ik aan waar ik vanmorgen was vertrokken. Het was weer geweldig in Boxtel deze vereniging had het weer prima voor elkaar, zeker een aanrader voor volgend jaar….   

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140504Kampinatocht#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=492537974&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=3940291

01-05-2014> 24e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Had gisteren het gevoel of ik al een hele tijd niet had gelopen, had een moe gevoel en het leek wel of er pap in mijn benen zat. Kijkende op mijn blog las ik dat de nodige kilometers nog afgelopen weekend waren gemaakt? In ieder geval vanmorgen de kilometers weer gelopen en het voelde goed, bedoeling was om niet alles te geven, maar waarschijnlijk zat er voldoende frustratie om toch flink door te stappen…. Was prachtig weer om te lopen, gemiddelde lag vandaag op 8.9 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=490586626&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=20418765

26-04-2014> 53e Leeuwenmars wsv de Vrolijke Tippelaars Boven-Leeuwen> 29 km

Koningsdag

Gekeken op de wandelkalender wat er in de buurt te lopen viel omdat de werkgever mij vanavond weer verwacht voor een late dienst. In Boven-Leeuwen was de Leeuwenmars terugkijkend in mijn archief van 2012 wist ik dat deze tocht niet spectaculair was maar wel een snel parcours. leeuwenmars 002Ik had nieuwe schoenen aangeschaft speciaal voor het wegwerk en dit was dus een uitgelezen tocht om deze te testen. Vanmorgen eerder vertrokken omdat ik nog wist dat je daar na inschrijving gelijk op pad mocht, eenmaal de “Prins Willem Alexanderbrug” overgestoken ben ik vrijwel direct in Boven –Leeuwen aangekomen, parkeer de wagen en zie al wandelaars lopen. leeuwenmars 001Ik schrijf mijn eigen in voor 30 kilometer en na alles opgeborgen te hebben vertrek ik, eenmaal buiten zie ik André (mijn broer) aan komen lopen die de 25 kilometer ging bewandelen. De route die je mee kreeg was op een A5 formaat geprint dus ik wist dat de route niet echt veel veranderd was, sterker nog de pijlen van 2 jaar terug stonden nog op het wegdek gekalkt zodat ik zeker wist dat de routes hetzelfde waren. Moest echt wennen aan het idee dat als er geen pijlen stonden je gewoon rechtdoor moest (ook als er afslagen waren!), ik twijfelde steeds en besluit om toch maar de route beschrijving ter hand te nemen om vooruit te kijken. Wel lastig als je op snelheid aan het lopen bent! De route ging via Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Wamel, Altforst, Horssen, Druten en weer terug naar Boven-Leeuwen. De tocht verliep voorspoedig en de schoenen voldeden waarvoor ik ze had aangeschaft, dit alles met perfect weer onderweg kwam ik vrij snel weer aan waar ik vanmorgen was gestart. Pak een stevige beloning en keer huiswaarts, niet veel foto’s gemaakt wel geteld 1 maar waar ik voor ging was belangrijker.

 Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=487168778&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=4292211

21-04-2014> Paaswandeltocht wsv De Vrijbuiters Wijk en Aalburg> 43 km

Tweede paasdag had ik keuze uit verschillende korte wandeltochten om te gaan bewandelen voor mijn late dienst. Ik koos voor WSV de Vrijbuiters uit Wijk en Aalburg het voordeel was dat daar om 7.00 uur gestart kon worden hierdoor kon ik 40 kilometer wandelen, 50 km zou ook nog tot de mogelijkheden behoren maar na de Kennedymars van afgelopen weekend in Sittard was dit meer als genoeg.

Aangekomen in Wijk en Aalburg staat met bordjes aangegeven waar de start plaats vond, krijg ik een parkeerplaats toegewezen niet ver van de startgelegenheid. Bij het binnen treden van Muziekgebouw de Drieklank is het al gelijk een gezellige boel, tafels sfeervol ingericht en op tafel staan mandjes met gekookte eieren uit betrouwbare bron hoorde ik 1000 stuks. Wat opvalt elke keer weer bij deze vereniging is dat ze zeer gastvrij zijn en alle leden zich inspannen om er een gezellige wandeltocht van te maken.

Na inschrijving zie ik vele bekende we praten nog even na over Sittard en besluiten om buiten te gaan wachten om na het verkrijgen van de 10261716_850085685017093_1809538852_nroute op pad te gaan. Willem Ruiter liep de 50 kilometer maar we besluiten samen te gaan lopen tot aan de splitsing. Willem heeft een nieuwe outfit aangemeten en met die lengte van hem zijn dat “vele meters lycra” het ziet er flitsend uit en nodigt mij ook uit om gelijk snelheid te gaan maken. Het eerste gedeelte van de tocht is vrijwel geheel verhard en tot aan het pont (9 km) gaat het voorspoedig, prachtig wandelweer en ben ook in korte broek vertrokken en zelfs de jas is thuisgebleven. img_7462Het veerpontje stond al te wachten en nadat wij de boot op waren gedenderd vertrok deze meteen naar de overkant, aan de overkant stond Bas van Andel foto’s te maken en wenst ons veel plezier vandaag. Vanaf het pont gelijk weer snelheid gemaakt, na ruim 1 kilometer kwamen we bij de eerste rustgelegenheid waar leden van de club ons al stonden op te wachten. Wij liepen door maar niet zonder te groeten Anne van Andel die ook in Sittard actief was geweest zit op het terras en keek ons na, maar weet zeker dat ze graag mee had willen wandelen maar ook zij hielp mee net zoals alle 30 leden die deze club bevat.

Verderop is de splitsing van de 50 km en ik neem afscheid van Willem, doe er nog een tandje bij en het zweet valt met druppels naar beneden. Na ongeveer 18 kilometer was het nog verhard maar dit veranderde snel, grasdijken los zand, beklimmen van heuvels bospaden het verveelde geen minuut. Zie op mijn horloge dat de eerste 20 kilometer rap waren gegaan in 2 uur en 15 minuten, bel nog Bas van Andel op omdat ik een pijl niet had gezien of deze was verwijderd… maar verderop hingen de pijlen weer wel.

Was echt koud op dit gedeelte van de tocht

Was echt koud op dit gedeelte van de tocht

We zullen maar zeggen beter gecontroleerd als dat alle wandelaars die nog hier moesten komen verkeerd zouden lopen! Ik krijg het zwaarder in het losse zand en verlies veel vocht, ik wil door lopen om genoeg tijd te hebben nadien om te herstellen. Vul mijn bidon nog een keer bij mensen die buiten stonden, de laatste rustgelegenheid doe ik wel aan kijk op mijn horloge en zag dat ik er 37 km op had staan. Vanaf daar was het zeker nog 6 kilometer, besluit om een rust in te lassen en pak een blikje cola. De prijzen van drank zijn bijzonder schappelijk en na het vullen van mijn bidon ging ik weer op pad voor de laatste kilometers. img_7519Die waren voor mij niet fijn ik kreeg het koud en kreeg mijn eigen niet warm gelopen, dat met een nat shirt en de nodige “koude” wind maken het on aangenaam. Zie de brug in de verte en ook daar weer een leuk stukje in het parcours, trap naar beneden onder de brug door trap omhoog en aan de overzijde van de brug via het fietspad het water over. De parcoursbouwers hadden het prima voor elkaar een zeer afwisselend parcours, bij aankomst waar ik vanmorgen was begonnen haal ik mijn stempel drink nog iets en bedank de organisatie! Zie iedereen smaakvol de eieren verorberen en het zag er gezellig en gemoedelijk uit. Hoor dat er ruim 600 deelnemers hadden deelgenomen aan deze tocht, het is zeker een aanrader om bij hun jubileum (30e keer) volgend jaar mee te wandelen. Echt een aanrader!

WSV de Vrijbuiters bedankt voor deze mooie gastvrije wandeltocht tot volgend jaar…..

Foto’s van WSV de Vrijbuiters: http://wsvdevrijbuiters.wordpress.com/paaswandeltocht-2014/

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=484097151&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=134214

19-04-2014> 51e Kennedymars Sittard > 80 km20 april 017

De week voorafgaand aan de Kennedymars van Sittard een week rust ingelast, had genoeg kilometers gelopen en die van afgelopen weekend voelde ik nog goed. Dit is voor mij de eerste keer dat ik in Sittard mee ga doen en de onwetendheid wat mij te wachten staat roept bij mij onzekerheid op. Veel informatie ingewonnen bij medewandelaars hoe het één en ander in zijn werk gaat geeft mij iets of wat rust, toch is het een Kennedymars die anders is als anders. sittard 002Deze word overdag gelopen maar moet er wel s’ nachts voor op pad! De dag voor de start moet ik nog een late dienst werken niet dat ik eerder naar bed was gegaan want slapen is voor een wandeling toch nihil. Ik had mij ingeschreven op de wedstrijdklasse op aanraden van vele, je zou meer verzorgingspunten hebben en de mogelijkheid om eigen drank/voeding in te leveren die je op de extra 14 posten weer aangereikt krijgt.

De drankvoorraad en de voeding die ik zelf mee wilde nemen stond klaar, tas ingepakt en nog alles 3 keer nagekeken of ik echt niets vergeten was. Voor het slapen gaan de voeten preventief getapt en mijn hoofd te rusten gelegd, slaap een paar uur zéér vast en schrik 01.30 uur van de wekker wakker. 1533776_711678248895267_2878359315853931614_nStap om kwart over twee in de wagen en rij op de automatische piloot naar Sittard, ben best gespannen om wat komen gaat heb een plan in mijn hoofd hoe te gaan starten en dat legt stiekem toch veel druk op mij. Na mijn wagen te hebben geparkeerd op het terrein van KMS liep ik samen met Antoine Hunting naar de Stadssporthal waar de start plaats vond. Bij aankomst ging ik gelijk op zoek naar de kleedkamer stap deze om 03.30 uur binnen en zie Remco de Bruin op de grond slapend wakker worden, ook Rob Tersteeg en Rick Liesting hadden in de kleedkamer geslapen maar waren al wakker. Kleed mijn eigen om en ging terug naar buiten om te kijken of wat ik aan had niet te koud was om te beginnen, zet gelijk mijn GPS horloge aan en het duurt weer een eeuwigheid voordat deze een signaal gevonden had. Hierna liep ik naar de kleedkamer voor de koffie die Rick ondertussen had geregeld, het was in de tussentijd drukker geworden in de kleedkamer met wedstrijdlopers. Ging mijn startnummer ophalen en lever mijn drank en voeding in hierna naar buiten om een beetje warm te draaien en besluit om toch nog mijn jasje aan te trekken. Hierna werden we verzocht om naar de startlocatie te gaan waar we 1 minuut stilte hielden voor wandelaars die onlangs waren overleden. Nog een voordeel om als wedstrijdloper te starten is dat je voor de meute mag starten. Ik hoor de speaker aftellen en pak een strategisch plekje voorin om snel weg te zijn, 05.00 uur we mogen… Zie een groep voor me snel starten en daarachter Rick die er stevig achter aan liep in zijn eigen tempo, ik zit daarachter in een groep met René Wakkee, Anne van Andel, Richard Boosten, Wil Boudewijns, Martin Averesch en Jimmy Millard. We liepen in een stevig tempo dat op liep naar 9 km per uur, na opgewarmd te zijn trek ik mijn jasje uit zie met regelmaat Gerrit Riezenbos en Hans van der Knaap voorbij komen die tijdens deze Kennedymars jureren.

10153305_711677762228649_2651919020002285118_nHet groepje van ons werd groter en op kleine stukjes weg was het soms dringen om je eigen tempo te blijven lopen. Anne was al na schat ik 25/30 kilometer haar eigen tempo gaan volgen en Richard liep met haar mee. Ik liep met René constante kilometers na 50 kilometer zag ik op mijn horloge dat we er 5 uur en 48 minuten over hadden gelopen, een nieuw persoonlijk record die ik eigenlijk heel graag dit jaar bij OLAT in Tilburg had willen lopen 8.6 gemiddeld per uur na 50 km!

Hierna kreeg René een dip en ik probeerde van alles om hem hieruit te halen, ervoor lopen als (Paas) haas hielp even maar hij kwam er niet door de dip heen. Toch onderweg nog rekenen om een mooie tijd neer te zetten, René toonde karakter en liep geconcentreerd zijn kilometers. Bij Dieteren stond Bas van Andel en zijn vrouw en Bas wandelde een eindje mee op, afspraak gemaakt om 2e Paasdag bij hun wandeltocht aanwezig te zijn. Met nog 7 kilometer te gaan stond wederom Bas en gaf aan dat Richard met Anne liep en dat er nog 5 kilometer was te lopen ik had iets anders op mijn klokje staan. En inderdaad klopte deze gegevens want plots zagen wij op de lantaarnpaal staan het bordje van 5 km. Met nog 3 kilometer te lopen kwam er een wagen naast ons rijden …wederom Bas en zei als je nog even wacht is Anne er zó bij whahah. De laatste 2 kilometer gingen als een speer liepen de wandelaars van de 10 kilometer voorbij en nog niet te spreken over de binnen komst!10168137_1416554761941257_5216622237853308812_n Nabij de Stadssporthal stond Gerrit Riezenbos klaar om ruim baan voor ons te maken zodat wij in vol tempo de sporthal in konden denderen…dit was echt een kick! Bij de finish feliciteren wij elkander met gelopen resultaat voor beide een nieuw PR 9:38:15! Rick komt ons feliciteren en vertelde zijn tijd 9:06:31…bizar! En de winnaar was wederom Rob Tersteeg met een tijd van 8:21:24 wat een supertijd!! Bij de dames was Anne van Andel de snelste dame met wederom een prachtige tijd 9:47:07.

Na douchen stonden we langs het parcours om Ilonka van Bemmel glunderend te zien binnen komen met een super tijd van 10:29:11 waarmee zij 2e bij de dames werd!

Bij deze wil ik de organisatie bedanken voor de goede zorgen, was perfect geregeld op alle fronten.

Officiële uitslag: http://www.kennedymars.org/app/webroot/files/KMS%202014%20Uitlopers%20Wedstrijdklasse%20v1_2.pdf10173403_560370364078865_1160868650_n

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=482808134&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=22300706

13-04-2014> Voorjaarstocht Oostelbeers OLAT> 40 km

Na gisteren in Geldermalsen bij de Bloesemtocht vol gas te hebben gegeven besloten om het 2e gedeelte van het weekend rustig aan te doen met de Kennedymars van Sittard in het verschiet. Bij aankomst in Oostelbeers parkeer ik mijn wagen bij de kerktoren vlak bij café ’t Dorpsplein alwaar de start plaats vond. Er waren in alle vroegte minder wandelaars aanwezig dan gebruikelijk bij een OLAT tocht, maar er is dan ook vandaag elders veel concurentie aan tochten.

Nadat ik in bezit was gekomen van een routebeschrijving vertrek ik achter de meute aan, maar al snel loop ik toch voorin en niet lang daarna zie ik niemand meer achter me. Vrij snel word ik geconfronteerd met mijn tegenstander van vandaag….. ZAND! ZAND...Al na vijf kilometer is de eerste rustpost en normaal is er alleen koffie/thee te verkrijgen met natuurlijk een goed belegde boterham, maar Jack Klumpkens weet mij over te halen door mij ranja aan te bieden en zó vertrek ik na een kleine pauze. Na ruim 18 kilometer haal ik een wandelaar in ik ging ervan uit dat deze de route aan het controleren was, maar bij navraag was deze een half uur eerder gestart. 2E WAGENRUST NA 10 KM.Het was een wandelaar uit Lommel die vaker bij OLAT liep en de route beschrijving overbodig vond aangezien er altijd prima gepijld word. Twee kilometer verder stond alweer de 2e tent van OLAT te pronken in een waterig zonnetje, zoals altijd word je op de posten gastvrij ontvangen en na een gesprekje met Frank Marchand zie ik op mijn GPS horloge dat mijn gemiddelde drastisch daald… hoe leg ik dit thuis weer uit als ik met zo’n gemiddelde thuis kom. Ik vervolg de route maar het zand begint me de neus uit te komen merk ik, terwijl ik aan het zwoegen ben door het zand naar de 2e caférust op camping Rakelbos hoor ik iemand roepen. In de verte zie ik Ruud Horst lopen dat wil zeggen dat de 30 kilometer wandelaars erbij zitten, na een groet ging ik opweg naar de rust omdat mijn voorraad water op was. Na vullen van de fles vertrek ik voor de laatste 10 kilometer en jammergenoeg merendeels ….ZAND. Het zal wel vandaag aan mij liggen maar kon mijn draai niet vinden vandaag, was ook blij dat de soeppost in aantocht was. Ging er eens voor zitten en na 2 boterhammen en een kopje soep ging ik toch echt de laatste kilometers wegstampen, in de verte kwam de stof me al aangewaaid dus ik kon weer wat verwachten… Aangekomen waar ik vanmorgen was gestart werd ik toegeroepen vanaf het terras ” Gaat zeker niet snel zat vandaag!” kijk om en zie Hans van Heeswijk aan zijn beloning nippen. Moet zeggen dat hij het goed zag… ik neem mijn beloning en vertrek huiswaarts.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140413VoorjaarstochtOostelbeers#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=478967590&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=4911075

12-04-2014> 22e Nationale Bloesemwandeltocht Geldermalsen> 40 km

Op zaterdag 12 april stond de 22e Nationale bloesemwandeltocht op het programma. Betekend weer vroeg uit de veren om voor de wagen een parkeerplek te zoeken waar we niet hoefden te betalen. Het verzoek van de organisatie om de auto in de weilanden te parkeren sloeg ik in de wind, volgens mijn beleving staan daar alleen koeien! Het ging niet zó makkelijk als voorgaande jaren, het leek wel of “ Obama” in Geldermalsen op bezoek kwam het was gewoon hermetisch afgesloten!In afwachting van het startschot door de burgemeester. Op elke doorgang stonden verkeersregelaars en net op de afslag die ik wilde nemen vroeg deze mij te stoppen, ik draai het raampje open en deze vriendelijke meneer zei “Goedemorgen” ik wens hem hetzelfde en rij stoïcijns door. Bij de volgende ging het niet zó makkelijk maar ik had al een plekje gevonden een stukje terug, het was wel een parkeerplaats voor bezoekers en volgens mij was ik dat 😉 André had nog zijn twijfels of hij na afloop nog op hetzelfde plekje zou staan maar ik was al wandelende naar de veilinghal alwaar de start plaats vond. Het was onderweg flink mistig en ik was blij met mijn keuze voor een lange broek het was koud geworden in een korte tijd!bloesemtocht 2014 004 In de veilinghal hadden ze de verwarming ook al niet aan dus was het klappertanden tot aan de start. Zie Jan Kampman en Margret aan komen wandelen Jan feliciteert mij voor mijn prestatie in Loon op Zand en ik vergat naar zijn Nationaliteit te vragen aangezien hij meer in België wandelt dan in Nederland! Na de eerste scanning van mijn startkaart mochten we buiten nog een tiental minuten ijsberen, Ap van Genderen zou de eerste kilometers met mij meelopen en gezamenlijk stonden we vooraan te wachten tot de burgemeester het pistool liet afgaan. Eenmaal op weg naar de eerste brug kregen we nog een appel aangeboden maar ik bedank vriendelijk voor dit kleinood en stap stevig door. Bij de tweede brug zie ik iemand achter mij aan denderen en buiten Mariëtte die gelukkig weer aan de wandel is na haar knieoperatie zie ik Albert Emous in volle vaart aankomen. Dit geeft de burger moed en het tempo word als snel een tandje hoger. Hoe is het mogelijk dat je bij de bloesemtocht verkeerd loopt…. wij presteren het maar Ap komt uit deze omgeving en zet ons weer op het juiste spoor. Vlak voor Beesd zien we Mariëtte en nog een wandelaar lopen na onze uitleg wat ons is overkomen denderen we door het gemiddelde op dat moment is 8.5 en het liep prettig. De mist trok al snel op en het zonnetje liet zich van de beste kant zien, ik trek mijn jasje uit en frommel dit in mijn buidel. De dijken voorzien van hoog gras was flink nat en wij haalden vast het meeste ervan af voor onze medewandelaars.Albert zat zijn zonde te overdenken... ik zal nooit meer... ;-) De muziek die ons was beloofd hebben we alleen zien uitpakken, ontbijten of gapende. De verschillende doorkomsten waar een rust was sloegen wij over maar na 34 kilometer moest Albert toch echt iets drinken en benoemde dat ik alleen door mocht lopen. Ik had nog een poging gedaan om zijn dip te doen vergeten maar hij was niet over te halen en zó liep ik de laatste 6 kilometer menig wandelaar van de andere afstanden voorbij, wat soms gepaard ging met opmerkingen waar ik wel om kon lachen. Na precies 40 kilometer zet ik mijn GPS horloge uit en liep op een iets rustiger tempo uit.. zag in de verte André en Rick Liesting lopen die de 25 kilometer liepen. Gezamenlijk gingen wij onze vetleren medaille halen en pakten nog iets te drinken voordat we huiswaarts keerden, en warempel de auto stond er nog…..

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140412Bloesemtocht2014#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=478159226&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1450355

07-04-2014> 23e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na gisteren vanmiddag nog gelopen het was best warm en de zweetdruppels vloeide met stralen van mijn hoofd. Na gisteren hadden de voeten geen schade opgelopen en spierpijn had ik alleen op mijn schouderbladen. Prima gelopen maar was blij dat het rondje erop zat…gemiddelde lag vandaag op 8.3 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=475389257&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=2038398

05-04-2014> Nacht van Loon op Zand  WSV Hart van Brabant 15 uur

Na alle verhalen vooraf aangehoord te hebben wilde ik zelf heel graag ervaren hoe het was om in Loon op Zand 15 uur rondjes te gaan lopen. Op de Wintertochten bij WSV Hart van Brabant werd mij steeds gevraagd of ik al had ingeschreven, maar telkens was mijn antwoord dat ik eerst moest zorgen dat ik niet hoefde te werken. Op het laatste moment kreeg ik van mijn werkgever groen licht , inschrijfformulier digitaal ingevuld en na betaling was mijn deelname een feit. Na de Kennedymars van WS´78 in Klarenbeek was ik weer een beetje aan het kwakkelen met de griep, hoestdrankjes, keeltabletten en tenslotte maar toch een antibiotica kuurtje bij de huisarts gehaald…Zoals altijd probeer ik zoveel mogelijk informatie te verkrijgen wat mij zoal te wachten staat, en de laatste informatie werd mij verstrekt door Ad Leermakers via de mail met aandachtspunten waar we rekening mee moesten houden. Natuurlijk had ik nog een aantal vragen waar ik nog geen antwoord op had, maar die zou ik terplekke wel gaan ondervinden. Het aanbod dat mijn broer mij weg wilde brengen sloeg ik niet af, ook zou hij foto´s maken van dit evenement.

Alles nog in opbouw.De dag dat het moest gebeuren was ik redelijk hersteld en had de kuur van de dokter zijn werk prima gedaan. Aangekomen bij sporthal “De Wetering” is alles nog in opbouw na wat handen schudden liep ik de sporthal binnen, maak een praatje met Rob Tersteeg en kort daarna kwam Rick Liesting binnen met wie ik vooraf veel had zitten speculeren hoe ieder het zou aanpakken. Na mijn startnummer te hebben opgehaald zochten we een plaatsje in de ruime sporthal, ging gelijk kijken in het programma boekje wie zich allemaal had ingeschreven. Vele wandelaars druppelden binnen en het is een feest van herkenning. Na het omkleden had Rick het idee om zich als OLAT team op te geven en na navraag bij Hans Pranger en Sandra de Graaff was het team compleet. Dit jaar was de start/finish in de sporthal en zó ook de doorkomsten na iedere ronde, ook was hier een verzorgingspunt waar Mia en Cockie ons in de watten legden. Het tweede verzorgingspunt was ingericht op de oprit van Ad en Coby Leermakers, even verderop was tevens een tijdmeting en controlepunt. Na uitleg van de regelementen en wat bijzonderheden o.a. dat we eerst 2 kleine rondjes moesten lopen van 1266 meter voordat we op het parcours van de grote ronde mochten (4557 meter), werd precies om 21.00 uur het startschot gelost.

nacht van loon op zand 021De doelstelling van vandaag was om te kijken of ik de 80 kilometer onder de 10 uur kon lopen en zeker mijn 10e stempel voor mijn Long-Distance boekje te behalen. Hiervoor zou ik in het begin stevig van start gaan en later terug schakelen naar een lager tempo, ik had mijn GPS horloge ingesteld op een gemiddeld tempo van 8 kilometer per uur zodat ik onderweg kon kijken of ik op schema lag. Wilma in volle vaartVan begin af aan waren de koppels al snel gevormd vooraan liepen Rob Tersteeg, Bart Snoeren, Dirkjan Nieuwenhuizen en nog een paar snelle jongens, Wilma Driessen, Frank van der Gullik, Rick en ik volgde gestaag in een moordend tempo. Na de kleine rondes kwam Anne van Andel bij ons lopen met Wil Boudewijns uit Bergeijk en nog een paar deelnemers, het tempo werd weer opgevoerd ik wist dat Rick één van de grootste kanshebbers was voor de debutantenbokaal en had hem ook getipt bij de organisatie! Na een aantal rondes kijk ik achter mij om en merk dat Frank en Wilma gelost zijn…. Wilma zal haar eigen tempo wel zijn gaan lopen maar Frank? Ik schakel na 30 kilometer terug naar het tempo wat ik denk langere tijd vol te houden, Rick liep achter mij en merk dat hij aan het inhouden is ik gaf aan Rick aan dat hij zijn eigen race moest gaan lopen omdat hij veel harder kon en toch ging voor de debutantenbokaal. Ik was begonnen met een shirt met korte mouwen en kreeg het wat fris op sommige plekken zelfs koud en besluit mij jasje aan te trekken die ik bij Mia van Gorp van het verzorgingsteam had neergelegd. Rick besluit vrij kort hierna om te gaan gassen ik zie hem in korte tijd uit mijn zicht verdwijnen ik haal Jannie Bos in en die liep in een stevig constant tempo en in het voorbij gaan gaf ze aan goed op schema te liggen “super”.

Peter van Hove in volle vaart.

Peter van Hove in volle vaart. (foto Herwin Weststrate)

Bij de volgende doorkomst zie ik Frank van der Gullik langs de kant zitten en was gestopt, Anne van Andel haalt mij in en ik loop een tijdje met haar mee heb Wilma niet meer gezien en weet niet of ze nog in de race zit… Na 57 kilometer gaf ik aan Anne aan dat ik van schoenen ging wisselen, Anne moest ook plassen en hierna liep ik alleen mijn rondjes. Peter Van Hove haalt mij in die in het estafette team liep van “Gank oet de Waeg” en na een kort onderonsje liep ik een tijdje met hem op en zie kans om weer aan te sluiten bij het groepje Anne van Andel. Liep goed op schema van 80 onder de tien uur en Bertus en Sandra bevestigen dit in mijn laatste ronde van de 80 kilometerpassage. Bij doorkomst werd door Yvonne gevraagd wat ik deed, natuurlijk liep ik door er was namelijk nog een doelstelling te behalen. Ik had nog vijf uur om 25 kilometer toe te voegen aan mijn aantal van 80 km om mijn 10e stempel te bemachtigen voor mijn Long-Distance boekje.

Jannie Bos

Jannie Bos

Om 10 uur in de morgen begint het lichtjes te regenen en na 13 uur en 41 minuten heb ik mijn 2e doelstelling behaald, na binnenkomst gaf ik aan te stoppen ondanks de pogingen van Yvonne dat ik nog anderhalf uur had om kilometers te maken. Ik was dik tevreden en vond de beslissing om te stoppen de “juiste” beslissing. Onderweg had ik al vernomen dat Rick Liesting inderdaad eerste was geworden (echt geweldig), en dat hij na zijn Long-Distance afstand ook was gestopt met rondjes lopen. Na het douchen ging ik de andere lopers aanmoedigen en zag tot blijdschap dat Wilma nog in de race lag. Jannie liep als een trein haar rondjes en glunderde van oor tot oor. Hans Pranger had het op het eind zwaar maar liep net als Sandra, Bertus en Wilma de 15 uur vol. Klasse !!! Eerste werd na 15 uur bij de heren zoals verwacht Dirk-Jan Nieuwenhuizen en bij de dames verrassend Anne van Andel.

Wat een prachtig en goed georganiseerd evenement is dit en ik wil ook wsv Hart van Brabant hartelijk bedanken voor de gastvrijheid die ik heb mogen ontvangen op mijn eerste maar zeker niet laatste “Nacht van Loon op Zand” jammer was wel dat er weinig toeschouwers langs het parcours stonden maar gelukkig kwam Yvonne op haar scooter af en toe voorbij om mij op te peppen en aanmoedigingen van mede sporters en broer waren zeer prettig!

Alle vrijwilligers enorm bedankt dat jullie dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Alle wandelaars gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140406NachtVanLoonOpZand#

Foto reportage Herwin Weststrate: https://picasaweb.google.com/105204795452725342483/NachtVanLoonOpZand#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=474453972&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=6035478

02-04-2014> 22e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Eerste en laatste training van deze week, wilde vandaag rustig uitlopen na de Kennedymars van afgelopen weekend. Liep vandaag vermoeiend kon mijn draai niet vinden en besloot 8.3 per uur te blijven lopen, ben onderweg meer gaan drinken maar heb er eigenlijk geen behoefte aan. Aankomend weekend De Nacht van Loon op Zand, zoals de weersvoorspelling nu aangeeft mogen we niet klagen. Hoop dat ik nog iets herstel ben nog steeds niet fit, keelpijn moeite met slikken en een droge hoest.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=472114976&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=13763023

28-03-2014> 2de Kennedymars WS’78 Klarenbeek> 80.56 km

Vrijdag 28 maart Nationale Pannenkoek dag en een heerlijk wandelweekend voor de boeg met prachtig lenteweer. Vorig jaar heb ik de eerste editie mogen lopen van WS’78 en nu dus mijn tweede, de organisatie had een maximum van 300 deelnemers gesteld zodat voorinschrijving aangeraden werd. De weken vooraf werd je goed op de hoogte gehouden via de mail over de laatste voorbereidingen/ontwikkelingen van deze Kennedymars. Evenals vorig jaar zou deze tocht gelopen worden in een klavertje vier, dat wil zeggen dat je vier keer 20 kilometer loopt en steeds terug komt op de hoofd locatie sportpark “ SC Klarenbeek” waar je tevens beschikking hebt over je tas en voorzien werd van een nieuwe route omschrijving.kennedymars klarenbeek 003

Nadat de vice voorzitter Johan Hertgers verschillende oorkondes had uitgereikt en een minuut stilte vroeg voor het overlijden van Jaap Haalboom en de slechte gezondheidstoestand van Koos van der Maden, kregen we nogmaals uitleg over de extra (geheime) controle in iedere lus. Deze controle schijnt in het leven te zijn geroepen omdat de vorige editie mensen 3 uur in hun wagen lagen te slapen en zonder blozen hun nieuwe route kwamen halen….

Klokslag 22.00 uur kon ik dus op pad voor mijn 5e Kennedymars liep voorin samen met Rick Liesting, Willem Ruiter en zoals ik al verwachtte vrij kort na de start met Albert van Emaus uit Putten. Had vooraf afgesproken om de eerste 40 kilometer in de nacht op tempo te lopen aangezien deze verhard waren.

De eerste lus was 18,8 kilometer lang met 2 rustposten, Willem had er goed de pas in en liep steeds van ons weg. De tweede rustpost herinnerde ik me van vorig jaar “de melk-post met kaasblokjes” kaasboerderij met een kookstudio, een erg gastvrije post vond ik. We kwamen wel met vieren tegelijk aan bij de hoofdrust om 00.15 uur, na een sanitaire stop en een drankje vertrokken we weer de nacht in.

kennedymars klarenbeek 014De tweede lus was 21,5 kilometer lang richting Klein Amsterdam, met vieren liepen we in een stevig tempo naar de wagenrust (25,5 km) bij de Fam. Koerts een mooie schuur die vorig jaar prachtig was uitgestald met een ruim scala aan fruit. Nu konden we hier bouillon krijgen en of iets te drinken pakken, eenmaal weer op pad kwamen we bij een punt waar we een lus van 6 kilometer gingen maken! We waren met vieren goed op elkaar afgestemd zodat we na goed bekijken van de route de lus in gingen, er stond namelijk ook een pijl rechtdoor maar als je de tekst eronder las wist je dat je de tweede keer pas rechtdoor moest. De lus was saai en ik was ook blij toen we na een krabbel van de geheime controle weer naar dezelfde rust liepen… het fruit wat hier de tweede keer zou zijn was er nog niet omdat de wandelaars daar nog voor de eerste keer waren. Na iets gedronken te hebben gingen wij de route volgen waar we NU rechtdoor moesten. Tot onze schrik zagen we grote groepen lopen die eigenlijk nog de lus in moesten, verschillende wandelaars konden we behoeden voor een lange terug tocht maar verderop op 39 km kwamen we nog een groep van 8 personen tegen. De organisatie had deze groep met de auto terug gebracht naar de lus “chapeau”. Wij pakten een korte pauze om 02.55 uur en maakten gebruik van ons aangeboden ontbijt en soep, Willem was niet helemaal top maar vertrok wel tegelijk met ons.

kennedymars klarenbeek 020De derde lus was 21 kilometer lang, nu gingen we het onverharde gedeelte belopen in de uiterwaarden van de IJssel extra opletten omdat het nog pikke donker was. Willem was nog niet helemaal hersteld en besluit bij wagenrust (47 km) een rust in te lassen. Op deze post was de soep nog niet warm maar had de organisatie een thermoskan met warme soep meegenomen voor evt. vroege vogels! kennedymars klarenbeek 030Wij waren al tevreden met een beker water, hierna vertrokken we zonder Willem maar niet zonder hem succes te wensen. Het gedeelte wat volgde was echt geweldig, spectaculair door het nodige klimwerk over hekken, onder omgevallen bomen en slagbomen door kruipen Rick associeerde het met de Bossche 100 tocht in de nacht. Over natte grasdijken waar de mollen vrij-spel hadden gehad, hebben we nog geprobeerd om dit gedeelte zoveel mogelijk te egaliseren voor de wandelaars na ons maar ik ben bang dat we niet alles gehad hadden. De volgende rustpost was bij de Fam. Albers in de schuur, hier werden eieren gebakken voor op een broodje “heerlijk” en dit alles met een glaasje melk was een flinke opkikker voor de resterende 7 kilometer. Op deze laatste rust kregen we ook het vervelende nieuws te horen dat Koos van der Maden was overleden…..

P1650934

Foto gemaakt door Bertus van Ginkel

De vierde en laatste lus was 19 kilometer lang, voor vertrek hadden we het veiligheidshes en lamp in de tas gedaan aangezien het licht was geworden. Deze lus was vorig jaar de derde lus nu konden we dus al het schoon in het licht bewonderen o.a. de Loenense Watervallen en het spoorlijntje van de Veluwse Stoom Maatschappij. Ook genoten we bij de fruitpost bij de Fam. Reuvekamp in Lieren van de gastvrijheid en na een blikje cola en wat chocolade en drop maakten wij ons op voor de laatste 5 km.

 

Terugkijkend was het een perfecte Kennedymars waar de organisatie er alles aandeed om ons in de watten te leggen.

Alle vrijwilligers en organisatie bedankt voor de goede zorgen.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140329KennedymarsKlarenbeek#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=469357262&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1291405

25-03-2014> 21e trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na 9 dagen niet meer te hebben gelopen wegens de griep en Fam. omstandigheden weer de nodige kilometers gemaakt. Vanmorgen eerst een warming-up gedaan in de Maaspoorthal dit was weer wennen om binnen te sporten, zweetdruppels liepen met stralen van mijn voorhoofd. Waarschijnlijk dat ik dit in mijn programma voortaan 1 dag in de week ga doen, leerlingen van het KW1 college geven daar les en maken voor jou op maat een trainingsschema. Vanmiddag dus een trainingsrondje erachter aan gedaan, gemiddelde lag op 8.6 kilometer per uur. Aankomend weekend een Kennedymars in Klarenbeek…

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=467501871&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=39621868

16-03-2014> Winterserie O.L.A.T. te Weebosch>30 km

De dag dat ik schrijf is er bijna alweer een week voorbij, flinke verkoudheid was de boosdoener van deze achterstalligheid  van het verslagje. Ik kan me de tijd niet heugen dat ik ” Verzuimverlof” heb aan moeten vragen zoals de werkgever het tegenwoordig noemt als je ziek bent. De zondag dat de O.L.A.T. tocht plaats vond in Weebosch  was ik al niet echt fris en fruitig maar de drang om kilometers te lopen was te groot. Had nadien ook nog een late dienst waarbij ik hoopte dat ik iets zou opknappen van die 30 kilometer aldaar.

winterserie weebosch 002

Had vantevoren gevraagd of ik tegelijkertijd met de 50/60 kilometer wandelaars mocht starten aangezien die een uur eerder vertrokken. Kreeg met de start de route van Joop en vertrok zonder schroom linksaf café Het Heuveltje uit aangezien pijl  nummer 1 daarnaar toe wees. Wilma en Jan liepen voorop en ik sloot mij daarbij aan, van hun kreeg ik al te horen dat dit de route van de 50/60 was en dat ze nu een lus van 20 km gingen maken waarbij ze weer terug kwamen bij de start van deze morgen, ik was in de veronderstelling dat pijl 1 toch het begin is en echt naar links wees! Ik zie Frans Leijtens voorbij schieten en besluit na een minuut of vijf om deze te volgen omdat ik niet voor niets vroeg ben vertrokken om eerder thuis te zijn. Het parcours bestond voornamelijk uit los zand met af en toe een bospartij, op de verharde stukken liep Frans een tempo hoger en aangekomen bij de wagenrust bevestigde Frans de constatering van Jan en Wilma….  Dan maar nog 10 kilometer erachter aan plakken was de conclusie.  Ik vond  de eerste 20 kilometer zwaar   olat waardig zullen we maar zeggen, eenmaal terug waar ik vanmorgen was gestart neem ik een cola en vertrek voor nog 10 km.  Gewapend met een nieuwe route ging ik nu wel vanuit het café rechtsaf en volg de vele wandelaars die voor mij liepen, het was druk vandaag bij de wandeltocht. In dit gedeelte kwam ik ook nog Gonnie, Mia ,Thomas en Jo Leijtens tegen die de 10 liepen, Jo krijgt binnenkort een nieuwe knie, veel succes Jo en een spoedig herstel! Met nog 1 kilometer voor de boeg zag ik mijn broer lopen en bijna gezamenlijk kwamen we binnen, nog even napraten en keer huiswaarts voor een inspanning elders….

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=461851705&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=13130215

15-03-2014> Winterwandeltocht WSV Prins Bernhard Leerdam> 30 km

Na de Nacht van de Zuidwesthoek afgelopen week 2 trainingen gedaan 1896772_605048779574228_1009651525_nmet in de wetenschap dat 23 maart ik een leuke uitdaging op het programma had. Richard Liesting belde mij donderdagavond op dat het evenement niet doorging, kon het haast niet geloven maar nog geen 10 minuten later mailde René Wakkee mij met de definitieve tekst! Dit was toch echt een domper en ben gelijk de volgende dag deze teleurstelling weg gaan stampen met een extra training. Dit weekend moest ik werken omdat ik het weekend van 22/23 maart vrij was, anders had ik mooi 2x 60 kilometer kunnen lopen zaterdag bij WS’78 en zondag bij O.L.A.T., nu moest ik het doen met twee keer dertig kilometer voor mijn late dienst.

Met goede moed zaterdagmorgen naar Leerdam gereden, eenmaal aangekomen bij Startlocatie: Wijkpaviljoen “Patrimonium” zie ik Jenny Bergs ook net binnen stappen. Natuurlijk was ik nieuwsgierig hoe het voorpijlen van de Nachttocht door de Zuidwesthoek was bevallen, ze hadden veel bij moeten pijlen… nou het was te merken geen één keer verkeerd gelopen SUPER DAMES!

Na inschrijven mocht ik gelijk starten, eenmaal buiten en het “kippenbruggetje” winterwandeling leerdam 015overgestoken herinner ik me van vorig jaar dat we richting binnenstad liepen. En vrijwel geheel geasfalteerd naar de eerste rust “De Kazerne”(11,5 km), hierna moest ik een klein stukje terug lopen om terug op het parcours te komen. Na nog een stukje van de Nieuwe Zuiderlingedijk te hebben bewandeld gingen we ongeveer 3,5 kilometer onverhard lopen, en niet te misselijk zou zó tot de categorie B100 behoren! Over planken waarbij je steeds op het einde van de plank gelanceerd werd, zo’n spanning stond er op de planken, schuine grasdijken, modder paden, mooie klimpartijen geweldig ik geniet met volle teugen. Ik liep een klaphek door en de ganzen liepen voor mij uit, één begon er te vliegen en ze vlogen allemaal weg 1 daarvan vloog vol in het prikkeldraad. Nadat hij mij uit had gefoetert (wat kon ik eraan doen) vloog ie gelukkig verder. Hierna liepen we weer verhard naar de 2e rustplaats bij een woonhuis Fam. Van Zandwijk, deze rust sla ik ook over, jammer dat je steeds van het parcours af moest en teruglopen. De Nieuwe bloklandweg vergeet ik niet snel, wat een lang rot eind hierna volgt nog een stuk langs de Provinciale weg waar ik uitkwam op de Spijkse Kweldijk.

winterwandeling leerdam 017Deze rust kwam precies op het juiste moment wat had ik een tegenwind te verduren gekregen, ik hou van veel wind maar dit was te gortig in de polder. De rust was bij Koffie& theeschenkerij “De Uitspanning”(24,5 km) prachtige rustieke gelegenheid, had wel zin in soep de vrouw des huize vraagt of ik zin heb in verse wortelsoep, groentesoep of verse kippensoep. Nou het was verse kippensoep, flinke stukken kip en verse tuinkruiden dit alles uit eigen tuin heerlijk… Even gezellig gezeten…eigenlijk niks voor mij, maar ik voelde me echt op mijn gemak lekker kletsen over mijn vroegere beroep! Nou was het toch echt tijd om de laatste kilometers te gaan afleggen. Flink de pas erin en zo heb ik ” op het scheiden van de mart” toch nog mijn visuele partner ingehaald, al was het echt werken vandaag, en dit met nog een late dienst erachter aan… Morgen O.L.A.T.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140315WinterwandelingLeerdam#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=461149918&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=9784182

14-03-2014> 20e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na gisteren via de mail te horen hebben gekregen dat de Wedstrijd/Prestatietocht op 23 maart niet doorgaat, vandaag maar alle frustratie eruit gelopen. Wat ik ervan vond heb ik  al laten weten….. maar dat ik het vervelend vond kun je wel stellen! Deze training geheel in de dichte mist afgewerkt, gemiddelde lag vandaag op 9.1 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=460627135&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=7233961

12-03-2014> 19e Trainingstocht Vught/Vlijmen/Maaspoort> 24 km

p1000861

Vandaag een redelijk constante training gelopen, de eerste kilometers liep ik niet echt prettig mijn enkels voelde stram aan. Eenmaal daardoor heen gelopen kwam ik weer in een prima cadans te lopen. Liep niet vol gas maar gematigd, alleen de laatste kilometer even alles uit de kast getrokken. Gemiddelde lag vandaag op 8.8 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=459623571&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1719009

11-03-2014> 18e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na afgelopen weekend maar weer een training, was prima weer en begon gelijk op mijn ingestelde tijd te lopen. Na een aantal kilometers vind ik een beter ritme en loop daar op verder, er stond af en toe nog een fris windje waar ik me prettig bij voel. Gemiddelde lag vandaag op 9 kilometer per uur.

Route:  http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=459046835&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=31516954

08-03-2014> 22e Nachtmars door de Zuidwesthoek> 110 km

Voor de 2e opvolgende keer reis ik af naar Roosendaal om mee te doen aan de Nachtmars van de Zuidwesthoek. De weergoden zijn mij deze keer beter gezind, vorig jaar had ik miezer regen en zelfs sneeuwvlokken ontbraken niet. Deze editie kon ik 17 tot 20 graden verwachten voor deze tijd van het jaar ongekende temperaturen en de twijfel slaat toe, moet ik nu een korte broek aan in maart?

De organisatie was in handen van A.R.S.V. Thor afd. Wandel en deze organiseren drie afstanden op 3 verschillende opstap plaatsen de 110 km start in Roosendaal, de 80 km in Steenbergen en de 50 kilometer wandelaars moesten vanaf Bergen op Zoom vertrekken.

Aangekomen bij Sportpark Vierhoeven stapt op hetzelfde moment Antoine Hunting uit zijn bolide, en samen liepen wij naar de inschrijving. Ik had mijn eigen al van tevoren aangemeld en alles lag netjes klaar er diende alleen nog betaald te worden. Er waren in totaal 70 deelnemers uit Nederland en België die starten vanuit Roosendaal op de 110 km.

Nadat de tas was ingeleverd ging ik naar buitenToespraak en startschot door de wethouder. waar iedereen zich verzamelde voor de toespraak van Frans Sloekers één van de organisatoren van de wandelvereniging. Die vertelde ons dat dit de laatste keer was dat deze wandeling werd georganiseerd, en gaf hierna het woord aan de wethouder die traditiegetrouw het startschot mocht lossen en deze keer dus voor de laatste keer….

Ik wist nog van vorig jaar dat we elke keer bij een rust een nieuwe route mee kregen van het gedeelte wat we moesten lopen en zó geschiedde het dit jaar ook.

De eerste route die we aangereikt kregen zou gaan van Roosendaal naar Vinkenbroek (10,2 km), gezamenlijk stapten we door het hek en werd er onderling wat gedold. Eenmaal op stoom werden al snel groepjes gevormd. Na ongeveer 6 kilometer liep ik nog samen met Bart Snoeren, Dirk-Jan Nieuwenhuizen, Rob Tersteeg, Ed Voogt, Rick Liesting, Richard Boosten en Jantinus Meints. Maar voor we aankwamen op de rust bij de boerderij van Dhr. Vos waren Dirk-Jan, Bart en Rob al een versnelling hoger gaan lopen.

Na de versnapering aldaar en het ontvangst van deel 2 van de route die liep van Vinkenbroek naar Kruisland ( 20,7) vertrokken we dus als vijftal, vorig jaar moesten we daar ons veiligheidsvest al aan zó donker was het toen. Nu scheen de zon vol op en had ik de zonnebril nog op, de kilometers schoten lekker onder de voetzolen en er werden mooie bakrecepten doorgesproken (ik weet nu hoe je heerlijke en zeker “lekker” pannenkoeken kan bakken). Ook toveren met eieren was één van die verhalen, details moet ik schuldig blijven maar Richard Boosten kan hier uiteraard meer over vertellen. Toen wij aan kwamen lopen bij loonbedrijf Hack in Kruisland zagen we  de kopgroep weer vertrekken.

Na een kop bouillon te hebben genuttigd kregen wij deel 31e broodmaaltijd in Steenbergen van de route aangereikt die liep van Kruisland naar Steenbergen (29,9 km) waar de eerste grote rust was en we beschikking hadden over onze tas. De rust was bij de plaatselijke voetbalvereniging vv. Steenbergen, waar we heel toepasselijk “een lopend brood buffet” kregen aangeboden. Vanaf deze locatie waren de Kennedywandelaars vertrokken.

Eenmaal de buiken gevuld met koolhydraten en een kop soep vertrokken we met deel 4 van de route Steenbergen naar De Heen (36,5 km), ik deed hier pas mijn veiligheidsvest aan. Na een paar kilometer kreeg ik een dorst die niet overging, kon met moeite mijjn vooraad verdelen, wat had ik een dorst en ik was niet de enige iedereen had er last van! Aangekomen bij dorpshuis ” De Stelle” bestel ik een cola en na het vullen van mijn fles vertrokken we weer.

Gewapend met route nummer 5 De Heen naar Oud Vossemeer ( 44,5 km) vertrokken wij uit het dorpshuis en herriner ik mij dat dit het saaie stuk is over de brug bij het Schelde-Rijnkanaal. Eenmaal aangekomen in Dorpshuis Oud Vossemeer kregen we een suikerbolus aangeboden en een drankje, de suikerbolus liet ik mijn neus voorbij gaan ik had al genoeg dorst! Ik besluit om een flesje water extra mee te nemen voor reserve, want zelfs na 2 glazen ijsthee kreeg ik mijn dorst niet gestild.

Route nummer 6 Oud Vossemeer naar Halsteren ( 53,2 km) In dit gedeelte van de tocht was één van ons vijftal misselijk en had last van zijn maag, ook kwam Klaas Vaak een paar van ons zand in de ogen strooien. Zodat het gaapvirus was begonnen en als 1 schaap over de dam is…. Eindpunt van deze route was Grand café De Kannebuis wat we in de volksmond “het rokende dart café” noemen.

Ook hier kregen we een consumptiebon voor iets te drinken en natuurlijk  route beschrijving deel 7 van Halsteren naar Bergen op Zoom (60,2km), Partyrestaurant Rozenoord was de hoofdbestemming tevens de startplaats van de 50 kilometer wandelaars. Hier kregen we een groentesoep aangeboden die gruwelijk zout was, maar ik liet hem niet staan schijnbaar had ik er behoefte aan. Ik wissel hier mijn schoenen en trek schone sokken aan.

Koffie in Woensdrecht Wilma en ArieMet route nummer 8 van Bergen op Zoom naar Woensdrecht (71,4 km) liep ik naar buiten en lever de tas weer in. Dit gedeelte kreeg ik spijt dat ik mijn shirt met lange mouwen niet had aan getrokken, ik kreeg het koud en had er last van. Het tempo zakte gestaag en op de volgende stop “Non Plus Ultra” kregen we een plak cake met een heerlijk bakje koffie.

Routebeschrijving  9 ging van Woensdrecht naar Hoogerheide (89 km)Zoekplaatje bij de grote rust met 2e broodmaaltijd in Hoogerheide met een tussenstop op 78 km waar we ijsthee en een koek kregen aangeboden in een aardappelschuur, nog 11 kilometer naar de hoofdrust in Café De Herberg. Daar kregen we weer onze tas zodat ik mijn lange shirt aan kon doen, wat had ik het koud gehad hier naar toe! Hier was ook de tweede broodmaaltijd te nuttigen met een eitje (at hem wel op maar moest steeds aan het verhaal van Richard denken!) Jammer was wel dat alle tassen op één grote stapel lagen, zodat het zoeken geblazen was tussen die berg tassen.

Route 10 van Hoogerheide naar Wouwsche Plantage (100 km) , saai stuk… met een nieuwe rustgelegenheid Café De Ouwe Schuur i.p.v. de camping. Wel een prachtige zonsopkomst!

Route 11 van Wouwsche Plantage naar Nispen ( 105 km) einde is in zicht en in Nispen is de rust op Sportpark De Wallen waar we na een korte rust ons eigen opmaken voor een mooi slot.

Eindelijk route 12 paste nog net in mijn heuptas van Nispen naar Roosendaal (110 km) aangekomen waar we waren begonnen, feliciteren elkaar en gaan onze stempels halen. Tevens krijgen van de organisatie een gele muts die veel weg heeft van een B100 muts. Een perfecte bepijlde route kregen we voorgeschoteld, die werd voorgelopen door Jenny en Ilona bedankt dames we zijn geen één keer afgeweken van de route! Ben wel benieuwd waar de emmer met kwast is gebleven…….

Organisatie bedankt voor een goed verzorgde wandeltocht, jammer dat deze wandeltocht van de Long-Distance kalender verdwijnt.

Krantenbericht: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/vermoedelijk-laatste-nachtmars-roosendaal-door-goede-weer-groot-succes-1.4256807

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140309NachtmarsZuidWesthoek#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=457664787&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=24973228

02-03-2014> Winterserie W.S.V. Waalwijk’82 Waalwijk> 28 km

Vanavond moest ik nog werken en dan zoek ik meestal een tocht in de buurt uit, deze keer was deze mogelijkheid in Waalwijk bij W.S.V. winterserie waalwijk 006Waalwijk ’82. Op hun website was te lezen dat ze een nieuwe start locatie hadden, dus ben ik iets eerder vertrokken omdat ik niet precies wist hoe de parkeergelegenheid daar was. Ik moet zeggen een hele vooruitgang qua parkeren en startlokaal, ruime parkeergelegenheid en een ruime zaal om te vertoeven tot aan de start. Op alle tafels hadden ze schalen met halve krentenbollen staan, ik denk dat ze dit gedaan hadden omdat je dan dit zelf niet meer hoefde door te breken 😉 , in ieder geval een zeer gastvrij ontvangst door deze vereniging.

Tot aan de lus (15 km) met Boetje gelopen.

Tot aan de lus (15 km) met Boetje gelopen.

Tegen negen uur zie je iedereen naar de buitendeur lopen en ik sluit achteraan in de rij, pak bij het naar buiten gaan de route van de 25kilometer meer kan ik vandaag niet lopen i.v.m. de tijd. Eenmaal onderweg haal ik verschillende wandelaars in waaronder Jenny Bergs die mij vertelde dat ze bij de 22e Nachtmars door de Zuidwesthoek gingen voorlopen. Ze zouden dan een emmer mee krijgen met kalk om evt. pijlen bij te kalken waar nodig, Jenny zei “wat denken ze wel, dat ik met een emmer door de nacht ga liggen zwalken” ik zag het al helemaal voor me! winterserie waalwijk 001Maar wel fijn dat er eindelijk voorlopers zijn daar, ik liep met Boetje samen op die ik al een tijdje niet meer had gezien. Eenmaal in het bos belandt, gaat het mis we zien geen pijlen meer en als we bij een splitsing komen en niks zien besluiten we om te keren. En inderdaad hadden we een pijl gemist dus was het inhalen geblazen tot aan de voorhoede, net voorbij de eerste rust (5,4 km) zien we Jenny lopen en zijn we weer voorin beland. Jenny vroeg nog of ik niet mee wilde voorlopen in Roosendaal maar lachend zei ik “dan kan ik zeker die emmer sjouwen”. Persoonlijk vond ik de pijlen deze keer niet zó goed hangen. Ze waren ook niet consequent met na-pijlen dan hing er eentje en dan weer niet! En zeker als je een keer verkeerd bent gelopen ga je overal aan twijfelen. De 2e wagenrust (11 km) was gelegen bij een tennispark en een hele delegatie stond al klaar, wij liepen ondankbaar door maar die mensen wisten ook niet dat ik nog verplichtingen had na de tocht. Na 15 kilometer gezellig gekletst te hebben met Boetje gingen we ieder onze eigen weg, Boetje liep namelijk de route van de 30 km, ik maak hier wat foto’s aangezien het daar prachtig was.

winterserie waalwijk 005Ik vond het een zwaar parcours om te lopen, los zand, modder, bomen waarover heen geklommen/gesprongen moest worden, dit kwam de snelheid niet ten goede. Ik passeerde een degelijk wandelend stelletje met kind en hond, en in het voorbijgaan zij het meisje “Macho” ik draaide mij om en antwoorde met ja ze schrok hevig en zei “O sorry zo heet mijn hond” ik liep lachend verder. Toen ik aankwam bij de rustplaats die bij de Efteling stond (1e rust van vanmorgen) zie ik mijn broer met Laura staan die de 20 km beliepen. Bij de start kregen we een bonnetje mee voor gratis erwtensoep die daar ingeleverd kon worden, kijk op mijn GPS horloge en zie dat ik 23 km al heb gelopen! Vanaf dat punt was het nog 5 km, zou ik vanmorgen 1 km teveel hebben gelopen? De laatste kilometers liepen wel prettig omdat je van wandelaar naar wandelaar kon lopen, eenmaal aangekomen bij buurthuis “Zanddonk” haal ik mijn stempel en keer weer huiswaarts.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=453740472&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=4315972

01-03-2014>  38e Prinses Marijke Winterwandeltocht Geldermalsen> 25 km

De laatste tocht uit de winterserie 2013/ 2014 van Prinses Marijke stond op het programma, helaas heb ik deze serie maar weinig “volledige” tochten kunnen bewandelen vanwege werkweekenden. Maar als ik moest werken liep ik toch de 25 kilometer zo ook deze keer. Was weer een prettig weerzien met wandelaars die ik al een tijdje niet had gezien zoals Hannie en Peter die al een tijdje niet hadden gewandeld. Het was weer zoals vanouds lekker druk in het clublokaal “De Wandelaar” na de speech van de voorzitter kregen we de route aangereikt en vertrokken we deze keer zonder regen! Zoals in de voorinformatie was aangegeven vertrokken we richting Geldermalsen-Oost, ik liep met Willem Ruiter mee en samen liepen we richting de wagenrust in Kapel-Avezaath(6,8 km) waar we een kopje koffie kregen aangeboden met een plakje peperkoek. Normaal sla ik deze rusten allemaal over maar deze keer paste ik me aan door bij elkaar te blijven tot aan de grote rust, eenmaal aan de koffie pak ik een slokje en zie Willem al weer klaar staan om te vertrekken (komt me bekend voor….).winterserie geldermalsen 001

Laat mijn beker koffie zakken in de vuilniszak en volg Willem gestaag, Kapel-Avezaath is een klein Betuws dorpje waar we ook zo doorheen waren. Via het landgoed Thedingsweert  gingen we richting Tiel waar de binnen rust voor de 25 en 40 km was. Hier neem ik afscheid van Willem en ieder gaan we een andere richting heen, Willem ging een lus maken en zou hier nog terug komen. De zon scheen volop en het werd nog warm het water gutste bij Willem naar beneden en zelfs de jas ging uit. Ik hield alles aan en ging in mijn eigen tempo terug naar waar we vanmorgen waren begonnen. Via park Groenedijk stak ik de A15 over en liep door een rustige polder door in een stevig tempo. Via Kerk Avezaath, liep ik door Erichem waar nog een rust was in het dorpshuis (20 km). Ik sloeg deze over en zag op mijn horloge dat ik nog iets achter lag op mijn virtuele tegenstander (helaas René kon het niet laten om te kijken 😉 ) deed er nog een tandje bij zodat ik nog voordat ik terug was virtueel werd gefeliciteerd door mijn tegenstander! Gemiddelde lag vandaag op 8,7 kilometer per uur, morgen naar Waalwijk.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=453052380&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1047858

28-02-2014> 17e Trainingstocht Vught/Cromvoirt/Vlijmen/Engelen/Maaspoort> 27 km

p1000861

10000315_533999320049303_485360345_n

Met dank aan René Wakkee.

Na 4 dagen niet te hebben gelopen was de behoefte meer dan ooit om mijn training te gaan maken, mijn horloge ingesteld op 6 minuut 55 per kilometer. Normaal wil ik op mijn trainingsrondje 9 kilometer per uur lopen na 10 kilometer, deze keer wilde ik proberen constante kilometers te maken omdat ik deze de aankomende wedstrijden als basis wil gaan gebruiken. Maar dat valt nog niet mee en als ik dan constateer dat ik na 19 km zie  iets boven de 6.55 zit  dan is te drang om te versnellen te groot. Ik versnel mijn km rondje en liep per km verder uit op mijn voorgenomen 6.55 tijd. Laatste 2 kilometer nog alles uit de kast wat resulteerde in een gemiddelde vandaag op 8.8 kilometer per uur. Dik tevreden met aankomende maand een  pittig programma op de agenda!

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=452633689&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=6109759

23-02-2014> 5e Winterserie WSV Hart van Brabant Tilburg> 40 km

NB_Loonse-en-Drunense-Duinen-NAMO53337-f29400_0

Zaterdag  in Sint-Maartensdijk was het een wandeling die op snelheid gelopen kon worden omdat deze geheel geasfalteerd was. Zondag was het een heel ander verhaal traditioneel bij w.s.v. Hart van Brabant is de laatste tocht uit hun winterserie gereserveerd voor de grootste zandbak van Brabant de Loonse en Drunense Duinen.  De tochten van w.s.v. Hart van Brabant vertrekken bij Boerke Mutsaers waar ’s middags  het carnavalsfeest los zal gaan barsten, ook vertrok vanmorgen tour club TCT’93  tegelijkertijd al met al een drukke bedoeling. Nadat Ad Leermakers zijn toespraak had gehouden en ons als tip had mee gegeven als we de weg zouden kwijt raken in de duinen dat we maar  alle hoge bergen op moesten zoeken omdat we daar overheen gingen, kregen we een route aangereikt en konden we vertrekken.

winterserie wsv hart van brabant tilburg 003Wilma Driessen was tot mijn verbazing ook naar Tilburg afgereisd terwijl zij van vrijdag op zaterdag nog “De Wase 100” in België had gelopen. Deze tocht is vergelijkbaar met de B100 bijna geheel onverhard en loodzwaar. Ik vind het bijzonder dat je dan kiest voor de zwaarste tocht uit de winterserie van deze vereniging. Ik spreek af dat ik samen met haar deze tocht ging lopen en zo geschiedde, we dalen de trappen van het café af en gaan op weg naar de eerste wagenrust die na 7 kilometer op ons stond te wachten.  Als we net onze bestelling hadden doorgegeven kwamen Bas en Anne van Andel ook aanlopen , we blijven daar niet te lang staan omdat het een vrij tochtig punt was. Met vieren en nog iemand die zijn best deed om ons tempo te volgen gingen we op richting de grote mensen zandbak van de Loonse en Drunense Duinen.

Eenmaal daar aangekomen wacht er veertien kilometer tapijt van mul zand waar we als winterserie wsv hart van brabant tilburg 020muilezels  door heen mogen struinen.  Klimmen heuvels op die ons niet in de koude kleren gingen zitten, het is prachtig wandelweer en soms heb ik de neiging om mijn jasje uit te doen maar daar is het net te fris voor als er een windje de kop op steekt. Het is een prachtig gezicht als je bovenop een heuvels bent aangekomen, prachtig al dat wit zand waar geen einde aan lijkt te komen. Als we bij de wagenrust aankwamen (16,5 km) en daar iets te drinken pakken maken we de schade op, en concluderen we dat het weer heerlijk zwaar is. We weten dat het nog niet gedaan is met het zand en de heuvels en dat het hoogste berg nog bedwongen dient te worden. Na een tijdje door het zand te hebben gebaggerd merken we dat we nog met vieren over waren, vond het al knap dat hij ons tempo tot dan aan toe bij kon benen! Verderop gaat Bas nog onderuit en ik bijna door spiegelglad mos waar we overheen liepen om het mulle zand soms te ontwijken. Mijn schoenen waren ook al volgelopen met zand en ik was niet van plan om dit mee naar huis te nemen, de caférust (24.5 km)waar we aanleggen is de gelegenheid om deze te legen. Na een versnapering waren we weer fris en fruitig voor het vervolg de veertien kilometer zand was bedwongen, met vieren vertrokken we weer en Bas en Anne gaan in een prima tempo verder. Samen met Wilma pakken we ons eigen tempo en gaan de laatste wagenrust op zoeken die is gevestigd in de garage van Ad Leermakers( 30 km).

Daar aangekomen stond de vrouw van Ad ons op te wachten omdat de vriendelijke vrijwilligers van de club nog niet aanwezig waren. Na wat leuke anekdotes van de vrouw des huizes gingen we lachend weer verder voor het slot van de tocht, op dit laatste gedeelte kwamen de 23 kilometer wandelaars erbij. De laatste kilometers van de wandeling zit er verrassend nog bij Wilma een versnelling in en dit na 138 km wandelen….. Aangekomen bij Boerke Mutsaers is het carnavalsfeest al los gebarsten en na onze stempels en een beloning keerden wij weer tevreden huiswaarts, het was een prachtig wandelweekend.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140223WinterserieWsvHartVanBrabantTilburg#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=450000681&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=5185705

22-02-2014> 2e Kees Wessels Wintertocht Sint-Maartensdijk> 27 km

Vandaag weer een tocht gepland om samen met René Wakkee te lopen, de vorige keer was het Brabant nu reisde ik af naar het Zeeuwse land. De 2 voorgaande tochten die ik samen liep met René gingen gepaard met redelijk veel bospartijen en modder, deze keer voornamelijk asfalt en heel veel dijken!

2e kees wessels wintertocht 002De organisatie van de 2e Kees Wessels Wintertocht was in handen van W.S.V. Oosterscheldestappers, uit “Smerdiek” Zeeuws voor Sint Maartensdijk de stad in de gemeente Tholen. Onderweg naar deze wandeltocht hebben m’n ruitenwissers voldoende werk, eenmaal  aangekomen op plaats delict was het prachtig weer.  Had een planning gemaakt om samen met René  hoog te starten en een vlakke race te gaan lopen, ik wist dat ik het vandaag zwaar zou krijgen aangezien de snelwandel-techniek op het asfalt in het voordeel van René was.

Na de inschrijving en een welkomstwoordje door de voorzitter konden we vertrekken, stond al bij de schuifdeur op hete kolen maar René nam nog even de route uitbundig onder de loep.2e kees wessels wintertocht 009 Eenmaal buiten kon onze training beginnen, we hadden gesprekstof genoeg en dat maakt het lopen plezierig. René had vandaag een thuiswedstrijd en dat was wel heel letterlijk aangezien we vrijwel direct langs zijn huis liepen! Op weg naar de Oosterschelde stond er een stevige wind die de hele tocht ons parten zou spelen. De zon scheen vol op en het was perfect wandelweer, perfect bepijlde route en het  A4tje dat we mee kregen met tekst hebben we niet nodig gehad. Na ruim 7 kilometer was de eerste controlepost/rust die wij voorbij liepen maar zagen dat we hier nogmaals langs zouden komen. We hadden afgesproken dat we de tocht zonder rust zouden lopen en zó sloegen we de hoofdrust bij Boerderij v/d Zwan( 12,5 km) en de rust/controle bij Cafetaria ’t Centrum (18,8 km) ook over. Het was bikkelen onderweg door de tegenwind en als de wind weg was had ik het zwaar, dit kwam na 22 kilometer naar boven!

Kreeg vandaag les van René Wakkee, maar moest wel op dit pad beginnen....

Kreeg vandaag les van René Wakkee, maar moest wel op dit pad beginnen….

Dit was het punt waar we voor de 2e keer langs kwamen en René kopwerk ging doen, ik had voornamelijk een vlakke tijd gelopen maar René had nog over en voor mijn gevoel was het net een tandje te hoog. Ik probeerde wel te stayeren maar moest tot 3 keer afhaken, we kregen de voorlopers in zicht die René vanmorgen had zien vertrekken vanuit zijn woonkamer. Rede genoeg voor René om nog een keer aan te zetten, ik kon het net bij benen en we liepen nadat mijn sparringpartner zich liet zakken weer samen de laatste kilometers. Dit was een perfecte wandeldag waarbij we veel informatie uitgewisseld hebben, mooi om te zien wat onze sterke en zwakke schakels zijn tijdens onze tochten. Ik weet nu waar ik nog sterker in kan/moet worden. Organisatie van wandelsportvereniging Oosterscheldestappers hartelijk dank voor de gastvrijheid en een perfect georganiseerde tocht. René het was weer genieten….

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/201402222eKeesWesselsWintertocht#

Route:  http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=449248720&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1519016

20-02-2014> 16e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Dit was de snelste training die ik gelopen heb, had mijn horloge ingesteld op 6 minuut 55 per kilometer. Ik wil dit tempo namelijk gaan lopen in Tilburg http://www.olat.nl/Tilburg.html om mijn vorige tijd 5:57:23 te verbeteren. Maar zoals gewoonlijk gaat het altijd anders als je van plan bent, liep meteen al sneller en ik moet zeggen dat ik wel lekker liep! Dus maar voorgenomen om na 10 kilometer (1:05 uur) een tempo lager te gaan lopen, maar al snel mijn voornemen bijgesteld want het ging alleen maar harder. Dik maar dan ook dik tevreden kwam terug op 2:09:05 met een gemiddelde van 9.3 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=448109687&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1537399

18-02-2014> 15e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vanmorgen niet fit kwam moe uit bed maar wilde toch een training lopen na het debacle van afgelopen weekend. Wilde een constante training gaan lopen maar wat mijn GPS- Horloge met de 2e kilometer bedoeld is mij een raadsel? Dit heeft hij al een keer eerder gedaan en pakt die km op 800 meter, voor de rest een prima training al moest ik er wel alles geven… ik denk niet echt fit! Desondanks toch nog 9.1 km per uur gelopen.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=447165413&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=19363996

15-02-2014> Winterwandeling W.S.V. Prins Bernhard Leerdam> ehhh 9.53 kilometers

Vanmorgen de keus gemaakt om toch de 40 km te gaan lopen i.p.v. 30 omdat ik vanmiddag pas om 15.00 uur hoefde te werken. Na te hebben ingeschreven en een bak koffie mochten we eerder vertrekken, vol goede moed waaide ik door de straten van Leerdam. Na ongeveer 5 kilometer onderweg te zijn voelde ik iets van mijn heupen zakken, na inspectie bleek mijn heuptas nog aan een draadje te hangen! Carla had deze voorzien van een nieuw elastiek afgelopen week! Ik begin te twijfelen of er geen opzet in het spel is……. Zag het bordje Leerdam 4km hangen en besloot dat te gaan volgen i.p.v. de pijlen. Volgend jaar toch maar een  Valentijn presentje halen 😦 ….

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=445282130&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=10002088

14-02-2014> 14e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort>20 km

p1000861

Vandaag prima omstandigheden om een training te lopen op tempo, vind het gewoon prettig om voor mijn late dienst een wandeling te maken. Van begin af aan flink op tempo gelopen en redelijk constant gelopen. Had genoeg over om de laatste 2 kilometer nog alles te geven maar toen was de pijp ook goed leeg. Gemiddelde lag vandaag op 9.1 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=444951627&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=8312652

12-02-2014> 13e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Werd gisteren geprikkeld door mijn digitale coach uit Sint-Maartensdijk die weer wilde plannen had op 23-03 in Tilburg. Vandaag maar een training gemaakt die “van Kiet af aan” op tempo gelopen moest worden. Had het zwaarder als gisteren en waarschijnlijk heeft het te maken dat de omstandigheden beter zijn, prachtig weer minder wind dan afgelopen dagen het lijkt wel lente! Aankomend weekend weer een werkweekend, dus maar 1 kleine tocht op het programma in Leerdam. Het gemiddelde lag vandaag op 9 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=444168315&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=4129379

11-02-2014> 12e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Na het weekend 2 zware 40 kilometer tochten te hebben gelopen, maar eens mijn trainingsrondje van 20 km uit de kast getrokken. Begon de eerste kilometer in een tempo van 8.4 km per uur, 10 kilometer liep ik in 1:07  uur en wilde vanaf daar op tempo gaan draaien. Na 20 kilometer kwam ik aan in 2:11:12 uur. Kwam de laatste 10 kilometer niet boven de 6 minuut 30 per kilometer, zelfs de laatste kilometer alles uit de kast in 6.10.9 ! Prima training in opbouw en continuïteit in tijden.

Route:  http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=443720135&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=1749981

09-02-2014> 4e Winterserie WSV Hart van Brabant Tilburg> 41.74 km

De wind als sparringpartner bij de 4e Wintertocht van w.s.v. Hart van Brabant.

hart van brabant tilburg 005Wie de wind niet als vijand maar als sparringpartner zag kon zijn hart ophalen tijdens deze wintertocht georganiseerd door w.s.v. Hart van Brabant. Een beetje jammer dat voor de 40 km zó weinig interesse is in Tilburg er zouden vandaag 57 deelnemers starten op deze afstand. Na de toespraak van Ad Leermakers kregen wij de route aangereikt en konden we vertrekken. Ik merk dat na 1 kilometer mijn GPS horloge aangeeft dat ik meer dan 10 km per uur liep, ik kneep mijn eigen in de arm en was “toch” wakker. Ik wist wel beter want ik start zó rond de 8, en ik zie dat na 2 kilometer hij het al netjes gecorrigeerd had. Na deze fata-morgana  kon de tocht echt beginnen, haal verschillende wandelaars in en als ik de voorste voorbij loop merk ik dat deze ging “stayeren”. Ik vind dit niet zó erg maar hoopte dat ie het vol zou houden omdat we nog 38 kilometers in het verschiet hadden. Na ongeveer 5 kilometer haakt deze verstandig genoeg af en ik loop in een versnellinkje hoger naar de wagenrust (9,7 km).

Na de rust bij Radio Paloma.

Na de rust bij Radio Paloma.

Tot aan deze wagenrust hadden we niks als miezerregen gehad, en dit was net niet genoeg om regenkleding aan te trekken. Er stond een windje die gerust WIND genoemd mocht worden, ik liep alleen maar het was mijn tegenstander/sparringpartner voor vandaag. Bij vertrek bij de rust kreeg ik te horen dat er nog iemand voor mij lag?, bleek wandellegende Ad Leermakers te zijn die het parcours ging herstellen omdat deze verkeerd bepijld was. Hij was met de vrijwilligers mee gereden en ging vanaf daar lopen om de zaakjes te herstellen. Toch nog een doel om voor te lopen vandaag…. Ruim 1 kilometer voor de grote rust  bij  (25,7 km) http://www.radiopaloma.com/  ik haak aan bij Ad en liep samen met hem naar de rust. Doe de deur open en ik heb een mes nodig om mijn eigen door de rook heen te snijden, volgens mij is dit het enige café waar gerookt mag worden. Het is er druk en er word ook stevig gedronken al vroeg in de ochtend, samen pakken we een drankje en Ad zat aan de soep. Ik besluit om door te lopen ik hield het echt niet meer uit, wat een stank van sigarettenrook en warm!

hart van brabant tilburg 009Vooraf was het nog niet zeker of we achter langs konden lopen bij de grote rust, omdat bij een beetje regen dit al onder staat  tot aan je enkels. De pijlen hingen er dus ik ging een poging wagen, na gisteren stond ik nergens meer van te kijken maar het veld stond blank en was bezaaid met modder. Eenmaal droog over het hek geklommen, probeerde ik weer op snelheid te komen. Maar in het wandelgebied “ het Ooievaarsnest” is het niet best gesteld met de bodem en springen van links naar rechts bevorderde de snelheid niet. De wind had geen zin om te gaan liggen deze tocht, en de hoop dat ik op de terug weg er voordeel uit kon halen was snel verdwenen. Vorige keer op een tocht van Hart van Brabant had ik samen met René Wakkee de pech dat we te snel waren en de wagenrusten moest missen. Nu bij aankomst bij de 2e wagenrust  (34 km) stonden ze er net en waren ze nog aan het opbouwen, ik pak iets te drinken en ging voor de laatste 8 kilometer. De tocht zou vandaag 43 kilometer zijn en ik heb buiten “de wind” nog voorgangers van de kleinere afstanden die ik als haas gebruik. Heb vandaag iets meer als 5 uur gedaan over deze tocht, een prima training met deze tegenstander…

O ja weer mijn petje laten liggen hoop dat diegene die hem past gelukkig is 😉

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=442713730&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=9563533

08-02-2014> De Hoevelakense Valleitocht WS’78 Hoevelaken > 38 km

Mudrace WS’78

Afgelopen week geen trainingstochten gelopen, had in acht dagen voorafgaand 246 km in de benen zitten en rust op zijn tijd is ook wel eenshoevelakense valeitocht 002 lekker. Maar dat ik zin had om vandaag af te reizen naar Hoevelaken mag duidelijk zijn. De afgelopen dagen heeft de hemel flink open gestaan en dat met een WS’78 tocht in het verschiet belooft wat!  Zoals vanouds al vroeg aanwezig en mij werd netjes een plaats toegewezen met parkeren, Willem Ruiter met wie ik had afgesproken parkeerde pal naast mij één seconde later. Ik vind het altijd net een reünie van wandelaars en met een praatje hier en daar maakt het wachten aangenaam. Ik ga vandaag op pad met Willem Ruiter, Dennis van Reeden, Jos van Beers en Martin Averesch. Buiten is het een bonte kermis van alle kleuren poncho’s en paraplu’s.

Iedereen is gespitst op de vrijwilligers die de routes uit gaan delen, zodra het eerste hoevelakense valeitocht 004exemplaar word uitgedeeld is de run begonnen om ook een route te bemachtigen. Hierna is er nog een toespraak door Johan Hertgers waarna we als een speer er vandoor gingen. Het tempo is van begin af aan stevig te noemen dat kon ook omdat er 4 kilometer asfalt op het programma stond. Eenmaal onverhard krijgen we een voorproefje van al het moois waar we stiekem allemaal voor gekomen zijn “MODDER” in de toespraak die ik maar half gevolgd had was er sprake van dat ze stukken van het parcours eruit hadden gehaald omdat het niet te bewandelen zou zijn!  Toen we gesplitst werden van de 20 kilometer wandelaars gingen we op een klompenpad lopen langs een sloot, met de gedachte dat hier nog vele overheen moesten deed mij glimlachen aangezien het er al niet te best bijlag! Na 10 km is de soeppost in zicht, na een paar slokken zie ik mijn medewandelaars al de kuierlatten nemen en besluit te volgen. Nu werd het parcours echt om van te smullen, zie in mijn achteruitkijkspiegel dat Willem wel zijn soep heeft opgegeten en achter raakte. De route die volgde daar zat van alles in, graspaden die op het formulier stonden waren omgedoopt tot ”rijstvelden” klompenpaden en paardenpaden waren modderbaden, diegene die nu nog durft te zeggen dat er geen genoeg modder was…. Aangekomen in Woudenberg konden we doorlopen naar de grote rust (21 km), maar zoals vanouds sloegen wij die over. Met vieren denderen we over het asfalt op zoek naar misschien “ nog meer” modder?

Maakte niks meer uit...nat is nat!

Maakte niks meer uit…nat is nat!

Nou en of… het leek wel een Bossche 100, klimmen over hekken, kruipen onder prikkeldraad, limbo dansen onder laag hangende takken en een vooruitziende blik bij het volgen van paadjes die geen paadjes meer waren. Wat was dit parcours door hulp van boven veranderd in een “Mudrace” die met handen en voeten bedwongen diende te worden. Als we bij de koffiepost (30 km) aankwamen in Leusden en na een limonade weer vertrokken, liepen we weer langs het Valleikanaal verder onverhard. Zagen verderop een brandweer, politie en een takelwagen een auto uit het kanaal vissen. Het stuk onverhard was al flink kapot gelopen door wandelaars van de 20 die voor ons liepen, om deze in te halen moesten soms rare capriolen worden uitgehaald omdat het spiegel glad was. We zagen eruit of dat we recht uit de mijnen kwamen, Dennis liep door plassen te banjeren dat een bad ook geen probleem voor hem was. Vanaf de fruitpost (35 km) konden we grotendeels verhard afleggen, en zó kwamen we aan om 13.38 uur waar we waren begonnen Sportcafé De Slag in Hoevelaken. Een groot compliment voor de parcoursbouwers Hermien van den Heuvel en Ephrem Jacobs, en alle vrijwilligers die deze tocht tot een succes maakte. Onderweg kwamen we nog de voorloper tegen die stukken had aan zijn fiets, die heeft het vandaag heel zwaar gehad op dit parcours! Morgen Tilburg….

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140208HoevelakenseValeitocht#

Krantenbericht: http://nijkerk.nieuws.nl/HOEVELAKEN/20140211/Ondanks-regen-lopen-toch-522-mensen-Hoevelakense-Valleitocht

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=442086598&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=6736577

Krantenbericht: http://nijkerk.nieuws.nl/agenda/20140108/De-Hoevelakense-Valleitocht

02-02-2014> Midwintertocht wsv De Keistampers Boxtel> 30 km

De weergoden hadden voor deze zondag een prachtige dag gereserveerd, dus de zwarte regenjas kon weer ingeruild worden voor een iets fleuriger kleurtje. Onderweg naar Boxtel is het zó rustig het lijkt wel autoloze zondag. Zelf heb ik klassieke muziek opstaan en gek genoeg kwam ik daar pas achter met uitstappen bij het Jacob-Roelandlyceum voelde me echt “zen” bij de start. Ben als eerste binnen en zie iedereen binnen druppelen, na inschrijven neem ik plaats aan een ronde tafel en plots gaat de muziek “KEI hard” aan mijn zen moment is gelijk verdwenen. Komt hier de naam Keistampers vandaan? Er zijn meerdere wandelaars die het vervelend vonden zó vroeg op de morgen, maar gelukkig werden we 10 minuten eerder los gelaten.

Ik had vandaag plannen om rustig te vertrekken, en na een km of 8 een versnelling te gaan plaatsen zodat ik op het eind gemiddeld ca. 8 kilometer per uur had gelopen. Was ook iets later gestart en in alle rust wandel ik ze voorbij  door de straten van Boxtel tot we aankwamen bij een bos. Hier voel ik me in mijn element en heb moeite om niet te gaan jagen, eenmaal eruit gekomen lopen ik richting de rijksweg die ik via de brug oversteek. midwintertocht boxtel 002Zie uit het bos een ree oversteken maar zoals vaak ben je te laat om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Na 8 kilometer besluit ik iets te gaan verhogen qua snelheid en word gelijk bij de eerste rust bij scouting “Petrus Donders” aangesproken door een fietser of ik haast heb. De rust liet ik rechts liggen en liep verder ik kwam op een gedeelte waar ik vaker loop met andere wandelverenigingen namelijk langs de Dommel, steken de stuw over en via een mountainbike pad kwam ik weer verhard te lopen en zie de splitsing met de 20 km. De lus die volgt is van zo’n schoonheid dat ik het jammer vond dat ik niet meer foto’s kon maken vanwege de voorgenomen snelheid die ik wilde behalen. Maar de parcoursbouwer had er echt een neusje voor, bruggen, modder, doorgangen om te smullen en zo kan ik wel een tijdje blijven opsommen.

midwintertocht boxtel 006De kilometers schieten ook onder de zolen door of het geen moeite kost maar niks is minder waar, ik moet echt werken om mijn gemiddelde naar de 8 toe te werken. Aangekomen in Gemonde is er een rust bij “Dartmunda” (23 km) die ik voorbij liep. Andere wandelaars van de 20 kwam ik tegemoet en waarschijnlijk moesten zij van de route af om te rusten en daarna weer terug te keren op de route. Na weer een aantal kilometer verhard te hebben gelopen is het onverharde weer aan de orde, nu is het wat lastiger om wandelaars te passeren langs de sloot kanten. Er is voor de liefhebbers nog een rust bij een B&B, die al zijn lekkernijen had aangeprezen op een bord. Ik ga de laatste 4 km nog even alles uit de kast trekken en op het “Scheien van de Mert” liep ik nog op de hielen van mijn Wandelbroer. De doelstelling die ik vooraf had bedacht was weer volbracht en ik pak samen met mijn broer nog een broodje worst en een cola, om daarna huiswaarts te keren. Gemiddelde van vandaag lag op 8 kilometer per uur. Tevens wil ik een groot compliment geven aan de parcoursbouwers van deze tocht die ook prima bepijld was.

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20140202MidwintertochtBoxtel#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=439223021&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=38966335

01-02-2014> 38e Winterserie CWSV Prinses Marijke Geldermalsen> 25 km

Ook lange wegen leiden van start naar finish

Dit weekend beide dagen een late dienst, gelegenheid om het weekend op het laatste moment te vullen met tochten. Dit kunnen geen lange tochten zijn en het liefst dicht bij huis. Op zaterdag was er een tocht in Geldermalsen bij Prinses Marijke, ik kon daar wel een 25 kilometer tocht lopen mits ik kon starten tegelijk met de 40 km wandelaars. De 40 km vertrok namelijk om 8.30 uur en de 25 km wandelaars een half uur later. Ik had dagen ervoor al gebeld met de organisatie of dit een probleem was, deze gaven aan dat dit bij uitzondering kon. Vanmorgen buienradar bekeken en die voorspelde veel nattigheid, mijn vertrouwde gele jasje maar ingeruild voor een zwarte regenjas met het risico nemende dat ze mij niet meer zouden herkennen. Foto’s maken tijdens de regen is ook geen succes die kan ook thuis blijven liggen. Eenmaal aangekomen bij clublokaal “De Wandelaar” staan de leden alles op te bouwen buiten terwijl de regen met bakken uit de hemel valt. Ik vraag of het toevallig is afgelast waarbij ze mij toe roepen dat het gelukkig is gaan dooien.

Ondanks de slechte weersverwachting zijn er nog voldoende wandelaars op de 40 km tocht afgekomen, je kunt merken dat 40 kilometer tochten in de winter “hot”  zijn. Tegen half negen word het onrustig en ik verplaats me ook richting uitgang, krijg van iemand die ik telefonisch had gesproken een route van de 25 km in mijn handen geduwd of dat ik iets ga doen wat strafbaar is. Vind het toch tof dat ik eerder mag starten anders was ik weer verbannen naar mijn trainingsrondje een georganiseerde tocht heeft toch net iets meer! Bij vertrek wil ik mijn GPS horloge aanzetten en kom tot de conclusie dat hij thuis ligt, ik mag je zeggen een rare gewaarwording net of je naakt aan het wandelen bent. Het gemis van elke kilometer een piepje met de gelopen tijd zal wennen worden, het is net het zetje in de rug als je verslapt. Hopen dat ik voldoende klokken tegen kom onderweg zodat ik daar mijn houvast aan heb.

Vanaf de start werden we door leden van Prinses Marijke begeleid tot de eerste pijl hierna gingen we vrijuit, ik liep op met Willie, Cees en Willem en zie dat ze mijn tempo vandaag niet gaan volgen aangezien ik maar 25 kilometer liep vandaag en zij 40. Al snel ben ik op stoom en zie dat de sliert achter me dunner wordt. Het regent op zijn best en ik was blij dat ik mijn regenjas had aangetrokken. Nadat ik door verkeersbrigadiers netjes vrij baan had gekregen verdwijn ik uit het zicht van mijn medewandelaars. Liep op een rustige polderweg met in de verte een auto die stapvoets rijd, ik dacht dat deze van de organisatie was. Maar wat bleek het was iemand die in de regen zijn hond aan het uitlaten was, nadat de hond zijn behoefte had gedaan stapt de bestuurder uit gooit zijn achterklep open droogt de hond af en weg zijn ze. Als ik op weg ben naar de eerste wagenrust in Neerijnen word ik toch onzeker of ik nog wel goed loop, aangezien er bijna op dat gedeelte geen pijlen stonden en wel afslagen waren. Op goed geluk loop ik toch maar door en gelukkig zie ik de ambulancewagen van de organisatie waar de EHBO mee rond sjeest, die zijn op weg naar de koffie en niet lang daarna zie ik ook de vlaggen van de wandelvereniging in volle glorie wapperen. Ik laat deze rust(8.3 km) links liggen en loop stoïcijns door, de wind is op komen zetten en dit in combinatie met die stiefregen….

Als ik vier kilometer verder ben gelopen (voornamelijk polderwegen) richting het bos van Neerijnen kwam ik langs het gemeentehuis, kasteeltuinen en passeer een slagboom van het “Geldersch Landschap” hierna volgt een flinke klim die uit komt op de Waalbandijk. Die volg ik ongeveer 500 meter en daal weerstijl af naar beneden om een rondje te maken rond het kasteel. Hierna mogen we nog wat straten bewandelen om uit te komen bij de hoofdrust dorpshuis “De Koeldert” in Waardenburg alwaar de 40 km een lus ging maken richting Zaltbommel. Op dat moment had ik 14 km gelopen volgens mijn route, ik besluit om de laatste 11 km gewoon in één ruk af te maken. Wat volgt zijn natuurlijk weer polderwegen en een brug over de spoorlijn die best wel stijl te bewandelen was. Net als ik aan die klim begin kwam er een dubbele vrachtwagen overheen gedenderd waar ik maar snel voor aan de kant ging. Rond half 11 ging de wind liggen en was het wonderbaarlijk droog geworden, ik maak er dankbaar gebruik van en sla de laatste rust op 20 km ook maar over deze was in het dorpshuis van Meteren. Via nog een leuk stukje van Geldermalsen waar ik de pijlen zie hangen als “vodjes” het kon ook niet anders. Gelukkig was de organisatie druk doende deze te vervangen.

31-01-2014> 11e Trainingstocht Vught/Cromvoirt/Kruiskamp/Maaspoort> 26 km

p1000861

Na gisteren volle bak te hebben gelopen vandaag een training met regelmaat, bedoeling was om constante kilometers te maken. Vond het vermoeiend maar is goed te doen, de laatste kilometers nog een versnelling kunnen maken. Al met al een prima training met een gemiddelde van 8.5 kilometer per uur, zou er in Schiedam zeer tevreden mee zijn 🙂 de eerste 30 km. Morgen naar Geldermalsen voor een georganiseerde wandeltocht voor dat ik een late dienst ga draaien, en zondag ook een late dus kan ik mooi zondag naar Boxtel voor een tocht.

Route:  http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=438242467&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=34032556

30-01-2014> 10e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag had ik meteen de juiste cadans te pakken begon gelijk de 1e km in 6:47 en ben er niet meer boven gekomen, wilde stevig gaan lopen en met name de eerste 10 kilometer. Deze liep ik in 1:06 met een gemiddelde van 9 per uur, nu kwam het erop aan of ik dit vast kon houden of dat ik eventueel nog over had. Het laatste was het geval en de 2e  tien kilometer liep ik in 1:05 waardoor het gemiddelde vandaag was 9.1 kilometer per uur. Prima training!

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=437815717&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=5558549

29-01-2014> 9e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Was vandaag koud mijn eigen dikker aangekleed als anders, thermoshirt, buff om, handschoenen aan en een muts op. Had de eerste kilometers nodig om in cadans te komen, maar eenmaal warm gelopen ging het weer zoals vanouds. Eerste 10 kilometer liep ik in 1 uur 10 kreeg steeds meer tegen wind voor de kiezen en moest echt werken voor mijn kilometers, ik vind dat heerlijk en merk dat ook in mijn 2e 10 kilometer die liep ik in 1 uur 6. Gemiddelde lag vandaag op 8.8 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=437406195&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=29455119

26-01-2014> 8e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

 Na vrijdag en zaterdag de nodige kilometers gemaakt te hebben, toch maar op zondag een herstel/training gedaan. Leek wel of ik een ereronde aan het maken was, veel bekende op de been die mij allemaal feliciteerde en het relaas wilde horen. Prima training met een gemiddelde van 8.8 km per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=435836176&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=25871457

24/25-01-2014> De Bossche 100 start en finish  Voetbalvereniging S.V. CHC/ORCA ‘s-Hertogenbosch> 105km

De Bossche 100 en nog wé.03_bossche100-denbosch

De foto’s, op de site van de B100 en de hints die ze daarbij weg gaven, voorspelden dat een pittig tochtje ging worden. Het weer van vorig jaar was dan ook extreem, dit jaar zou de temperatuur aangenamer zijn. Wel was er een bak met water de afgelopen dagen naar beneden gekomen welke zeker een drassig gebeuren zou opleveren tijdens deze editie. Ik had nog mijn oude Gore-Tex schoenen staan, maar voor de zekerheid toch een paar flitsende nieuwe  aangeschaft.

Ontvangst op sportpark  s.v. CHC/ORKA is vriendelijk en gastvrij, onderling is de sfeer hartelijk en heeft iedereen er gruwelijk veel zin in.Een kwartier voor de start word iedereen onrustig en stiefelt iedereen naar de uitgang van de kantine, tassen worden ingeladen en dan is het tijd voor de toespraak van Boetje die altijd wel de lachers op zijn hand krijgt. Hierna mogen we toch echt aan de “tocht der tochten” beginnen, ik neem afscheid van familie die waren gekomen om mij succes te wensen en de eerste Long-Distance van 2014 is een feit.27e bossche 100 00004 (andre)

In onze kopgroep hadden drie personen een GPS route gedownload, zelf kreeg ik dit helaas niet voor mekaar. Vanaf het sportpark liepen we door de wijk Kruiskamp die uitkwam  bij de brug die over de  A-59 liep, over de brug moesten we naar beneden en onderaan langs een graspad lopen . Na lang schuin te hebben gelopen kwamen we op het idee om toch maar bovenop de dijk te gaan lopen aangezien deze gelijkmatiger was. Een afslag naar rechts deed ons weer na beneden klauteren en zagen dat ze een brug hadden neergelegd in de vorm van een pallet zodat we niet over de sloot hoefden te springen. Toen we de weg over staken bij Vlijmen stonden medewerkers al klaar om ons te attenderen dat er een trap naar beneden was, aangezien het daar vrij donker was. Ondanks het feit dat we de GPS route hadden, waren we zó aan het kletsen dat we toch nog terug geroepen moesten worden net voor de 1e wagenrust (12.9 km)Eerste wagenrust na 12,9 km, Ed is aan het hamsteren

Na een korte onderbreking gingen we  weer op pad. Na het passeren van de Sluis bij Engelen , Spuisluis Crevecoeur en de Hedelse brug  zijn we in het Gelderse gedeelte gearriveerd.  Vanaf hier gingen we richting Kerkdriel en had de organisatie een leuk stukje ons voorgeschoteld. Weilanden door baggeren, klimmen over hekken, onder prikkeldraad kruipen, over prikkeldraad heen pionieren waarbij de organisatie een trap van pallets had neergelegd en een gedeelte van het prikkeldraad bij elkaar had gebonden. Hierna kregen we een wagenrust (22 km) in een tunnel onder de A2. Na een versnapering vertrokken we weer en na wat asfalt werden we genavigeerd naar het water toe, waar Jo Leijtens en kleinzoon Thomas ons attendeerde op een gevaarlijk trapje wat we af moesten. Na langs het water te hebben gelopen en dijken verslonden te hebben kwamen we bij de 1e caférust “MFC de Kreek” in Kerkdriel  (01.57 uur) waar we na het melden een heerlijke verse soep en een broodje kregen aangeboden. Hierna was het wachten geblazen aangezien we pas om 03.11 mochten vertrekken. Ondertussen mijn GPS horloge aan de stroom gelegd en schone kleding aangedaan. Ik twijfelde of ik mijn oude Gore-Tex schoenen zou verwisselen voor mijn nieuwe aangezien ze een beetje klammig waren. (bij thuiskomst bleken ze lek te zijn, en ik heb er met respect afscheid van genomen)

Ed heeft een half uur reclame gemaakt voor de B100.

Ed heeft een half uur reclame gemaakt voor de B100.

Na de rust vertrokken we weer gezamenlijk maar vrij snel werd het peloton uit elkaar gerukt en kwamen we bij een pijl uit waar we dachten te moeten klimmen, eenmaal over het prikkeldraad zagen we dat we een afslag verder rechtsaf moesten dus we hebben onze volgelingen maar gewaarschuwd zodat deze geen rare capriolen hoefden uit te halen. Hierna nog een weiland schuin overgestoken en eenmaal aangekomen bij een fabrieksterrein kwamen we bij smalle doorgangen waar we met moeite doorheen konden komen! Ik liep niet prettig, het voelde aan of ik iets in mijn schoenen had of dat mijn sok niet goed zat, en na de 3e wagenrust (37 km) liepen we weer vrijwel direct weg. Het werd mistig en kouder en soms kreeg ik zin in die dikke jas, die helaas in mijn tas zat. Na wat grasdijken liepen we op een  fietspad richting Lith en in de verte zagen we een molen staan die maar sporadisch werd belicht door een vrijwilliger, met een schijnwerper.  Eenmaal daar gearriveerd werden we door een vrijwilliger begeleid naar de 4e wagenrust en dit was de post van de boerenkool met de worst van slager Gerard Heunkens.  Die kwam mooi op tijd  aangezien ik daar weer wat van opwarmde. Het gedeelte naar de 5e wagenrust na (53 km) vond ik een taai stuk om weg te trappen, noem het maar een mentale beproeving…… Daar besloot ik mijn schoenen te controleren maar zag/voelde niks, er was EHBO aanwezig op deze post ,maar we besloten om door te lopen en Remco de Bruin gaf aan dat spoedig  2e Caférust ” ’t Mun” ( 57 km)zou verschijnen. Ik was blij dat ik er was, en bij inspectie van mijn voet voelde ik dat de bal van mijn voet verschrompelt is! Na inspectie door devakkundige EHBO, concludeerde deze toch een blaar was, die na doorprikken en afplakken weer prettig aanvoelde. Uiteindelijk nam ik het besluit om mijn oude schoenen te verwisselen voor mijn nieuwe Gore-Tex schoenen, aangezien ik denk dat dit de oorzaak was van dit ongemak!Na het veer gelijk klimmen geblazen.

Na weer bijna anderhalf uur rust te hebben gehad gingen we weer gezamenlijk achter Boetje aan  om gezamenlijk de overtocht te gaan maken met het veerpont. Het was licht geworden en het reflexihesje kon in de tas achterblijven. Eenmaal aan de overzijde was het gelijk weer klimmen geblazen over een hek, en aangezien we deze keer nog gezamenlijk waren stond er een flinke rij! De snelle Belgen gaan vanaf hier echt los en zijn niet meer te volgen, toch liepen we vrijwel direct voorin, vergezeld van Frank van der Gulik die ons kwartet kwam versterken. Ik liep weer als een kieviet, en dit kwam goed uit aangezien het weer echt werken was door het parcours, klimmen,door sompige weilanden, glibberd over bruggen en baggeren als varkens door modderpaden. De weilanden waren voorzien van een laag water waar je goed moest opletten of je nog een stukje gras kon bemachtigen om je schoenen niet te laten vollopen.

Bij de 6e wagenrust (66 km) gaf Richard aan dat het tempo iets te hoog lag en dat hij terug schakelde naar een lagere versnelling. Na wagenrust 7 (73 km) was het nog maar 6 kilometer naar de 3e Caférust ( 79 km)”De Gouden Leeuw” in Geffen. Wij waren daar iets over 12 en vanaf 13.00 uur zouden we allemaal weer gezamenlijk mogen vertrekken, maar de lus mocht wel eerder gemaakt worden. Halverwege de lus moesten we zelf nog een stempel zetten van Joop op onze kaart die we mee hadden kregen, en weer in moesten leveren bij terug komst uit de lus.Hier was het "echt" drassig!

De laatste 21 kilometer liepen we naar Nuland waar we nog los zand te verwerken kregen, maar wel veel minder zwaar als de Drunense Duinen. De 8e wagenrust was in Rosmalen waar we een heerlijke vlaflip kregen, hier had ik vorig jaar zo’n goede herinneringen aan! Op weg naar Den Bosch stond mijn broer ons op te wachten om een sfeer rapportage te maken van de laatste kilometers.

Laatste 5 kilometer van de Bossche 100

Laatste 5 kilometer van de Bossche 100

Bij wagenrust 9 kregen we voor de 2e keer Rijstepap, waarbij ze vroegen of ik er pruimen en rozijnen in wilde hebben ik zei dat  dat we in Den Bosch altijd Engelse drop in de rijstepap deden waarbij de fotograaf spontaan een foto maakte. De laatste kilometers verliepen voorspoedig en zó kwamen we iets over vieren aan op sportpark s.v. CHC/ORKA, waar we elkaar feliciteerde met het behaalde resultaat. De traditie dat Ben en Ellen(familie) met een beloning klaar stonden, ontbrak ook deze keer niet, nog bedankt! Na de nodige stempels en de beloning “een Bossche Bol” was het tijd voor een frisse douche waar je werkelijk een ander mens van wordt. In de kantine feliciteren we elkander hartelijk en bij weggaan kwam ik ook nog Jenny, Anne en Bas, Ilona, Wilma, Arie en Jannie Bos tegen die in het voorbij gaan feliciteer. Verder wil ik alle deelnemers feliciteren met behaald resultaat.

Organisatie het was weer in één woord geweldig, en wat hebben jullie een geweldig stel vrijwilligers, allen hartelijk dank en zeker tot het volgend jaar.

Het gevûûl van de Bossche 100

Het gevûûl van de Bossche 100

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/27eBossche100#

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=435403651&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=20980320

21-01-2014> 7e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Afgelopen weekend geen georganiseerde tocht kunnen lopen aangezien ik 2 vroege diensten had, was blij dat ik nu weer kilometers kon weg stampen. Aankomend weekend de Bossche 100 waar ik probeer een stempel te bemachtigen voor 110 km, vandaag de laatste training die perfect verliep. Snelle start en deze 20 kilometer vol kunnen houden, gemiddelde lag vandaag 0p 9.1 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=433504755&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=2204814

17-01-2014> 6e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort +lus van 6 km> 26 km

p1000861

Vandaag een redelijke training gelopen, weer was wisselvallig met in het begin veel (tegen) wind. Kwam wederom moeilijk op tempo en na 6 km voelde ik dat het beter liep, in Vught een lus gemaakt richting IJzeren man en langs het Drommels kanaal weer terug naar mijn normale trainingsrondje. Vanaf Vught viel de wind stil en kwam er een waterig zonnetje tevoorschijn, prima wandelweer nog 7 dagen…..  Gemiddelde was vandaag 8.5 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=431180997&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=846653

16-01-2014> 5e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Het ging vandaag moeizaam ik liep zwaar en kwam niet in cadans, veel te warm gekleed en zelfs handschoenen aan en een muts terwijl ik halverwege zag dat het 10 graden was! Zou ik gewoon willen dat het kouder was, over 8 dagen Bossche 100 en je kunt bijna in korte broek lopen. Nog een paar trainingen afwerken en geen georganiseerde wandelingen aangezien ik moet werken, gemiddelde lag vandaag op 8.6 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=430756065&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=30188251

12-01-2014> Winterserie WSV Hart van Brabant Tilburg> 40 km

Intervallen?

Vanmorgen was het krabben geblazen op de autoruiten, kwam goed uit want ik zou vandaag een “Wintertocht” lopen in Tilburg bij WSV Hart van Brabant met René Wakkee .Aangekomen bij Restaurant Boerke Mutsaers is het uitzicht weer zoals vanouds, vriendelijkheid ten top en vele bekende wandelaars die elkaar “op het scheiden van de markt” nog het beste wensen voor 2014.hart van brabant tilburg 001 Ik schuif aan de tafel van Hans Pranger waar seconden later ook Jan en Wilma aanschuiven. Mia en Jos van Gorp uit Kasterlee, Sandra de Graaff, Huub en Connie Raijmakers, Fam. Leijtens met kleinzoon Thomas en natuurlijk mijn sparring-partner van vandaag  René Wakkee kwamen achter elkaar binnen. Het was “mijn” eerste keer weer bij wsv Hart van Brabant in de winterserie aangezien ik voorgaande keren moest werken, maar het was één grote reünie. Nadat Ad Leermakers zijn nieuwjaarstoespraak en de bijzonderheden van de tocht van vandaag had verteld mochten we gezamenlijk vertrekken. Eenmaal buiten gekomen volgde we de krijtpijlen op de grond.  We gingen spoedig onverhard lopen. René liep vlot in cadans, ik was nog zoekende.  We hadden afgesproken dat we gingen intervallen,  van rustpauze naar rustpauze.  De eerste rustpauze kwam al vrij snel, namelijk al na 8,5 kilometer. Ondertussen was René bezig met een boomstronk uit zijn Fujitrabuco’s te halen terwijl ik een thee bestel. Hierna schuifelden we over de Bleukweg aangezien de weg was voorzien van een lichte ijslaag. De zon scheen in volle glorie en het was fantastisch wandelweer, handschoenen uit en zonnebril op maar deze verdween al snel op mijn pet aangezien ik door de condens weinig tot geen zicht had.

De enige intervalrust van vandaag, een beetje karig...

De enige intervalrust van vandaag, een beetje karig…

Al spoedig gingen we weer onverhard lopen kwamen voorlopers tegen die terug kwamen van het controleren van de 23 km route. Eenmaal uit het bos liepen we door een zeer lange zand-laan, wat ik me kon herinneren van vorig jaar zou deze eindigen met een wagenrust (op 18 km) de 2e stop van onze intervalexpeditie. Maar helaas geen vertrouwde aanhanger te zien dus…doorlopen! Dit stuk van de route hadden ze waarschijnlijk aangepast vanwege “onbegaanbaar terrein” maar iets verderop was het niet beter, zelfs René moest beide benen van de grond halen (rode kaart) om sprongen te maken waar ze bij de atletiek unie trots op zouden zijn. Er stond nog een bord met stiltegebied maar in Sint- Maartensdijk hebben ze deze borden waarschijnlijk niet, na dit drassig gebied liepen we weer een geasfalteerde weg waarbij mijn sparrings-partner zich als een vis in het water voelde.  De caférust in het Centrum van Alphen (25,5 km) telde volgens mij niet mee tijdens deze intervalexpeditie. naamloosDeze caférust keerde meneer Wakkee al snel de rug toe en hij riep we pakken de laatste rustplaats wel! Vooruit dan maar en ik sjokte weer achter René aan, de gangmaker hij voelde zich thuis op het geasfalteerde fietspad het “Bels  lijntje” uit het verleden wist ik dat dit pad wel tig km lang was, en zei dit voorzichtig tegen René. Maar hij wist van geen opgeven en gaf vol gas. Gelukkig gingen wij  er al na 1,5 km af en hij was weer aanspreekbaar. Er volgde nog een lang zandpad dat vrij schuin liep, een flinke bospartij, en ik verlangde al naar mijn intervalrust op 34,6 km, op punt 148! Maar toen ik de pijl zag met nummer 150 wist ik al genoeg, mijn volgende intervalrust is op 40 km! Welgeteld 1 beker thee, 300 cc eigen drank en 6 stukjes kauwgom in de vorm van stimorol, dat was mijn proviand tijdens deze INTERVALEXPEDITIE, die zeer geslaagd was en in een prima tempo was afgelegd. Volgens mijn gegevens liepen we 8,6 km per uur  maar René kwam uit op 8,4 per uur, in het vervolg voor mij geen intervallen meer…… Was vandaag een zeer geslaagde dag, René bedankt zeker voor herhaling vatbaar.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=428679389&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=3465702

11-01-2014> Dijkentocht WSV Semper Avanti Wageningen> 40 km

De eerste 40 kilometer tocht  van 2014 is een feit, afgesproken met “Speedy” Rick Liesting om samen deze zaterdag in Wageningen een Dijkentocht te gaan lopen. Ben Rick gaan afhalen op station Ede aangezien zijn verbinding uit de wereldstad Deventer niet eerder tot stand kon komen om op tijd aan de start te verschijnen, hierna naar de start locatie gereden in Wageningen waar we rond 8 uur al wandelaars zagen lopen. Nog even zoeken waar clubhuis Sempre Avanti  lag, maar bij navraag moesten we door een brandgang om bij het clubhuis te komen (tussen woonhuizen in!), zet mijn auto natuurlijk voor de deur aangezien wij niet zó ver kunnen lopen.dijkentocht wageningen 001 Rick is ons ondertussen aan het inschrijven zodat we met gepaste vaart aan de inhaalrace konden beginnen.  Gewapend met een A-viertje met 59 nummertjes wat 40 kilometer wandelen moest voorstellen!! en 2 witte bonnetjes voor de overtocht met het veer (heen en terug), gingen we op pad. Het was nog donker en de eerste bordjes waren voor rekening voor Rick aangezien ik niet in de duisternis kon wennen aan die geel/zwarte houten bordjes, en het lag deze keer echt niet aan mijn ogen of ouderdomskwalen ze waren gewoon NIET goed te zien in de duisternis. We werden door de buitenwijken van Wageningen genavigeerd , om vervolgens de stuwwal af te dalen naar de rivier de Rijn.

"Speedy" helemaal los.

“Speedy” helemaal los.

De veerboot stond alweer klaar voor de overvaart en als Giel er als laatste opstapt kon de overtocht gemaakt worden. Eenmaal aan de overkant kon de Dijkentocht pas echt beginnen, als eerste was de Randwijkse Rijndijk aan de beurt die we met een stevig tempo onder onze voetzolen heen lieten schieten. Tussen neus en lippen al een paar keer subtiel aan Rick aangegeven dat hij maar die 11 km per uur uit zijn gedachte moest wissen, en dat ie deze tempo’s maar moest lopen in Amsterdam en Rotterdam. Er stond een stevig windje en achteraf had ik spijt dat ik mijn handschoenen niet had aangedaan, bij welke tocht was dit nog meer het geval…. Na een lus ging de tocht verder in de richting van Rotterdam ( ehhh NEE Rick), het was een lange dijk naar het plaatsje Opheusden waar we Leo en Ab nog inhaalden op weg naar de eerste rust op dat moment hadden we bijna 17 km gelopen. dijkentocht wageningen 006Wat ik persoonlijk best wel ver vind voor een 1e rustpost, niet dat wij er gebruik van maakte maar voor een tocht van 30/40 km? Hiervoor moesten wij eerst naar het water lopen en eenmaal daar aangekomen konden we weer omdraaien aangezien wij de Rijnbandijk moesten vervolgen! Eenmaal op de dijk aangekomen raasde de wagens met volle vaart langs onze tedere beentjes, en vroeg wij ons af of we nu beter links of rechts van de weg konden lopen. De dijk trekt langs de buitenwijken van Kesteren, onder het viaduct door waar de Marsdijk ons op lag te wachten. Lastig aan deze dijk was dat er veel wildroosters lagen die ons stoorde in ons ritme. Tot dan aan toe voortreffelijk wandelweer gehad, maar vanaf km 28 t/m 33 hebben we continu miezerregen op onze knar gehad en wind zijwaarts vol erop. dijkentocht wageningen 007Eenmaal weer aangekomen voor de 2e keer bij het veerpont zagen we dat deze net naar de overkant voer, dus namen wij het ervan en gingen binnen bij ’t Veerhuis wat drinken. Eenmaal deze versnapering op kwam het veer er al weer aan en konden we vrijwel direct ons een plaatsje verschalken uit de wind bij de kapitein. Gekscherend vroegen wij aan deze vrolijke man of het aan de ander kant droog was, en inderdaad de laatste 7 km op de Grebbedijk hadden we wind in de rug en op een spatje na droog gehouden. Wel vonden wij het nodig om nog even alles uit de kast te trekken om ons gemiddelde geen schade toe te brengen, het venijn zat hem echt in de staart aangezien we een flinke klim voor ons kiezen kregen, waar de koppakking flink begon te lekken. Het gemiddelde lag vandaag op 8.5 km per uur, maar deze tocht mag met trots “Dijkentocht” genoemd worden. Toen wij gingen afstempelen zat Antoine Hunting al aan de cola, deze had wel op tijd kunnen starten, jammer dat we dit niet wisten! Eenmaal thuis ging ik kijken wat Sempre Avanti betekende… nou snap ik waarom wij lange stukken maakte. Rick bedankt voor deze dag, is zeker voor herhaling vatbaar maar niet in Amsterdam en Rotterdam 🙂 .

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=428011548&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=14473466

10-01-2014> 4e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20 km

p1000861

Vandaag een training gepland van 20 kilometer, was best fris vanmorgen maar de zon scheen in volle glorie en er stond een draaiende wind. Begin van de training echt mijn cadans moet zoeken, maar na een 6 tal kilometers liep ik weer pijn vrij, maakte constante kilometers en kon op het einde nog iets versnellen. Vandaag geconcentreerd gelopen en proberen zó recht mogelijk te wandelen, morgen een tocht in Wageningen samen met Rick Liesting en zondag een tocht in Tilburg samen met René Wakkee beide dagen 40 km. Gemiddelde vandaag lag op 8,8 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=427489344&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=11677465

06-01-2014> 3e Trainingstocht Oud-Empel/Engelen/Vlijmen/Cromvoirt/Kruiskamp/Maaspoort> 30.30 km

p1000861

Vanmiddag was ik pas in de gelegenheid om een training te lopen, totaal geen zin om te gaan lopen maar ik had hem gisteren wel gepland. Toch maar mijn eigen gaan omkleden en van start gegaan, ik liep de eerste kilometers echt als een vod en het leek wel of mijn schoenen niet goed zaten en zó kon ik wel meer onzin verzinnen. Er stond een wind waardoor je bijna van de weg werd geblazen onderweg was ik maar aan het denken of ik geen kleine tocht zou lopen vandaag, deze gedachten komen zeldzaam voor in mijn dagboek dit geeft een beetje weer hoe ik van start ging… Eenmaal in Vlijmen aangekomen richting Cromvoirt stond er een wind waar ik echt in moest gaan hangen, maar ondanks dit gegeven ging mijn basistempo er niet uit. Het gedeelte langs het Drommelskanaal (3 km lang) was het windstil en zweette  ik mij een ongans, hierna weer door de polder met veel wind in de rug, zo’n training heb ik nog niet veel gehad, het was weer echt buffelen vandaag. Het gemiddelde lag vandaag op 8.8 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=425694190&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=50581992

04-01-2014> 38e  Winterserie CWSV Prinses Marijke Geldermalsen> 25.70 km

De eerste georganiseerde wandeltocht van het nieuwe jaar, die eer was toegedeeld aan Pr. Marijke in Geldermalsen. Vele wandelaars vroegen zich af waarom ik niet in Utrecht was bij WS’78, ik had vandaag niet meer tijd dan 25 km te wandelen aangezien ik nog een late dienst had. Het was niet zó druk als anders maar dat had ik wel verwacht aangezien vele wandelaars waarschijnlijk voor de 40 km gingen in Utrecht. winterserie geldermalsen 001Vele bekende waren toch naar Geldermalsen gekomen die i.p.v. goede voornemens vooral “doelstellingen” hadden te vertellen, zó gaat Ab proberen CC te worden in Schiedam, Johny Spruijt en Henny v/d Biggelaar gaan de Dodenmars lopen dit jaar in Bornem. Iets eerder mochten we vertrekken en daar maakten we dankbaar gebruik van, ik liep de eerste 4 kilometer met Ab op en ging later alleen verder richting Est. Probeerde vandaag tempo te draaien, aangezien dit parcours zijn eigen daar perfect voor leende. winterserie geldermalsen 002Toch zaten er vele onverharde stukken tussen waar het redelijk modderig was en uitglijden op de loer lag. Opmerkelijk was dat er steeds een wagen van het rode kruis mij inhaalde deze was waarschijnlijk van de organisatie, moet zeggen wel een veilig gevoel. Als ik de eerste rust nader op 9.4 km staan de mensen van het rode kruis mij al op te wachten maar ik moet ze teleurstellen ik liep gestaag verder en zwaaide ze nog wel toe. Hierna liep ik naar Ophemert en moet zeggen dat de wind aardig de kop opstak, ik vind dit heerlijk die wind suizend langs mijn oren beter als muziek. De eerste 10 kilometer liep ik in 1:08 en via polderwegen en fietspaden kon de snelheid verhoogd worden naar de caférust De Tol in Kapel-Avezaath (17,4 km), vanaf hier was de lus gemaakt en kwam de 15 km erbij. Ik maakte geen gebruik van de rust, de laatste 8 kilometer deden we de rand van Tiel aan en het plaatsje Wadenoyen om zó via de Lingendijk  weer terug te komen waar ik was begonnen. Na het halen van de stempel kreeg ik een appeltje voor de dorst en keerde ik huiswaarts prima gelopen, het gemiddelde lag vandaag op 9,1 km per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=424267453&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=43232112

02-01-2014> 2e Trainingstocht Vught/Kruiskamp/Maaspoort> 20.02 km

p1000861

De bedoeling was om vandaag 25 kilometer te gaan lopen voor mijn late dienst, maar de omstandigheden waren al zwaar genoeg door de regen en harde wind. Het was ook echt werken om kilometers weg te happen, op de 10 kilometer liep ik 1:07 met een gemiddelde van 8.9 km per uur. De regen nam toe en eigenlijk ga ik dan harder werken, verstand op nul en kilometers weg stampen. De laatste 10 km liep ik in 1:05 uur maar ik moest het halen uit mijn tenen vandaag. Het gemiddelde lag vandaag op 9.1 kilometer per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=423238221&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=37225686

01-01-2014> 1e Trainingstocht Vught/Cromvoirt/Vlijmen/Maaspoort> 30.01 km

p1000861

Om te beginnen wil ik iedereen een grandioos, gezond en sportief 2014 wensen, traditiegetrouw begin ik gelijk maar het nieuwe jaar met een training. Dit jaar weer mooie uitdagingen in mijn gedachte waar ik weer de nodige kilometers voor moet gaan maken, vandaag liep ik naar Cromvoirt en rond  de  IJzeren Man. Vandaar door de polder naar Vlijmen waar ik verwacht had dat de Nieuwjaarsduik zou plaats vinden, maar waarschijnlijk begon deze later als 12.00 uur. Prima training die ik rustig begon en hierna ging opbouwen qua snelheid, prima wandelweer met af en toe een stevig windje. We zullen maar zeggen “de kop is eraf” de eerste kilometers staan weer op de teller, en dat er nog maar vele mogen volgen. Vergeleken met vorig jaar kun je zien dat het allemaal net iets makkelijker gaat, mooi om terug te lezen. Gemiddelde lag vandaag op 8.7 km per uur.

Route: http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=422645714&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=33693766

Advertenties

19 thoughts on “2014 Wandelverslagen : 4405 km gelopen

 1. Hoi Jack, het was weer een super mooie Bossche 100, weer eentje om niet te vergeten, even dachten we het wordt saai,.
  Maar wat zijn we toch weer verwend met een verrassende route met alle ingredienten waar de Bossche 100 om bekend staat.
  Ook wij proberen volgend jaar weer aanwezig te zijn, je moet gewoon deelnemen aan deze klassieke long distance.
  Jack nogmaals gefeliciteerd en het was fijn je weer gezien en gesproken te hebben,
  Oant sjen!

  WordPress.com / Grav

  • Hoi Jannie, inderdaad was het wederom een mooie B100. En eentje waar je mentaal en fysiek op de proef werd gesteld, vond het ook weer leuk jullie gezien te hebben en zeker tot een volgende gelegenheid.
   Houdoe!

 2. Jack van harte gefeliciteerd met de Mars om de Zuid west hoek, dat heb je weer prima gedaan!
  Toch jammer dat er nu weer een long distance wandeltocht verdwijnt, maar ik blijf hopen dat er toch nog een door start komt tzt.er zijn al zo weinig langere wandeltochten.

 3. Hoi Jack! Mooie site! Leuk dat je mij (Leon Pullens) genoemd hebt in je verslag van de 50 EM tijdens het Wandelweekend te Schiedam. De wedstrijd was goed georganiseerd, jammer dat het zo drukkend warm was, daardoor was het best zwaar lopen vond ik. Dit parcours van de 50 EM is mij goed bevallen, wel veel bruggetjes! Is het parcours in Weert ook zo, veel asfalt? Leon

   • Hoi Jack, ik loop idd ook de 80 vd Langstraat. Ik heb gister de Garmin Forerunner 310xt gekocht, zag dat jij die ook hebt, en kom er nog niet helemaal uit hoe eea werkt. Ik zou graag willen instellen dat ik de afstand zie, gemiddelde snelheid en de huidige snelheid. Mijn gegevens als leeftijd e.d. heb ik ingesteld, maar wat moet ik invullen bij sportsoort, hardlopen of overig? Heb jij wat tips voor mij? Leon

   • Hoi Jack, ik loop idd de 80 vd Langstraat. Gister heb ik de Garmin Forerunner 310xt gekocht, echter is de handleiding heel uitgebreid en kom ik hier nog niet goed uit. Ik heb mijn gegevens zoals leeftijd e.d. al ingevuld. Ik zou graag tijdens een training / kennedymars in het display willen zijn de gelopen afstand, gem. snelheid en huidige snelheid. En welke sportsoort dien ik in te stellen, hardlopen of overig? Heb jij wat tips voor mij? Leon

 4. Hoi Bert, hier mijn late reactie, net terug v 3 weken vakantie. Ik heb geen Facebook helaas. Ik heb mijn Garmin al wel gebruikt, echter zou ik graag tijdens de wandeling km/u willen zien ipv min/km. Kan dit zonder footpod? Mail: lpullens@live.nl Leon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s